>

Aan welke hand draag je de trouwring?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 maart 2019

Het is een veel gestelde vraag.. draag ik de trouwring rechts of links? Het is natuurlijk helemaal je eigen keuze! Maar kom je er niet uit, dan zijn hier wat tips waar je naar kunt kijken!

Geloof

Als eerste kan het geloofsafhankelijk zijn aan welke hand je de trouwring draagt. Katholieken horen namelijk de trouwring links te dragen. Protestanten zouden hem daarentegen rechts behoren te dragen.

Je hart

Volgens een oude mythe hoor je de trouwring aan de linkerhand te dragen. De ringvinger van je linkerhand zou namelijk in verbinding staan met je hart.

Praktisch

Je kunt natuurlijk ook altijd kijken wat het meest praktisch is. Schrijf je met rechts, draag hem dan links. Werk je in de horeca, draag hem dan rechts.

Uiteindelijk is het natuurlijk jouw keuze! We hebben via onze Facebookpagina onderzocht wat het meeste voorkomt en dat is toch echt met ruim 63% de rechterhand!

Kan je niet wachten om jullie trouwringen uit te zoeken? Ga dan eens langs bij Lucardi! Met de handige keuzehulp in trouwringen kies je gemakkelijk jullie droomringen uit! Of je nu een ring van minder dan €150,- of meer dan €1500,- wilt, gaat voor goud- of zilverkleurig, met of zonder diamant wilt... Lucardi heeft het allemaal! 

trouwblog trouwring ringmaat verloving

Foto: Elsa Schaddelee

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

Aan welke hand draag je de trouwring: 3,7 / 5 gebaseerd op 754 stem(men)

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN