5 Tips voor een onvergetelijke budget bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 20 september 2022

Alles is in korte tijd enorm veel duurder geworden. Wil je tóch jouw droombruiloft vieren, maar niet jullie gezamenlijk leven in de rode cijfers beginnen? Wij geven je handige tips voor een onvergetelijke budget bruiloft!

5 tips voor een onvergetelijke budget bruiloft goedkoop trouwen

DATUM EN AFPINGELEN

De datum van je trouwdag is een eerste punt waarbij je kunt besparen, zonder daarbij kwaliteit in te leveren. Vrijdag, zaterdag en zondag zijn het duurst en ook de zomermaanden zijn duurder dan de winter. Door slim je datum te kiezen, kun je dus al veel besparen. Tijdens de wintermaanden is het ook veel gemakkelijker om een dealtje te maken met de locatie, catering, leveranciers, muziek etc. Durf scherp te onderhandelen en je zal verbaasd zijn hoeveel je kunt bereiken!

VOORDELIGE BRUILOFTSMODE

Natuurlijk wil je op de dag van je leven wel je allermooiste droomjurk aan. Deze kun je echter ook huren of tweedehands kopen. De bruiloftslingerie, accessoires en de outfits voor de rest van het gezelschap hoeven ook helemaal niet zo duur te zijn. Het is heel gemakkelijk een mooie outfit en bruiloftsaccessoires te scoren zonder dat je daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Kijk daarvoor niet in de dure winkels voor bruidsmode, maar in gewone winkels en webshops. Daar zal je mooie accessoires en outfits vinden voor veel minder geld. Er gaat een wereld voor je open!

tips voor een onvergetelijke budget bruiloft bruidsboeket

BUDGET LOCATIE

Wanneer het op de locatie aankomt, kun je ook veel besparen. In eerste instantie dus door de trouwlocatie buiten het hoogseizoen af te huren, maar ook door goed te zoeken. Denk in plaats van een duur kasteel bijvoorbeeld aan een kasteeltje of landgoed dat in particulier bezit is en benader de eigenaar. Vaak kun je dan voor veel minder geld een droomkasteel afhuren. Maar er is ook groot prijsverschil in trouwzalen. Goed zoeken en wederom weer goed onderhandelen, is dus het advies.

tips voor een onvergetelijke budget bruiloft trouwzaal

ZET JE FAMILIE EN VRIENDEN IN 

Zijn er binnen jouw familie mensen met talenten? Vraag of ze die voor jouw bruiloft willen gebruiken. Vrienden, neven en nichten kunnen bijvoorbeeld achter de bar, dan hoef je daar geen personeel voor in te huren. De taartenbakker in de familie heeft ook vast een opdracht binnen en hetzelfde geldt voor de self-made make-up artist. Misschien heb je zelfs wel een goede thuiskok die de catering zou willen doen…. Op muziek bespaar je ook. Dus geen dure dj of band, maar digitale muziek en een handige Harry in je familie die toezicht houdt op het afspelen ervan. Eventueel kun je nog een straatmuzikant of trommelaar inhuren voor een klein prijsje om wat extra swing toe te voegen. Op deze manier creëer je samen met familie en vrienden jullie bruiloft en dat maakt het extra speciaal.

5 tips voor een onvergetelijke budget bruiloft goedkoop trouwen sweet table bruidstaart

WEDDINGPLANNER

Het verbaast je misschien dat we je deze tip geven, want een weddingplanner kost toch geld? Dat klopt, maar hij/zij kan je ook geld opleveren. Een weddingplanner kent uit ervaring de beste en goedkoopste leveranciers en locaties en zal goede prijsafspraken voor je kunnen maken. Dit is zeker handig als je zelf niet zo goed bent in onderhandelen.

Wees creatief en bedenk zelf nog meer manieren om een prachtige bruiloft te creëren!

Lees ook de blog: "Trouwen met een budget: hoe doe je dat?".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,8 / 5 gebaseerd op 6 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN