7 Tips om je hele trouwdag fit en fris te blijven

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 6 april 2023

Je hebt er maanden naar uitgekeken en eindelijk is het zover dat je trouwdag dichterbij komt. Natuurlijk wil je de hele dag schitteren en stralen op je bruiloft. Dit zijn 7 tips om je hele bruiloft fit en fris te blijven:

tips-om-je-hele-trouwdag-fit-en-fris-te-blijven-3

1. Ga de avond ervoor op tijd naar bed

Als je ervoor zorgt dat je voorafgaand aan je trouwdag zeven tot acht uur slaapt, dan ben je goed uitgerust en kun je optimaal van je trouwdag genieten. Zet alle beeldschermen op tijd uit, doe alleen wat rustige activiteiten en ga je op tijd klaarmaken om naar bed te gaan.

Zorg dat je wat tijd hebt voor een avondritueel dat je helpt om goed te slapen. Denk aan wat lezen in bed, een kopje rustgevende thee of een glaasje warme melk met honing. Je kunt eventueel ook magnesium van Nutribites innemen voor een goede nachtrust.

2. Eet een voedzaam ontbijt

Een voedzaam ontbijt is een goede start van je trouwdag. Zo heb je urenlang een verzadigd gevoel en voorkom je dat je je binnen korte tijd alweer hongerig of slap voelt. 

Een voedzaam ontbijt bestaat vooral uit eiwitten, gezonde vetten en daarnaast een portie gezonde koolhydraten. Denk aan havermout met banaan en cashewnoten of volle Griekse yoghurt met bessen en pompoenpitten.
 

3. Adem op de juiste manier

Wist je dat goed ademen helpt om energiek te blijven? Als je op de juiste manier ademhaalt, krijg je lekker veel zuurstof binnen. Dat heb je nodig om je energiek te voelen.

Het is de moeite waard om te proberen vanuit je buik adem te halen. Je longen vullen zich dan goed met lucht. Ademhaling kan ook helpen om te ontspannen op een spannende dag als je huwelijksdag. 

Een goede ademoefening is in 1 tel inademen, 4 tellen je adem vasthouden en in 2 tellen uitademen. Probeer het eens!

4. Drink voldoende

Tijdens je trouwdag is het belangrijk om voldoende te drinken. Als je lichaam goed gehydrateerd is, voel je je fris en energiek. Een vochttekort kan je juist vermoeid maken en zelfs zorgen voor hoofdpijn.

Om je lichaam te hydrateren kun je een flesje water bij de hand houden. Thee is ook een prima manier om je vochtbalans op peil te houden. 

Vermijd frisdrank en andere suikerrijke dranken, want deze laten je bloedsuikerspiegel schommelen. Je krijgt even een stoot energie, maar je energieniveau daalt weer net zo snel.

Een groen sapje is daarentegen heel goed, want dit hydrateert niet alleen. Het geeft je ook energie door alle voedingsstoffen die het bevat.

tips-om-je-hele-trouwdag-fit-en-fris-te-blijven-1

5. Wakker en alert met de juiste drankjes

Koffie is prima om je wakker en alert te voelen, hoewel groene thee net zo goed voldoet. Bovendien heb je met groene thee van het onrustige gevoel dat koffie kan geven.

Koffie zorgt ook voor het afdrijven van vocht, daarom kun je er het beste niet te veel van drinken. Over energiedranken kunnen we kort zijn. Deze geven kortstondig energie, maar zorgen daarna juist voor een dip.

6. Zorg voor voedzame snacks

Op je trouwdag kan er behoorlijk wat tijd zitten tussen je ontbijt en het eerstvolgende eetmoment. Voorkom dat je je slap voelt door een voedzame snack bij de hand te houden. 

Zorg voor snacks die geen vlekken kunnen maken op je kleding. Bijvoorbeeld rauwe noten. Je hebt er slechts een paar van nodig om er weer even tegenaan te kunnen.

7. Beweeg

Als je tussendoor even naar buiten kan om de benen te strekken, maak dan zeker gebruik van deze gelegenheid. De frisse lucht maakt je hoofd helder en geeft je zuurstof, waardoor je een oppepper krijgt. Ga ook vooral dansen tijdens het feest. Ook dat geeft energie.

tips-om-je-hele-trouwdag-fit-en-fris-te-blijven-2

Doe ook inspiratie op met de blog: "Parfum voor je bruiloft: Top 5 trouwparfums + 3 musthave tips".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,7 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN