10 redenen voor een kleine bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 6 maart 2024

Een kleine bruiloft. Vier je liever geen traditionele grote bruiloft? Dan is een intieme bruiloft iets voor jullie! Met een gasten aantal tussen de 20 en 50 gasten is dit de perfectie manier om de mooiste dag van jullie leven op een intieme manier te vieren. Wij geven je 10 redenen waarom je voor een kleine bruiloft kan kiezen.

10-redenen-kleine-bruiloft-4

1. Een intieme bruiloft: De mooiste dag van jullie leven!

Je wilt de mooiste dag van je leven alleen maar delen met alleen échte dierbaren en niet met vage kennissen en verre bekende. Bij een kleine bruiloft zul je een stuk minder “onzichtbare gasten” hebben. Gasten die je bij een intieme bruiloft uitnodigt zijn de gasten die echt belangrijk zijn voor jullie als bruidspaar.

2. Relaxte dag tijdens jullie kleine bruiloft

Je voelt je een stuk relaxter op je trouwdag omdat je alleen maar mensen om je heen hebt die je liefhebt en waar je je thuis bij voelt.

3. Wat kost een kleine bruiloft?

Een intieme bruiloft heeft andere kosten dan een grote bruiloft. Het scheelt erg veel geld. Het gemiddelde budget voor een kleine bruiloft ligt lager. Het ligt natuurlijk wel aan hoe je uitpakt op je bruiloft, maar over het algemeen bespaar je flink op de kosten doordat je minder gasten uitnodigt, je minder decoratie en minder eten nodig hebt.

4. Pak eens uit op jullie kleine bruiloft!

Je kunt écht uitpakken! Omdat je bespaart op het aantal gasten heb je geld over voor andere aspecten. Doordat je minder gasten uitnodigt op jullie intieme bruiloft heb je de mogelijkheid ook meer uit te pakken. Doordat je minder kosten hebt kun je bijvoorbeeld wel die overweging maken om het entertainment te kiezen dat je anders niet had gekozen. Je kunt net dat extraatje doen!

5. Intieme bruiloft locaties

Je kunt makkelijker een trouwlocatie kiezen, niets is te klein voor jullie. Daarnaast is het ook makkelijker om zelf een trouwlocatie te creëren zoals bijvoorbeeld je ouderlijkhuis of in je eigen tuin. Er zijn locaties bij waar je een stuk sfeervollere kleinere ruimtes hebt waardoor jullie bruiloft nog intiemer en specialer zal aanvoelen.

10-redenen-kleine-bruiloft-5

6. Laat je creativiteit zijn vrije loop

Wil jij een echte DIY bruiloft? Dan is een kleine bruiloft ideaal! Het is heel leuk om alles zelf te maken maar als je dat voor 200 gasten moet doen is de lol er zo af. De leukste DIY's voor jullie bruiloft hebben wij al op een rijtje gezet.

7. Meer tijd voor jullie gasten

Je hebt meer tijd voor je vrienden om dat je minder mensen aandacht hoeft te geven. Een kleine bruiloft zorgt er echt voor dat je in het moment kunt zijn en het samen viert met jullie gasten.

8. Doe het samen!

Je kan, als je dat wilt, je gasten echt betrekken bij jullie kleine bruiloft. Bijvoorbeeld bij het samenstellen van de muzieklijst of de menukaart... Dit is bij een grote bruiloft bijna onmogelijk.

9. Alleen voor familie en echte vrienden

Alleen voor familie en echte vrienden. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je je baas, buurvrouw of oudtante niet uitnodigt. Iedereen snapt dat als je zegt dat je een intieme bruiloft houdt dit alleen voor familie en echte vrienden is.

10. Een kleine bruiloft: herinnering voor het leven!

Je hebt een bruiloft die mensen zich langer zullen herinneren omdat ze zich écht uniek voelde omdat ze mochten komen. Vaak ontstaan er tijdens een intieme bruiloft hele speciale momenten. Dansen tussen de gangen van het diner door of knusse onderonsjes.

10-redenen-kleine-bruiloft-6

Doe ook inspiratie op met de blog: "In ondertrouw gaan ofwel melding voorgenomen huwelijk".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 55 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN