Een foodtruck op je bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 16 februari 2015

In Amerika zijn ze al jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld en ook in Nederland zijn ze steeds vaker te zien op festivals en evenementen: Foodtrucks. Zo ook Chef Nicolas. Deze chef aan huis verbouwde een oude Citroën HY uit 1980 om tot een mobiele keuken waar vanuit hij luxe amuses, diners, bbq en buffet bereidt. Uitsluitend met verse producten van het seizoen verrast hij zijn gasten met zijn culinaire creaties. Wij wilden hier wel meer over weten en interviewden Chef Nicolas

foodtruck bruiloft

 

“Ik ben in 2011 mijn eigen bedrijf begonnen als Chef aan huis. Met mijn ruim 10 jaar ervaring als kok wilde ik namelijk het diner voor mijn eigen bruiloft niet uit handen te geven en heb ik alles zelf verzorgd: van bijzondere amuses vooraf, tot een uitgebreid diner geserveerd aan tafel. Hier hebben ik, mijn vrouw en onze gasten ontzettend van genoten. Het leek mij geweldig om dit ook voor andere mensen op hun locatie te verzorgen. En zo is mijn eigen bedrijf ‘Chef Nicolas’ geboren. Ik verzorg lunch, borrel, diner, bbq en Walking Dinner op locatie.”

 “Om op iedere locatie te kunnen koken heb ik in 2012 een oldtimer aangeschaft: een Citroën HY uit 1980. Als Fransman ben ik als een blok gevallen voor de charme van deze bus. En na wat aanpassingen is de inrichting nu compleet met ovens, gasfornuis en koelkast. Mijn bus is niet alleen functioneel, maar ook nog eens sfeervolle decoratie van een evenement.”

foodtruck trouwdag

 

Bijzondere bbq, luxe amuses of een exclusief diner

“Dit jaar merk ik een sterke groei van aanvragen voor het verzorgen van receptie, diner en hapjes  op het feest voor bruiloften met mijn bus. In overleg met het bruidspaar stel ik een menu samen en kunnen we het zo gek maken als zij zelf wensen: van luxe amuses vooraf, tot een côte de boeuf op de bbq of een verwennerij met kreeft. Ik pas me makkelijk aan en zorg ervoor dat zowel het bruidspaar als hun gasten genieten van mijn heerlijkheden die ik uit mijn bus bereid. Mijn kookstijl is geraffineerd en smaakvol. Ik werk zo veel mogelijk met seizoens- en streekproducten. Mijn gerechten zijn vooral gebaseerd op de Franse en Mediterrane keuken, met Aziatische invloeden. Als groot liefhebber van wijn voeg ik daar met veel zorgvuldigheid een bijpassend wijnarrangement aan toe, voor de perfecte smaakbeleving.”

Bon appétit! 

foodtruck

Kijk voor meer informatie op: www.chefnicolas.com. Of neem contact op met de chef via info@chefnicolas.com, 06-1777 2583. Lees de reacties van de gasten van Chef Nicolas: http://chefnicolas.com/gastenboek/

Op zijn facebookpagina zie je ook veel leuke foto’s van waar Chef Nicolas zoal heeft gestaan met zijn bus: https://www.facebook.com/ChefNicolas1

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

0 / 5 gebaseerd op 0 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN