Bloemen in je haar op je bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 8 juni 2022

BLOEMEN IN JE BRUIDSKAPSEL

Bloemen in je haar zijn een erg leuke finishing touch van je bruidskapsel. Bloemen in je haar op je bruiloft is één van de weddingtrends van dit moment! Maar hoe verwerk je de bloemen in je bruidskapsel? Met een bloemenkrans of misschien wel één subtiele bloem in je haar.. In deze blog geef ik je meer inspiratie voor bloemen in je haar op je bruiloft.

bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-liselot-kamphuis-fotografie   bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-puurvastgelegd

© Liselot Kamphuis Fotografie & Puur Vastgelegd

BLOEMEN IN JE HAAR MET JE HAAR OPGESTOKEN

Bloemen in je haar staan bij elk bruidskapsel eigenlijk erg leuk. Zo staan losse bloemen in je opgestoken haar erg mooi. Dit geeft een subtiele look aan je bruidskapsel. Je kunt bijvoorbeeld een aantal losse gipskruid bloemetjes of kleine roosjes bij elkaar bundelen tot een mooi toefje. Deze kun je dan gemakkelijk tussen je haar laten steken door je haarstylist. Ook kun je kleine, losse bloemetjes subtiel verwerken in een vlecht. Dit geeft een sprookjesachtig en dromerige look mee aan je bruidskapsel.

bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-bruid-opgestoken-haar    bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-met-sluier-gipskruid-opgestoken-bruid

BLOEMEN IN JE HAAR MET LOS HAAR

Bloemen in je haar met los haar: ik zeg doen! Ook kun je bloemen in je haar verwerken wanneer je graag je haar los wilt dragen. In los haar kun je bloemen weer op een andere mooie manier verwerken. Kies bijvoorbeeld voor een unieke bloemenkrans. Ook hiermee ben je helemaal “on-trend”! Bloemen in je haar zijn namelijk iets moeilijker vast te zetten wanneer je je haar los draagt. Een bloemenkrans is dan een leuke oplossing om tóch die prachtige bloemen in je haar te kunnen hebben op je bruiloft.

bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-bruid-lang-haar   bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-bruid

 

bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-dhr-en-mw-fotografie   bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-jiisca-fotografie

© dhr & mw fotografie & Jisca Fotografie

BLOEMEN IN JE HAAR MET EEN SLUIER

Kan jij niet kiezen of je bloemen in je haar doet of tóch kiest voor het dragen van een sluier? Nou… ik heb goed nieuws: je hoeft niet te kiezen! Want je kunt ook bloemen in je haar dragen met een sluier. Zo kun je kiezen voor een half opgestoken bruidskapsel in combinatie met kleine bloemetjes en een sluier in je haar. Maak wederom toefjes van kleine bloemetjes die je bundelt en steek deze, samen met je sluier bijvoorbeeld in je toupage. Het leuke aan bloemen in je haar met een sluier, is dat wanneer je de sluier bijvoorbeeld af doet na de ceremonie, je nog steeds een prachtig bruidskapsel overhoudt. Ik was zelf erg fan hiervan en kon dus ook niet kiezen of ik bloemen in mijn haar wilde of toch een sluier. Dan maar allebei, ik ging ervoor!

bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-amy-lips-first-days-of-summer   bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-amy-lips-first-days-of-summer2

© First Days of Summer

bloemen-in-je-haar-op-je-bruiloft-met-sluier

TIPS VOOR BLOEMEN IN JE HAAR

Wil jij ook graag bloemen in je haar op je bruiloft? Dan heb ik een aantal tips voor je om bloemen in je haar te dragen tijdens je trouwdag.

  1. Dezelfde bloemen in je haar als in je bruidsboeket: kies ervoor om dezelfde bloemen terug te laten komen in je haar als in je bruidsboeket. Zo kun je gipskruid subtiel verwerken in je haar, maar is dit ook erg mooi in je bruisboeket.

  2. Kies jouw lievelingsbloemen voor in je haar: ben jij nou helemaal dol op bepaalde bloemen? Kies er dan voor om die ene lievelingsbloem in je haar te verwerken. Super mooi, maar ook heel persoonlijk. Helemaal jou!

  3. Maak gebruik van niet al te zware bloemen: bloemen in je haar kan, maar je kunt niet al te zware bloemen in je haar verwerken. Deze zijn dan te zwaar en kunnen dan gemakkelijk uit je bruidskapsel vallen en dit zou zonde zijn. Kies daarom voor lichte bloemen.

  4. Laat de bloemen in je haar vastzetten door een professionele haarstyliste: het ziet er gemakkelijk uit om bloemen in je bruidskapsel te verwerken, maar niets is minder dan het lijkt. De bloemen moeten uiteraard wél een hele trouwdag blijven zitten. Laat daarom je bloemen in je haar zetten door een professionele haarstyliste.

  5. Neem voor de zekerheid extra bloemetjes mee op je trouwdag: verse bloemen in je haar kunnen natuurlijk door de warmte gaan uitdrogen of verslappen. Dit is uiteraard niet het idee dat je hebt bij mooie bloemen in je haar. Neem daarom voor de zekerheid extra bloemen mee op de trouwdag zelf en laat deze bij je trouwlocatie koud leggen. Je wilt natuurlijk wel mooie bloemen in je haar op je trouwfoto’s.

Ik heb voor je alvast de leukste haarstylistes voor je op een rijtje gezet! 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 30 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN