Aan welke hand draag je de trouwring?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 7 juli 2020

Het is een veel gestelde vraag.. aan welke hand draag ik mijn trouwring? Draag ik de trouwring rechts of links? Dit is natuurlijk helemaal je eigen keuze! Maar kom je er niet uit, dan zijn hier wat tips waar je naar kunt kijken!

aan welke hand draag je de trouwring

Foto: Anne Zwart Fotografie

Geloof

Aan welke hand je de trouwring draagt kan als eerste geloofsafhankelijk zijn. Katholieken horen namelijk de trouwring links te dragen. Protestanten zouden de trouwring daarentegen rechts behoren te dragen.

Je hart

Volgens een oude mythe hoor je de trouwring aan de linkerhand te dragen. De ringvinger van je linkerhand zou namelijk in verbinding staan met je hart.

Praktisch

Aan welke hand je je trouwring draagt kan natuurlijk ook te maken hebben met wat jezelf het meest praktisch vindt. Schrijf je met rechts, draag je trouwring dan aan de linkerhand. Werk je in de horeca, draag je trouwring dan aan de rechterhand.

Uiteindelijk is het natuurlijk jouw eigen keuze aan welke hand je jouw trouwring draagt! Via onze Facebookpagina hebben we oerzocht aan welke hand "de Newly Weds" meestal de trouwring dragen. Ruim 63% draagt zijn of haar trouwring aan de rechterhand!

Kan je niet wachten om jullie trouwringen uit te zoeken? Ga dan eens langs bij Lucardi! Met de handige keuzehulp in trouwringen kies je gemakkelijk jullie droomringen uit! Of je nu een trouwring van minder dan €150,- of meer dan €1500,- wilt, gaat voor een gouden trouwring, een zilveren trouwring, met of zonder diamant wilt... Lucardi heeft het allemaal! 

trouwblog trouwring ringmaat verloving

Foto: Elsa Schaddelee

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,7 / 5 gebaseerd op 762 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN