trouwplannen
home » getuigen
ticketsbestellen

Getuigen huwelijk

Naast dat het een bijzondere toevoeging aan jullie huwelijk om een zeer geliefd persoon te vragen als getuigen, heeft een getuigen ook een belangrijke rol. Zonder getuigen kan en mag er namelijk geen huwelijk plaatsvinden. Maar wie vraag je, hoe ga je je getuigen vragen, wat moet de getuigen doen en hoeveel getuigen mag je vragen?Wat doet de getuige?

Wat doet de getuige?

De getuige maakt het huwelijk officieel met het zetten van de handtekening onder de trouwakte. Deze is er in tweevoud zodat er altijd een extra exemplaar is bij verlies. Zij geven met het zetten van de handtekening akkoord voor het huwelijk en geven aan dat bruid en bruidegom achter het huwelijk staan.

 

Origineel getuigen vragen?

Origineel getuigen vragen?

Je kan natuurlijk gewoon je getuige(n) vragen, wat waarschijnlijk al bijzonder genoeg is maar je kan er ook een bijzondere aangelegenheid van maken. Teksten op een t-shirt/ taart/ pen/ wijnfles, spiegel je kijkt nu naar de getuigen van... of zoals deze super originele manier

 

Kinderen als getuigen

Kinderen als getuigen

Een getuigen mag niet minderjarig zijn, dus als deze nog klein zijn, dan is dat niet mogelijk. Wettelijk gezien dan, want je kan natuurlijk altijd een ceremoniële rol wegleggen voor een kind of ander minderjarig persoon die je graag als getuige(n) had gewenst.

 

Hoeveel getuigen?

Hoeveel getuigen?

Er moeten minimaal 2 getuigen zijn en maximaal 4 getuigen. Wel moet er voor zowel de bruid als bruidegom één getuige aanwezig zijn. Wil de bruid 3 getuigen en de bruidegom 1, dan kan dat dus.Getuigen betrekken bij huwelijk

Getuigen betrekken bij huwelijk

Ga samen met je getuigen en ceremoniemeester naar de Love & Marriage Beurs om alvast helemaal in de stemming te komen. Vraag ze mee met het passen van de trouwkleding of hou een pre wedding diner voor het bruidspersoneel.

Lees meer »

Getuige en Ceremoniemeester

Getuige en Ceremoniemeester

Je getuige ook ceremoniemeester laten zijn is niet aan te raden. Tijdens de ceremonie moet de ceremoniemeester denken aan de juiste placering van de gasten, de muziek, de bellenblaas bij het uitlopen etc dan is het niet handig als je, als getuige dit niet kan regelen.