Bijzondere verhalen: Zussen bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 30 juni 2018

TROUWEN, MAAR NET EVEN ANDERS

Iedere bruiloft is uniek en achter alle bruidsparen schuilt een prachtig liefdesverhaal. In deze rubriek spraken we met vier bruiden, waarbij de organisatie van de bruiloft anders verliep dan normaal. In deze blog het verhaal van de twee zussen Martine en Karlijn die tegelijk getrouwd zijn. Zij vertellen hoe dit was en wat hier allemaal bij kwam kijken.

zussen-bruiloft

WAAROM HEBBEN JULLIE BESLOTEN OM SAMEN TE TROUWEN?

K: We zijn zussen, vriendinnen, we wonen bij elkaar in de buurt en zien elkaar daarom bijna iedere dag.
M: We hebben ook veel dezelfde vrienden.
K: Ja dus toen dachten we, als we dan gaan trouwen, waarom doen we het dan eigenlijk niet met zijn vieren? Dat leek ons heel erg leuk en toen hebben de mannen ons vorig jaar in Italie (we gaan ook altijd met elkaar op vakantie) ten huwelijk gevraagd.


JE ZEGT DAT JULLIE ELKAAR BIJNA DAGELIJKS ZIEN, JULLIE ZIJN DUS HEEL CLOSE?

K: Ja heel erg. We wonen een straat achter elkaar en ik heb twee zonen, Stijn van 6 jaar en Bram van 2,5 jaar en Roos (van Martine) is nu 3 jaar. Opa en oma passen ook altijd een keer in de week op alle kinderen.
M: Ja we zijn echt elkaars beste vriendinnen.
K: Alle andere vriendinnen zien we ook samen, dus het is eigenlijk een groep.


WAT IS ER ZO SPECIAAL AAN JULLIE BAND? ZIJN JULLIE JUIST HEEL ERG HETZELFDE OF JUIST HELEMAAL NIET?

K: Wel en niet.
M: Nou, over het algemeen zijn we wel echt hetzelfde. Het is regelmatig voorgekomen dat we bijvoorbeeld precies dezelfde kleding kopen, zonder dat we het weten van elkaar. Daarnaast hebben we ook dezelfde interesses.
K: Toen wij de jurk gingen uitzoeken op internet waren we een beetje aan het kijken wat we leuk vonden. We hadden een site gevonden met meer dan 3.000 jurken en we kozen allebei precies dezelfde jurk uit.


JULLIE PARTNERS KUNNEN HET OOK HEEL GOED VINDEN MET ELKAAR?

Ja (in koor)!
M: Zij hebben ieder eigen vrienden, maar ook een gezamelijke vriendengroep. Het vrijgezellenfeest hebben ze samen gevierd en ondanks dat niet iedereen elkaar goed kende, hebben ze ontzettend veel plezier gehad en zijn er contacten ontstaan die er voor het vrijgezellenfeest nog niet waren.


HEBBEN JULLIE WEL EENS GEHAD DAT DE ANDER EEN IDEE HAD WAARVAN JE ZEI: NOU WAT JE NU BEDENKT...

K: Nee, totaal niet haha.
M: Nee en dat vroegen ook heel veel mensen. Wij hebben echt niet een keer een meningsverschil gehad. Er zijn ook echt helemaal geen woorden gevallen of iets. We zijn ook alle vier heel erg makkelijk. Als de een zegt "dat vind ik leuk!" dan vindt de ander het prima.


HEBBEN JULLIE ECHT IEDER ONDERDEEL SAMEN GEREGELD?

M: Ja ieder onderdeel.
K: De mannen zijn samen op pad gegaan voor een pak, zij hebben samen met de vaders een pak uitgezocht. Wij zijn met een aantal goede vriendinnen en met onze moeder en schoonmoeders de jurken gaan uitzoeken. Was ook weer een feestje op zich. We maakten overal een feestje van!
M: Daarom is het ook zo jammer dat het voorbij is! We hebben er hele leuke avonden door gehad met z'n vieren. We planden dan echt avondjes om dingen te bespreken en af te kaarten. Dan kwam de fles wijn altijd wel weer op tafel, samen met iets lekkers. Dan hadden we weer een gezellige avond gehad. De voorpret was echt heel leuk om met zijn vieren te delen.


HOE WAREN DE REACTIES VAN JULLIE VRIENDEN EN FAMILIE TOEN ZIJ HOORDEN DAT JULLIE SAMEN GINGEN TROUWEN?

M: De mensen die echt heel dicht naast je staan, zeiden 'Oh ja gaaf' en 'Dat is echt wat voor jullie'. Terwijl ik ook reacties heb gehad 'Oh ja wat leuk, maar dat zou ik toch nooit doen, want je moet de aandacht verdelen'.
K: Iedereen vindt het heel bijzonder. Helemaal voor onze ouders. Het mooiste moment was onze entree. In een mooie binnenplaats met meer dan 100 vrienden en familieleden kwam onze papa binnen met aan iedere arm een dochter om ons vervolgens weg te geven aan onze mannen.


WAT ZIJN DE VOORDELEN AAN SAMEN TROUWEN?

M: De voorpret delen, dat vond ik echt heel erg leuk. Normaal ben je dan alleen met je vriend/verloofde. En natuurlijk had ik Karlijn er dan ook bij betrokken, maar in ons geval heb je dezelfde spanning, je trekt allebei tegelijk de jurk aan en onze mannen stonden samen beneden op ons te wachten.
K: Ja we zaten 's ochtends allebei in de make-up, we hadden het zo gezellig. De voorbereidingen en de spanning deel je, je leeft er samen helemaal naar toe. Dat maakt het heel bijzonder. De ander weet precies wat je voelt. En ja, een groot gedeelte van de kosten kun je delen maar dat was bijzaak.

zussen-bruiloft

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 5 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN