10 tips voor je gastenboek

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 oktober 2014

Een gastenboek vol met handtekeningen, adressen en hier en daar een 'gefeliciteerd, groeten tante Coby', is niet echt spectaculair of fun te noemen. Samen met Trouwartikelen.nl geven we je tips voor het kopen en (laten)maken van een fantastisch gastenboek dat jullie nog jaren kunnen koesteren.

gastenboek

 

1. Kies een gastenboek uit dat past bij het thema van je bruiloft. Of je nu van romantisch vintage houdt of strak en modern, er is keuze genoeg!

 

2. Reken uit hoeveel gasten er komen, en hoeveel bladzijdes zij in beslag nemen. Het kan zijn dat je wel twee gastenboeken nodig hebt, omdat er zoveel gasten uitgenodigd zijn. Het zou jammer zijn wanneer een aantal gasten niet meer kunnen schrijven omdat alle bladzijdes al vol gekladderd zijn.

gastenboek

 

3. Maak de tafel waar het gastenboek op ligt heel opvallend en aantrekkelijk. Zo verklein je de kans dat gasten er voorbij lopen zonder iets op te schrijven. Hang vrolijke slingers op, zet er een levensgrote pijl bij, én.. - onweerstaanbaar - zet er een pot met spekkies naast. Gegarandeerd dat de pot leeg is aan het einde van de avond, en het gastenboek vol is!

 

4. Motiveer je gasten om een spectaculaire herinnering achter te laten. Tjah, aan een handtekening alleen heb je niet veel. Maar een bijzonder gedichtje, een grappige cartoon of een anekdote doen je veel meer. Motiveer je gasten door een fotolijst op tafel te zetten met een lijst van allerlei gekke ideeen die ze kunnen uitvoeren.

 

5. Vergeet de zwarte pen, en leg markers, kleurstiften, potloden, glitterpennen en stickers boekjes neer! Zo wordt je gastenboek een vrolijke boel en totaal niet saai.

 

6. Vraag iemand verantwoordelijk te zijn voor het gastenboek. Halverwege de avond kan degene iedereen even aanschieten "Hé (..) heb je al in het gastenboek geschreven?". Of hij/zij roept het via de microfoon een keer om tijdens het feest.

 

7. Bedenk wat voor binnenkant je wilt qua gastenboek. Een met lijntjes, kaders of een met blanco pagina's?

 

8. Heb je een gastenboek met een delicate buitenkant? Wellicht is het een idee om de buitenkant in te pakken met doorzichtig folie. Het zou toch zonde zijn wanneer je gastenboek van wit satijn onder de vette vingers, stukjes spek en opgedroogde wijnvlekken zit.

 

9. Bedenk of je een gastenboek wilt waar je ook foto's bij kan plakken. Zo ja? Dan moet je op zoek naar een gastenboek met een brede kaft zodat de dikte van de foto's er niet voor zorgen dat het boek bol komt te staan.

 

10. Koop je gastenboek ruim vantevoren. Al die laatste dingen die nog 'even' geregeld moeten worden voor de grote dag.. tjah dan kan dit er wel eens tussendoor schieten (geloof me, je zal niet de eerste zijn) Bestel dus nu direct je favoriete gastenboek:

gastenboek

 

Naarmate de avond vorderd worden de invullingen steeds origneler en gekker. Bereid je dus voor op lachen, gieren, brullen. Bekijk, lees en bestudeer ieders bijdrage, en geniet er nog jaren van!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,1 / 5 gebaseerd op 37 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN