9 dingen die je moet doen op de ochtend van je trouwdag

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 21 mei 2015

Er zijn natuurlijk een aantal dingen die je moet doen op de ochtend van je trouwdag, je visagiste en kapper komen langs, de fotograaf, je gaat je trouwjurk aantrekken etc, etc… Maar er zijn ook dingen die niet in je draaiboek staan maar die minstens net zo belangrijks zijn!

 

Stuur je verloofde een lief berichtje

Show the love! Stuur je verloofde nog even een lief berichtje.

ochtend trouwdag

 

Zet een lekker muziekje op

Heb je van die nummers waar je zelf helemaal los op kunt gaan maar die je normaal aan niemand anders wil laten horen… Lekker opzetten, dat is zo ontspannend!!

  

Je verloofde een handje helpen

Tja, het blijft een man… Ook hij is zenuwachtig en daardoor heeft hij het misschien wat minder op een rijtje dan wij vrouwen. Help hem dus herinneren wat hij allemaal moet meenemen; de ringen, zijn manchetknopen, zijn de trouwschoenen mooi gepoetst, indien jullie trouwbeloftes naar elkaar uitspreken, dat hij deze wel mee neemt.. Vind je het vervelend om hem hier aan te helpen herinneren kan je ook vragen of jullie ceremoniemeester dit subtiel wil doen.

 

Goed ontbijten

Het klinkt logisch, ontbijten. Maar door de zenuwen of stress kan je wel eens geen honger hebben of tijd hebben om te ontbijten. Maar dit is echt heel belangrijk! Als je niet ontbijt kan je je minder fit voelen, humeurig zijn en je hebt de energie meer dan nodig op je grote dag!

ontbijt trouwdag  

 

Je bruidstas checken

Zit echt alles in je bruidstas? Heb je er niet iets de avond van te voren uitgehaald omdat je het nog even nodig had en niet meer terug gestopt? Wat er precies in de tas van de bruid zit, lees je hier.

  

Geef je telefoon af

Zodra je ceremoniemeester of je getuige bij je aanwezig is, geef je je telefoon af. Zo, weer een last minder… Wie er ook belt, jij neemt niet op. Lieve berichtjes kan hij/zij natuurlijk altijd aan je voorlezen maar last minute stress gesprekken zit jij natuurlijk niet op te wachten.

 

Een klein momentje met je ouders

Voor je ouders is jouw trouwdag toch een emotioneel moment. Ondanks dat je misschien al jaren het huis uit bent en voor je zelf zorgt, voelt dit wel echt als loslaten… Plan dus nog even een klein onderonsje met je ouders, vinden zij vast ook heel leuk. 

trouwdag ochtend

 

Loop lekker op blote voeten

Waarschijnlijk moet je de hele dag nog op hakken lopen dus geef ’s ochtends je voetjes lekker rust.

 

Neem een smintje

Natuurlijk heb je ’s ochtends gewoon je tanden gepoetst, maar neem vlak voor vertrek nog even een smintje. Door de spanning krijg je een droge mond en dan ben je het smintje erg dankbaar. Een kauwgompje kan natuurlijk ook maar vergeet deze niet voor de ceremonie uit te doen. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 43 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN