4x momenten op jullie bruiloft waarbij muziek een grote rol speelt

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 23 februari 2023

Bij jullie onvergetelijke trouwdag speelt muziek en een spetterend feest natuurlijk een grote rol! We laten je graag kennismaken met het SKYFLY concept 'All-day entertainment'. Een bruiloft organiseren is maatwerk, de invulling van iedere bruiloft is anders en daarbij kan een goede muzikale invulling niet ontbreken.. Wij lichten hieronder 4 momenten op jullie grote dag uit, waarbij live muziek een magische sfeer kan toevoegen.

SKYFLY-entertainment-vier-momenten-op-jullie-bruiloft-waarbij-muziek-een-grote-rol speelt1
© SKYFLY Entertainment

Live muziek tijdens de ceremonie

Denk je aan het woord ‘ceremonie’ dan denk je vaak een officiële plechtigheid die wat stijfjes kan aanvoelen. Wist je dat je tegenwoordig best wel wat vrijheid hebt om je eigen invulling te geven aan de ceremonie? Denk aan het zelf kiezen van een BABS (trouwambtenaar) die bij jullie past. Daarnaast kun je de locatie waar de ceremonie plaatsvindt aankleden naar wens. 

De timing van muziek tijdens een bruiloft ceremonie is uitermate belangrijk. Wanneer je werkt met live muzikanten kunnen zij heel goed op de bijzondere momenten inspelen. De ceremonie bestaat immers uit meerdere momenten. Denk hierbij aan het plaatsnemen van de gasten, de aankomst van de getuigen, de bruid die naar het altaar loopt en wanneer het bruidspaar aan het einde wegloopt.

Live muziek raakt en kan jullie ceremonie nog persoonlijker en specialer maken. Een mooie optie is een zanger met gitaar, een pianist en/of zangeres. Deze artiesten zullen 4 liedjes spelen binnen een uur, afhankelijk van de door jullie gekozen momenten.

Live muziek tijdens de borrel

Het officiële gedeelte is achter de rug en het is tijd voor het taart & toast moment met aansluitend de borrel. Dit is ook vaak het moment dat jullie als bruidspaar de mogelijkheid hebben om felicitaties in ontvangst te nemen. Je kunt er voor kiezen om tijdens deze momenten achtergrondmuziek op te zetten, maar wil je net wat meer sfeer toevoegen kan het leuk zijn om ook hier weer gebruik te maken van live muziek.

Wij raden voor dit soort momenten vaak een zangeres (eventueel met gitarist) of een muzikaal trio met akoestische instrumenten aan. Het mag een feestelijke gelegenheid zijn en er mag dus wel een leuke act met opzwepende muziek aanwezig zijn tijdens dit moment.

SKYFLY-entertainment-live-vier-momenten-op-jullie-bruiloft-waarbij-muziek-een-grote-rol speelt2
© SKYFLY Entertainment

Live muziek tijdens het diner

Hoe leuk is het om tijdens je diner te genieten van sfeervol gezongen nummers begeleid door een pianist. Het volume kan in overleg natuurlijk zo worden afgestemd dat de gasten wel met elkaar kunnen kletsen. Wordt er tijdens het diner een of meerdere speeches gehouden? Laat de ceremoniemeester dit afstemmen met de artiest zodat hier ruimte voor is. Bespreek van tevoren ook welke soort muziek jullie leuk vinden zodat de zanger/ pianist hier rekening mee kan houden in zijn of haar repertoire.

Bruiloft DJ en live entertainment

Een professionele Bruiloft DJ kan gemakkelijk inspelen op de wensen van de gasten. Bij het geven van een feest wordt er al snel aan een DJ gedacht, maar heb je er ook wel eens over nagedacht om een combinatie te maken van verschillende artiesten? Het combineren van een bruiloft DJ met een live artiest geeft een bijzondere sfeer aan het trouwfeest, omdat er live opgetreden wordt in combinatie met de muziek van de DJ. Voor de combinatie van een DJ met een live artiest zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen uit een grote diversiteit aan combinaties met artiesten zoals een DJ met zangeres, een bruiloft band, een saxofonist, een violist, Percussionist en zelfs een DJ met gitarist. Jouw persoonlijke voorkeur of misschien het thema van het feest zorgen voor de juiste keuze. Kun je niet kiezen tussen deze opties dan is er ook de mogelijkheid om voor SKYFLY Live te gaan, zodat je non-stop muziek hebt van de artiesten die jij wilt.

SKYFLY-entertainment-live-vier-momenten-op-jullie-bruiloft-waarbij-muziek-een-grote-rol speelt1
© SKYFLY Entertainment

Naast de vele combinaties van DJ’s met live artiesten zijn er tal van andere mogelijkheden. Wil je nog een aanvulling op het showelement van een DJ met een artiest? Dan zijn er nog andere opties om de show aan te vullen. Je kunt extra sfeer creëren met de LED uplights of maak de knaller van de avond met confetti en streamers. Je kunt het zo feestelijk maken als je zelf wilt.

SKYFLY-entertainment-streamers-vier-momenten-op-jullie-bruiloft-waarbij-muziek-een-grote-rol speelt
© SKYFLY Entertainment

Benieuwd naar de mogelijkheden van SKYFLY? Neem dan vrijblijvend contact met ze op. Zij helpen je graag verder. Alles is immers mogelijk, behalve een lege dansvloer!

 

Doe ook inspiratie op met de blog: "Huur een DJ voor een spetterend bruiloftsfeest".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN