Aan welke hand draag je de trouwring?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 januari 2024

Aan welke hand draag ik mijn trouwring? Het is een veel gestelde vraag en er zijn vaak wat onduidelijkheden. Draag ik de trouwring rechts of links? Dit is natuurlijk helemaal je eigen keuze! De meeste mensen dragen hun trouwring om hun ringvinger, maar welke hand verschilt. Kom je er niet uit, dan zijn hier wat tips waar je naar kunt kijken!

aan welke hand draag je de trouwring

Foto: Anne Zwart Fotografie

Je trouwring rechts dragen?

Aan welke hand je de trouwring draagt kan geloofsafhankelijk zijn. Katholieken horen namelijk de trouwring links te dragen. Protestanten zouden de trouwring daarentegen rechts behoren te dragen.

Draag je trouwring links!

Volgens een oude mythe hoor je de trouwring aan de linkerhand te dragen. De ringvinger van je linkerhand zou namelijk in verbinding staan met je hart, het bloedvat van je linker ringvinger staat rechtstreeks in verbinding met je hart. Een enorm romantische reden om je trouwring aan je linkerhand te dragen! 

In Nederland dragen Katholieken traditioneel hun trouwring om de linker hand. Tijdens een Joodse huwelijksceremonie wordt de trouwring in eerste instantie om de rechter ringvinger van de bruid geschoven, daarna verplaatst de bruid de trouwing naar de linkerhand. 

Draag je trouwring aan je dominante hand

Aan welke hand je je trouwring draagt kan natuurlijk ook te maken hebben met wat jezelf het meest praktisch vindt. Schrijf je met rechts, draag je trouwring dan aan de linkerhand. Werk je in de horeca, draag je trouwring dan aan de rechterhand.

Uiteraard kun je ook rekening houden met de rest van je sieraden die je draagt. Draag jij altijd je horloge om je linkerhand? Dan vind je het wellicht mooier om je trouwring aan je rechterhand te dragen. Of heb jij een prachtige armband of ring die je ooit van je hubby hebt gekregen en draag je die aan je rechterhand? Kies dan juist eens om je trouwring aan je linkerhand te dragen. 

Uiteindelijk is het natuurlijk jouw eigen keuze aan welke hand je jouw trouwring draagt! Via onze Facebookpagina hebben we onderzocht aan welke hand "de Newly Weds" meestal de trouwring dragen. Ruim 63% draagt zijn of haar trouwring aan de rechterhand!

Verlovingsring: Aan welke hand?

Aan welke hand draag je je verlovingsring? Het start natuurlijk allemaal bij dat droomaanzoek! Maar welke hand geeft je dan aan je lover voor de ring, dat maakt helemaal niet uit. Van oudsher werd de ring aan de linkerhand gedragen, maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker een verlovingsring om de rechterhand. We zien steeds vaker dat de verlovingsring wordt gecombineerd met een aanschuiftrouwring aan dezelfde hand. Dit kan niet met elke verlovingsring door de vorm van de edelsteen. Je kan er dan ook voor kiezen om je verlovingsring aan de andere hand te dragen dan je trouwring.

Kan je niet wachten om jullie trouwringen uit te zoeken? Ga dan eens langs bij Lucardi! Met de handige keuzehulp in trouwringen kies je gemakkelijk jullie droomringen uit! Of je nu een trouwring van minder dan €150,- of meer dan €1500,- wilt, gaat voor een gouden trouwring, een zilveren trouwring, met of zonder diamant wilt... Lucardi heeft het allemaal!

Welke keuze je ook maakt, je trouwring is een teken van liefde en eeuwige trouw. 

trouwblog trouwring ringmaat verloving

Foto: Elsa Schaddelee

Doe ook inspiratie op met de blog: "Trouwjurken trends 2024: Onze 5 favorieten op een rijtje!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,7 / 5 gebaseerd op 765 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN