3 tips voor de perfecte huwelijksnacht

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 februari 2023

Er wordt altijd heel mysterieus gedaan over de huwelijksnacht. Het klinkt zelfs een beetje sprookjesachtig. Misschien heb je dan ook wel het idee dat je hier echt iets bijzonders van moet maken. Elders moet overnachten en de nacht echt iets speciaals moet brengen. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. De huwelijksnacht is natuurlijk bijzonder. Het is de eerste nacht dat jullie als man en vrouw slapen. Daarom wil je er ook alles aan doen om hier een onvergetelijke ervaring van te maken. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel geven wij je drie tips voor de perfecte huwelijksnacht.

Valk Exclusief
© Valk Exclusief

1. Verwacht er niet teveel van

Vaak liggen de verwachtingen heel hoog voor de huwelijksnacht. Vergeet echter niet dat de huwelijksdag erg vermoeiend zal zijn. Misschien heb je de dag ervoor weinig geslapen door de spanning en is het erg laat geworden, terwijl de alcohol rijkelijk gevloeid heeft. Bij het overgrote deel van de pasgetrouwde stellen is de huwelijksnacht dus niet extra speciaal. Hoewel, natuurlijk is het speciaal om als man en vrouw bij elkaar in bed te kruipen. Zorg er alleen niet voor dat je verwachtingen heel hoog liggen, want dan word je misschien teleurgesteld.

Bedenk goed dat een onvergetelijke huwelijksnacht voor iedereen anders is. De één kruipt thuis direct naast elkaar op één oor, houdt elkaar stevig vast en valt in een diepe slaap en de ander gaat samen een nachtje weg in een super romantisch hotel. Alles kan, zolang jullie maar genieten en lekker samen zijn. Voel je echter niet verplicht om het heel groots aan te pakken. Het gaat erom dat jullie kunnen genieten van jullie samenzijn.

2. Pas op met het drinken van alcohol

Bij een feestje hoort natuurlijk ook een drankje. Maar pas wel een beetje op met de hoeveelheid. Het laatste wat je wil is dat je de hele nacht ontzettend ziek bent of direct in diepe slaap valt en je niets meer van de nacht (of een deel van het feest!) kunt herinneren. Spreek daarom met jezelf een maximaal aantal glazen alcohol af of leg een grens aan bij je vrienden of familie. Zo weet je zeker dat je niet teveel drinkt. Dit geldt uiteraard ook voor je man of vrouw.

Valk Exclusief
© Valk Exclusief

3. Kies voor extra luxe

Hebben jullie besloten om na de trouwdag naar een hotel af te reizen? Kies dan voor extra luxe in de vorm van een ontbijtje op bed, een jacuzzi met romantisch uitzicht, champagne op de kamer, de volgende dag een massage, enzovoorts. Heerlijk om samen te genieten, te relaxen na een spannende en drukke dag en bovenal elkaar te verwennen na de allermooiste dag van jullie leven.

Let er wel op dat je bij een enkele overnachting de volgende dag vaak weer vroeg de kamer moet verlaten. Heb je geen zin om vroeg je bed uit te hoeven? Boek dan twee overnachtingen, zodat jullie alvast van een soort mini vakantie kunnen genieten na het huwelijk. Leuk om de volgende dag nog dingen te ondernemen samen en even tot rust te komen na deze drukke dag.  

Doe ook inspiratie op met de blog: "De 8 meest luxe vakantiehuizen met een bubbelbad voor je huwelijksreis".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN