Blaas de herinneringen van je trouwdag nieuw leven in met een fotoboek

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 februari 2017

Ondanks dat de trouwdag waarschijnlijk een van de meest onvergetelijke dagen uit je leven is, vervagen herinneringen helaas met de jaren. Of we nou willen of niet, na vele jaren huwelijk is het simpelweg onvermijdelijk. De vervaagde herinneringen koesteren we met heel ons hart, maar hoe mooi zou het zijn als we ze weer even tot leven kunnen wekken? Door een fotoboek te maken met alle trouwfoto’s wordt dat weer mogelijk. De meeste fotoboeken worden tegenwoordig digitaal gemaakt, simpel via software op internet.

Maar hoe maak je een fotoboek wanneer de meeste foto’s van deze speciale dag niet digitaal zijn? Met onderstaande tips blaas je gegarandeerd nieuw leven in de herinneringen van je trouwdag.

 

Fotoalbum 

Tip 1 Schakel hulptroepen in

Waarschijnlijk ben je niet de enige met foto’s van de speciale dag en zijn er vast nog andere mensen met mooie foto’s. Benader mensen die op de bruiloft waren of zij nog foto’s hebben en deze naar je toe willen sturen. Denk dan niet alleen aan foto’s van het jullie als echtpaar, maar alle foto’s die op deze mooie dag gemaakt zijn. Foto’s van vrienden zijn namelijk ook leuke toevoegingen om de herinnering compleet te maken.

Niet alleen voor het verzamelen van foto’s komen hulptroepen goed van pas, ook voor het digitaliseren van de foto’s is hulp nodig. De jonge generatie is opgegroeid met alle digitale apparaten en is helemaal thuis in alle technologieën. Gelukkig is deze generatie ook behulpzaam en vinden ze het vast niet erg om alle papieren foto’s om te zetten naar digitale.

Tip 2 Bootst de sfeer van de bruiloft na

Hoewel het lang geleden is, is het belangrijk om de dag weer even te herbeleven wanneer je een fotoboek in elkaar zet. Wat was de sfeer op de bruiloft? Wat waren de kleuren die gebruikt werden? Hoe zagen jullie er als echtpaar uit? Probeer deze kleuren door te voeren in het gehele fotoboek. Waren alle bloemen paars, dan is een paars thema wellicht precies wat het fotoboek nodig heeft.

Fotoalbum

 

Tip 3 Maak categorieën

Elke bruiloft is opgebouwd uit verschillende stappen. Maak van elke stap een andere categorie in het fotoboek en pas daar de opmaak op aan. De ondertrouw, het plannen, het vrijgezellenfeest, de ceremonie en het feest. Probeer bij elke categorie de sfeer weer even te proeven en pas daar de layout op aan. Word je er erg vrolijk van, dan is geel wellicht een goede kleur.

 

fotoalbum

Door bovenstaande stappen toe te passen breng je de meest speciale dag weer tot leven en maak je de herinneringen hiervan écht tastbaar. 

Bij Het Fotoalbum is een fotoboek maken heel gemakkelijk! Je kiest je mooiste foto's uit, maakt met een makkelijk programma een prachtig fotoboek en binnen vijf dagen is jullie fotoboek van dé grote dag onderweg. Op deze manier kan iedereen nog eens nagenieten van jullie mooie trouwdag!

Ga hier meteen aan de slag en maak van jullie foto's ook een blijvende herinnering!

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN