5 tips voor een goede nachtrust na je huwelijksreis

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 21 september 2021

Je huwelijksreis is natuurlijk een heerlijke tijd alleen met je partner waar je kan genieten van elkaar en even helemaal tot rust kan komen van de bruiloft en alle voorbereidingen daarvan. Daarna moet je dan weer aan de slag. Weer aan het werk en weer terug naar het gewone leven. Dan kan een goede nachtrust lastig zijn, dus daarom hebben wij een paar tips voor je verzameld.

5-tips-voor-een-goede-nachtrust-na-je-huwelijksreis-bruidspaar

TIP 1: MAAK JE KAMER DONKER

Een goede nachtrust heb je in een goede slaapkamer. Maak de kamer lekker donker. Doe dat bijvoorbeeld met dit rolgordijn of kies voor leuke raamdecoratie online kopen. Door goede gordijnen of andere raamdecoratie zoals shutters of jaloezieën te kopen weet je zeker dat je kamer lekker donker zal blijven.

TIP 2: BEPAAL EEN GOED SLAAPRITME

Je slaapt het beste als je elke avond op hetzelfde tijdstip gaat slapen en elke ochtend op hetzelfde tijdstip wakker wordt. Probeer dus een ritme aan te houden van ongeveer dezelfde tijden elke ochtend en avond. Zo slaap je beter en verbetert je nachtrust.

TIP 3: KOM VOOR HET SLAPEN TOT RUST

Leg een paar uur voor je gaat slapen je telefoon weg en zet je televisie uit. Het blauwe licht van een telefoon of televisie is niet goed voor je nachtrust. Ga iets ontspannend doen zoals een boek lezen, douchen of een bad nemen, muziek luisteren, een lekker kopje thee drinken of mediteren. Dan ga je ontspannen naar bed en val je makkelijker in slaap.

5-tips-voor-een-goede-nachtrust-na-je-huwelijksreis-bed

TIP 4: DRINK EN EET NIKS OF WEINIG VOOR HET SLAPEN GAAN

Probeer geen zware maaltijden te eten voor je gaat slapen en ontwijk ook koffie en alcohol. Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je slechter in slaap valt. Ook honger is niet fijn als je gaat slapen. Pak dus iets lichts of een kopje thee als je nog graag iets wilt hebben voor het slapen gaan. Je lichaam hoeft dan niet veel te verwerken en je drinkt dan niet veel cafeïne. Dan val je dus fijner in slaap.

TIP 5: KOOP EEN FIJN BED

Een fijn bed is cruciaal voor een goede nachtrust. Koop een bed van goede kwaliteit met een fijn matras. Lekkere warme of luchtige dekens, hangt af van het seizoen, zijn ook altijd prettiger om in te slapen. Ga langs bij een goede bedwinkel of matraswinkel en laat je adviseren wat het beste is voor je lichaamsbouw en slaappositie.

Vind ook hier jullie huwelijksreizen specialist.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN