5 tips voor het maken van je trouwkaarten!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 5 augustus 2021

Zelf trouwkaarten maken is gemakkelijker dan je denkt en zeker met onze 5 tips kun je zelf heerlijk aan de slag gaan met het maken van je trouwkaarten. Want hoe leuk is het om zelf je trouwkaarten te ontwerpen?! In deze blog geven we je 5 tips voor het maken van je trouwkaarten, zodat jij direct aan de slag kunt.

5 tips voor het maken van je trouwkaarten - Kaartje2go Bohemian trouwkaarten
© Kaartje2go

TIP 1: BEGIN MET HET UITZOEKEN VAN JULLIE TROUWKAARTEN

Voordat je begint met het maken van je trouwkaarten kun je natuurlijk al lekker gaan oriënteren en beginnen met het uitzoeken van de perfecte trouwkaarten die passen bij jullie bruiloft. Heeft jullie bruiloft een bepaald bruiloft thema, bijvoorbeeld botanisch of bohemian? Dan is het natuurlijk heel erg leuk om jullie trouwkaarten te maken in dezelfde stijl als jullie bruiloft. Jullie gasten krijgen dan bij het ontvangen van jullie trouwkaarten al meteen een soort sneak preview van de stijl van jullie trouwdag. Heb je nou een aantal mooie ontwerpen gezien, sla ze dan even op als je favorieten, zodat je deze later weer gemakkelijk kunt terugvinden.

Kies vooral ook een trouwkaart die persoonlijk bij jullie past. Niets is namelijk leuker dan wanneer jullie dierbare jullie trouwuitnodigingen op de deurmat ontvangen en gelijk zien dat de trouwkaart helemaal bij jullie past.

TIP 2: HOUD JE DRAAIBOEK EN GASTENLIJST BIJ DE HAND

Wanneer je begint met het maken van je trouwkaarten is het handig om jullie draaiboek en gastenlijst bij de hand te houden. Zo is het fijn als jullie het draaiboek voor jullie trouwdag al in grote lijnen op papier hebben en jullie de tijd van de ceremonie, receptie en het diner al vast hebben staan. Deze tijden communiceer je namelijk ook naar je gasten toe op de trouwkaarten.

Daarnaast is het handig om voor het maken van je trouwkaarten te beginnen met het samenstellen van de gastenlijst. Mochten jullie dag- en avondgasten uitnodigen voor jullie bruiloft, maak dan alvast in jullie gastenlijst een onderscheid tussen jullie dag- en avondgasten. Zo kun je straks bij het ontwerpen van de trouwkaarten een aparte trouwkaart maken voor je daggasten en avondgasten.

Moeten jullie vanwege Corona helaas jullie bruiloft verplaatsen en hebben jullie je trouwdatum aangepast? Laat dit dan op een leuke manier weten aan jullie gasten door een Change the Date kaartje te versturen in de stijl van jullie bruiloft. Het is natuurlijk al vervelend genoeg dat jullie de mooiste dag van je leven hebben moeten verplaatsen, daarom krijg je bij Kaartje2go nu 10% korting op de Change the Date kaartjes met de code: CHANGETHEDATE.

5 tips voor het maken van je trouwkaarten - Kaartje2go Change the Date kaarten
© Kaartje2go

TIP 3: GEBRUIK EEN HANDIGE ONTWERPTOOL VOOR HET MAKEN VAN JE TROUWKAARTEN

Het maken van je trouwkaarten kun je tegenwoordig heel gemakkelijk zelf met bijvoorbeeld de handige ontwerptool van Kaartje2go. En hoe leuk is het om heerlijk creatief bezig te zijn met het ontwerpen van je trouwkaarten en deze volledig naar jullie wens te maken?! Met een handige ontwerptool kun je zelf jullie trouwkaarten persoonlijk maken. Als je een beetje creatief bent heb je vast hiernaar uitgekeken. Pas het ontwerp van de trouwuitnodiging aan, voeg een persoonlijke tekst en foto’s toe en match de trouwkaart met de stijl van jullie bruiloft.

Wanneer je helemaal tevreden bent met jullie trouwkaarten kun je hiervan een gratis proefdruk bestellen, zodat je ze zelf ook nog helemaal kunt checken. Je wilt natuurlijk wel de perfecte trouwuitnodiging versturen naar jullie gasten.

TIP 4: BESTEL JULLIE TROUWKAARTEN OP TIJD

Na het maken van je trouwkaarten kun je natuurlijk haast niet wachten om jullie gasten op de hoogte te brengen van jullie trouwdag. Bestel je trouwkaarten op tijd want je hebt namelijk ook nog de tijd nodig om jullie trouwkaarten te adressen. Maar verstuur je trouwkaarten niet té vroeg, maar ook niet te laat. Ongeveer 6 tot 8 weken van tevoren kun je jullie trouwkaarten gaan versturen. Zo kunnen jullie gasten op tijd jullie speciale dag reserveren in hun agenda.

Wil je er nou zeker van zijn dat jullie gasten jullie speciale datum al eerder vrijhouden in hun agenda? Verstuur dan alvast Save the Date kaartjes wanneer jullie trouwdatum definitief vaststaat. Met een Save the Date kaartje laat je ongeveer 6 maanden van tevoren weten wanneer jullie trouwdatum is.

5 tips voor het maken van je trouwkaarten - Kaartje2go Botanische trouwkaarten
© Kaartje2go

TIP 5: KIES VOOR EEN GEHELE TROUWHUISSTIJL

Houd je er net als ons van als al het drukwerk op jullie bruiloft volledig op elkaar is afgestemd? Kies er dan voor om naast je trouwkaarten ook Save the Date kaarten, menukaartjes en bedankkaartjes te maken, allemaal in dezelfde trouwhuisstijl als je trouwkaarten. Want niets is zo mooi als al het drukwerk op jullie bruiloft helemaal bij elkaar past. Je hebt hiervoor bij Kaartje2go ook hele mooie trouwkaartensets in dezelfde stijl, hoe handig!

GAAN JULLIE TROUWEN EN BEN JE ZWANGER?

Dan is het dubbel feest voor jullie! Er komt in deze tijd dan vast veel op je af. Nadat jullie je trouwkaarten hebben verstuurd kun je weer even heerlijk ontspannen en inspiratie op gaan doen voor leuke babynamen.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,5 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN