Interview: 10 jaar bruidsfoto-ervaring

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 1 juli 2014

Een professionele fotograaf is onmisbaar op jullie bruiloft. Familie en vrienden moeten familie en vrienden blijven en die wil je dan ook niet belasten met deze ‘zware’ taak, welke veelal onderschat wordt.

Daarnaast is een ‘klik’ met je fotograaf ontzettend belangrijk. Deze persoon is er het grootste gedeelte van jullie meest bijzondere dag bij aanwezig en hij/zij moet dan wel goed gezelschap zijn. En een huwelijk bestaat uit heel veel emoties welke je natuurlijk allemaal terug wilt zien in je eindresultaat, dus moet je er op kunnen vertrouwen dat de fotograaf deze emoties met jullie voelt.

Kortom, een fotograaf kies je niet zomaar…

 

Wij interviewden Lynn van Baaren (Fotografie). Zij heeft veel ervaring met bruiloften en deelt graag met jullie wat zij in 10 jaar ‘geleerd’ heeft.

lynn van baaren

 

Wie is Lynn?

Mijn naam is Lynn van Baaren en in december 2004 heb ik Lynn van Baaren Fotografie opgezet en aangemeld bij de Kamer van Koophandel. Door mijn opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool in Apeldoorn kwam ik erachter dat mijn grote passie bij de bruidsfotografie ligt. Ik ben een leergierige, creatieve duizendpoot met een scherp oog voor detail en ik heb een voor de bruidsfotografie handige eigenschap, perfectionisme.

 

Wat maakt jou de bruidsfotograaf die je nu bent

Ieder jaar, iedere bruiloft leer ik weer bij. Zelfs na bijna 10 jaar ontdek ik nog steeds nieuwe dingen of leer ik er weer wat bij. De minst leuke lessen zijn de fouten die je maakt. Maar die zorgen er tegelijkertijd wel voor dat je een volgende keer nóg scherper bent en dat je diezelfde fout NOOIT meer maakt. Ik probeer altijd bij een eerste kennismaking heel goed naar een bruidspaar te kijken en te luisteren. Ook maak ik veel aantekeningen voor mezelf als zij weg zijn. Zo kan ik op hun trouwdag perfect naar hun wensen handelen, kan ik laten zien dat ik geluisterd heb en kan ik aan het trouwalbum net dat beetje extra geven waardoor het allemaal klopt. Verder probeer ik kritiek, tips en ideeën mee te nemen naar een volgend bruidspaar. Na ruim 150 bruidsparen heb ik dus heel wat mee te nemen. Maar het helpt me verder, iedere keer weer. Lynn van Baaren Fotografie

 

Wat is voor jou het aller belangrijkst?

Een fotograaf kies je niet zomaar. Naast dat de foto’s een bruidspaar moeten aanspreken moet het ook nog ‘klikken’ met de fotograaf. Omdat ik geleerd heb hoe belangrijk een ‘klik’ is met een bruidspaar, besteed ik daar heel veel tijd en aandacht aan.

 

Wat is jouw werkwijze?

Het begint altijd met een eerste kennismaking onder het genot van een kopje koffie of thee. We maken gezellig kennis en we bespreken de ideeën en wensen van het bruidspaar. Vervolgens laat ik zien wat er allemaal kan en mogelijk is tegen welke tarieven en bespreek ik mijn werkwijze. Zo weten bruidsparen aan het eind van zo’n gesprek precies waar ze aan toe zijn.

Een trouwreportage wordt opgebouwd als een soort bouwpakket welke het bruidspaar zelf mag samenstellen met de inhoud die voor hen belangrijk is. Denk hierbij aan het aantal uren dat de fotograaf aanwezig is, het eindresultaat dat zij wensen, een album of digitale bestanden, en dan nog de keuzemogelijkheden uit de vele extra’s.

Ook probeer ik altijd leuke en handige tips mee te geven waar zij zelf niet zo gauw aan zouden denken, maar waarvan ik heb geleerd dat ze heel goed van pas (kunnen) komen op de trouwdag.

Wanneer een bruidspaar uiteindelijk de keuze voor mij als hun bruidsfotograaf maakt, krijgen zij van mij een verlovingsshoot cadeau waardoor ze aan mij mét de camera kunnen wennen en ja.. dan heb je als verloofd stel gelijk een aantal mooie foto’s van jullie samen. Een bonus toch?

Lynn van Baaren

 

Waarom kiezen voor Lynn van Baaren Fotografie? 

Ik als fotograaf hou van traditioneel, spontaan, ontspannen, echte emotie en hier en daar wat humor. Daarnaast heb ik een scherp oog voor detail, vrouwelijk inzicht en eind 2014 alweer 10 jaar ervaring! Ik pas me graag aan, aan jullie als bruidspaar, aan jullie unieke en persoonlijke trouwdag. Want op je bruiloft moet alles (het liefst) perfect zijn toch?

 

‘Lynn van Baaren Fotografie.. tot in de puntjes’

 

Lynn

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,5 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN