7 belangrijke tips voor het uitzoeken van je trouwringen!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 13 maart 2023

Je trouwringen uitzoeken kan nog best lastig zijn. Trouwringen dragen jullie namelijk voor de rest van je leven. Maar waar moet je nou precies op letten bij het uitzoeken van je trouwringen? Don’t worry, we’ve got your back! Wij geven je 7 belangrijke tips voor het uitzoeken van je trouwringen, zodat jullie goed voorbereid kunnen beginnen met de zoektocht naar jullie perfecte trouwringen!

7 belangrijke tips voor het uitzoeken van je trouwringen Jisca Fotografie1
© Jisca Fotografie - Rings of Love | Trouwringen Thuis

Trouwringen dragen jullie de rest van je leven, dus je wilt natuurlijk wel dat je trouwringen mooi en vooral ook van goede kwaliteit zijn. Maar waar moet je nou precies op letten bij het uitzoeken van je trouwringen? Wij geven je 7 belangrijke tips voor het uitzoeken van jullie trouwringen. Wat voor trouwringen jullie ook willen, traditionele of juist unieke trouwringen. Lees voordat je begint aan jullie zoektocht deze 7 belangrijke tips, zodat je goed voorbereid aan de zoektocht naar jullie perfecte trouwringen begint!

1. BEDENK OF JE KIEST VOOR EEN STANDAARD SET TROUWRINGEN OF VOOR UNIEKE TROUWRINGEN DIE JE ZELF KUNT SAMENSTELLEN

Bedenk allereerst welke trouwringen jullie willen en vooral ook wat voor trouwringen jullie mooi vinden. Er is namelijk zoveel keus en het is goed om vooraf te bedenken of jullie willen kiezen voor een standaard set trouwringen of voor unieke trouwringen die jullie zelf kunnen samenstellen. Want ook dit is mogelijk!

Trouwringen uitzoeken kun je doen bij een juwelier of een edelsmid, maar je kunt ook gewoon bij jullie thuis trouwringen passen en uitzoeken met een trouwringspecialist. Zeker aangezien door de lockdown alle niet-essentiële winkels, zoals juweliers gesloten zijn. Hoe handig is het dan dat je jullie unieke trouwringen gewoon thuis kunt uitkiezen?!

7 belangrijke tips voor het uitzoeken van je trouwringen Jippey Media Rings of Love3
© Jippey Media - Rings of Love | Trouwringen Thuis

Trouwringspecialist Jacqueline van Rings of Love | Trouwringen Thuis komt bijvoorbeeld bij jullie langs, zodat jullie thuis aan je eigen keukentafel op je gemak uitgebreid trouwringen kunnen passen op een moment dat het jullie goed uitkomt, bijvoorbeeld in de avond of zelfs in het weekend. Hoe fijn en relaxed is dat?! Het uitzoeken en zelf samenstellen van jullie eigen unieke trouwringen is namelijk echt een hele belevenis waar jullie zeker van moeten genieten. En hoe gezellig en persoonlijk als je dit gewoon bij jullie thuis kunt doen. Jacqueline neemt ook altijd iets lekkers mee voor bij de koffie of thee, dit maakt het uitzoeken van jullie trouwringen helemaal een feestje!

7 belangrijke tips voor het uitzoeken van je trouwringen Jippey Media Rings of Love4
© Jippey Media - Rings of Love | Trouwringen Thuis

Bij het uitkiezen van je trouwringen kies je niet alleen de kleur en de breedte van je trouwring, maar ook de bewerking, de gravure en de diamantmogelijkheden. Je kunt dus je gehele trouwring zelf samenstellen, zodat de trouwring helemaal wordt zoals jij wilt. Want het belangrijkste is natuurlijk dat je een trouwring kiest die helemaal bij je past! 

2. EEN TROUWRING MOET JE ECHT BELEVEN DOOR DEZE AAN JE HAND TE ZIEN EN TE VOELEN

Bij het uitzoeken van je trouwring is de allerbelangrijkste tip dat je een trouwring ook écht aan je hand moet zien en voelen. Een trouwring moet je echt kunnen beleven. Net zoals dat je een trouwjurk ook écht past om te zien en te voelen of je écht je droomjurk hebt gevonden, geldt dit ook voor je trouwring.

Misschien heb je wel een hele mooie trouwring gevonden via een foto op Internet en ben je hier helemaal weg van, maar aan je hand kan dezelfde trouwring echt tegenvallen. De kleur, pasvorm, breedte, dikte en bewerking van een trouwring doen namelijk heel veel aan jouw hand en moeten wel echt bij jou passen.

3. LAAT JE RINGMAAT SECUUR OPMETEN

Elk model trouwring heeft weer aan andere pasvorm, bijvoorbeeld strak of klassiek bol, dus het is erg belangrijk om een trouwring ook écht aan jouw hand te voelen. Ook heel belangrijk bij het uitzoeken van dé perfecte trouwring is natuurlijk de juiste ringmaat.

Hierbij is het van belang dat je ringmaat secuur wordt opgemeten, want de juiste ringmaat is ook weer afhankelijk van de pasvorm van de trouwring die je gekozen hebt. Het is eigenlijk onmogelijk om dit online te beleven en zelf te doen. Hiervoor kunnen jullie wel wat deskundig advies van een trouwringspecialist gebruiken, zo komen jullie uiteindelijk echt tot jullie unieke trouwringen, die ook perfect bij jullie passen.

7 belangrijke tips voor het uitzoeken van je trouwringen Jippey Media Rings of Love2
© Jippey Media - Rings of Love | Trouwringen Thuis

4. LET OP DAT DE TROUWRING UIT 1 GEHEEL BESTAAT

Een andere belangrijke tip bij het uitzoeken van jullie trouwringen is om goed op te letten of de trouwring uit 1 geheel bestaat. Bij de productie van trouwringen van de hoogste kwaliteit wordt er in de basis uitgegaan van een gegoten, gouden buis, die meerdere keren verhit en gewalst wordt om te komen tot de juiste ringmaat en de juiste dikte van de trouwring. Dit proces geeft kracht aan het edelmetaal en zorgt ervoor dat je trouwring uit één stuk bestaat en dus ook overal even sterk is. Zodat er geen risico is op het ontstaan van breuken.

Maar het kan dus ook zijn dat een trouwring op een andere manier wordt geproduceerd, waardoor er een soldeernaad aanwezig is. Dan bestaat dus de kans dat de ring gaat breken op de soldeernaad en dat wil je natuurlijk niet bij je trouwring. 

5. KIES DE KLEUR VAN HET EDELMETAAL DAT BIJ JE PAST

Het bepalen van de kleur van het edelmetaal van je trouwring hangt natuurlijk af van wat je zelf mooi vindt, wat je smaak is en of het ook mooi staat aan je hand. Er zijn heel veel verschillende kleuren edelmetaal waar je uit kunt kiezen.

Goud is van nature geel, maar je kunt ook kiezen uit andere kleuren goud, zoals rood-/roségoud of witgoud. Of wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwste kleur abrikoosgoud? Deze kleur is prachtig, chique en steeds populairder aan het worden. Om tot deze andere kleuren goud te komen worden andere edelmetalen toegevoegd. Dit geeft ook hardheid aan de ringen.

Ook kun je natuurlijk kiezen uit verschillende karaatgehaltes, daar heb je vast wel eens van gehoord. Maar wat houdt het karaatgehalte van je trouwring precies in? Van nature heeft puur goud een karaatgehalte van 24, dus 24 karaat. Maar puur goud is eigenlijk te zacht om sieraden van te maken, dit zou te kwetsbaar zijn. Dus om goud harder en sterker te maken worden er dus hardere edelmetalen aan toegevoegd, bijvoorbeeld palladium of koper. Hierna is het ready to go om er jullie trouwringen van te maken.

7 belangrijke tips voor het uitzoeken van je trouwringen Rachelle Dens Fotografie Rings of Love
© Rachelle Dens Fotografie - Rings of Love | Trouwringen Thuis  

Het karaatgehalte wordt d.m.v. een stempel/keurmerk aangebracht, om aan te duiden hoeveel puur goud er in je trouwringen zit. Zoals bijvoorbeeld:

  • 18-karaat bevat 75% puur goud
  • 14-karaat bevat 58,5% puur goud
  • 8-karaat bevat 33,3% puur goud

De hoeveelheid andere hardere (edel)metalen wordt dan tot 100% aangevuld. Let er ook op dat volgens de Waarborgwet in Nederland goud pas goud genoemd mag worden als het minimaal 14-karaat is.

Daarnaast kun je ook kiezen uit trouwringen die gemaakt zijn van andere edelmetalen, zoals bijvoorbeeld palladium, titanium, platinum of zilver. Overigens is zilver erg zacht om een huwelijksleven lang mee te gaan, dus houdt hier ook rekening mee. En ook staal is niet aan te raden, aangezien dit zo hard is dat dit in noodgevallen slecht doorgezaagd kan worden. Ook geleidt staal, waardoor er ook een risico is op enorme brandwonden. Maar kies vooral voor een kleur edelmetaal dat bij jou past!

6. JE HOEFT NIET TE KIEZEN VOOR EEN SET TROUWRINGEN

Vaak zie en hoor je dat trouwringen verkocht worden als een set. Jullie hebben dan een mooie set trouwringen die bij elkaar passen. Maar je hoeft jullie trouwringen natuurlijk niet als een setje te kopen. Want jullie willen misschien allebei wel een persoonlijke, unieke trouwring en hebben misschien ook wel een hele andere smaak. De keuze is dus geheel aan jullie. Kies dan allebei voor jullie eigen, unieke trouwringen. Overigens is het niet zo dat het kiezen en ontwerpen van jullie eigen unieke trouwringen per definitie duurder is. Dat is dan weer mooi meegenomen!

7. WAT KOSTEN TROUWRINGEN?

Wat kosten trouwringen nou eigenlijk? We snappen dat dit misschien één van de eerste vragen is die je je stelt wanneer je aan jullie zoektocht naar dé perfecte trouwringen gaat beginnen. Om gelijk antwoord te geven op deze vraag, trouwringen zijn leverbaar in verschillende prijsklassen. De prijs van jullie trouwringen wordt voornamelijk bepaald door jullie ringmaat, de breedte van de ring en het gewicht van het gekozen edelmetaal. Dit is dan ook weer afhankelijk van de koers van het edelmetaal waar je trouwring van gemaakt wordt. Deze wisselt dagelijks en is wereldwijd gelijk.

Diamonds are a girls best friend! Ook het aantal diamanten in jouw trouwring is natuurlijk van invloed op de prijs. Tevens zit er een prijsverschil in de diverse kleuren goud vanwege de samenstelling van het 14-karaat goud, ook wel de legering genoemd. En is een bi-color trouwring duurder dan een trouwring van één kleur.

Goed om te weten is dat bruidsparen in Nederland voor de Covid-pandemie gemiddeld € 1.600 besteedden aan een set trouwringen en dat de gemiddelde prijs voor trouwringen momenteel ligt op € 2.000 per set trouwringen.

7-belangrijke-tips-voor-het-uitzoeken-van-je-trouwringen-Rings-of-Love-Daniek-Alblas
© Daniek Alblas - Rings of Love | Trouwringen Thuis

CADEAU-ACTIE BIJ RINGS OF LOVE

Speciaal voor jullie bruidsparen heeft Rings of Love | Trouwringen Thuis nu een hele toffe cadeau-actie! Bij jullie set trouwringen ontvang je nu deze schitterende cadeaus:

  • 3 diamanten CADEAU in de trouwring van de bruid
  • Manchetknopen voor de bruidegom, gepersonaliseerd met jullie monogram CADEAU

Plan nu snel een afspraak aan huis in met Rings of Love | Trouwringen Thuis onder vermelding van "Actie Trouwplannen". Wij adviseren jullie om dit minimaal 4-6 maanden voor jullie trouwdag te doen. Rings of Love kijkt dan wanneer zij in jullie regio aanwezig zijn. Volg Rings of Love | Trouwringen Thuis ook via Instagram en Facebook voor de mooiste inspiratie voor jullie trouwringen.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 9 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN