Bruidegom trouwtrends voor herfst/winter 2024

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 6 juni 2024

Trouwtrends voor bruidegoms in de herfst/winter van 2024 combineren tijdloze elegantie met warme kleuren en zachte stoffen. En uiteraard laat tegenwoordig elke bruidegom ook zijn pak maken. Op maat, omdat het dan heerlijk en goed zit maar bovenal omdat je alles helemaal zelf kan bepalen. We vroegen Ruben Somsen van New Tailor welke trends hij ziet. We sommen de belangrijkste voor je op:

trouwpakken-trends-herfst-winter-2024-1

© New Tailor

1. Rijke, Donkere Kleuren

Diepe tinten zoals bosgroen, bruin en bordeaux zijn populaire keuzes. Deze kleuren passen niet alleen goed bij het herfst- en winterpalet, maar voegen ook een vleugje verfijning en warmte toe aan de outfit van de bruidegom in het najaar. Uiteraard blijft blauw ook een goede, klassieke keuze.

2. Stoffen met structuur

Velen kiezen voor het najaar voor een rijke zachte stof. Bijvoorbeeld een flannel of met een beetje cashmere. Heerlijk zacht. Naast flannel zijn fluweel, tweed en eventueel ribfluweel de trend voor het najaar voor trouwpakken. Deze stoffen zorgen voor een rijke textuur en een luxueus gevoel; perfect voor de koudere maanden.

trouwpakken-trends-herfst-winter-2024-2   trouwpakken-trends-herfst-winter-2024-3

© New Tailor

3. Iets ruimere fit

“We kiezen de laatste tijd samen met de klant voor een iets ruimere pasvorm”, aldus Ruben. Denk aan broeken met een bandplooi die net iets hoger op de taille worden gedragen en wat wijdere broekspijpen dan het super slanke van een paar jaar terug. Jasjes hebben nog steeds nauwelijks schoudervulling en volgen het lichaam maar vaak al wel met iets meer overwijdte. Zo creëer je comfort zonder elegantie te verliezen.

4. Een extra laagje

Het mooie van het najaar is dat je makkelijker kunt spelen met laagjes. Dit geeft je outfit meer diepte en variatie. Denk aan op maat gemaakte overjassen en elegante sjaals als extra laag; niet alleen voor warmte, maar ook als een extra dimensie. Vind je dit te veel dan zijn (double breasted) vesten met een revers een fraaie optie.

trouwpakken-trends-herfst-winter-2024-6

© New Tailor

5. Gedurfde Accessoires

Statement-accessoires zoals dassen met patronen, pochetten en unieke manchetknopen horen natuurlijk bij jouw trouwoutfit. Velen kiezen voor een off white of een lichtgrijze das voor een meer formele outfit. Je kan ook denken aan ingetogen bloemenpatronen, paisleys en dassen van wol met cashmere. Ook met de accessoires mag het rijk en warm.

6. Geen pak? Een combinatie kan ook

Deze optie zien we vaker omdat het minder formeel is en het biedt meer creativiteit en personalisatie, waardoor bruidegoms een onderscheidende look krijgen. Bijvoorbeeld een rijke lichtere broek van Peach cotton of een tweed met daarboven een vest en een jas maken de outfit bijzonder en eigen.

trouwpakken-trends-herfst-winter-2024-4   trouwpakken-trends-herfst-winter-2024-5

© New Tailor

7. Klassieke Smoking

Hoewel de klassieke zwarte smoking een vaste waarde blijft, zijn variaties zoals nachtblauwe of donkergroene smokings trending. Vaak is de broek ‘gewoon’ van een zwarte stof en is het jasje van velours dan in een andere donkere kleur. Ook de revers kunnen bijvoorbeeld een buikje hebben of zelfs helemaal in een ‘horseshoe-shape’ uitgevoerd worden. Uiteraard wordt eronder een hemd gedragen met een Marcella Bib met studs gesloten.

8. Duurzame Keuzes

Eco-vriendelijke stoffen en duurzame modekeuzes worden steeds belangrijker voor moderne bruidegoms. Ook waar het pak gemaakt wordt is belangrijk. Kies jij bijvoorbeeld voor een pak dat in Nederland is gemaakt? Bij NEW TAILOR kan dat. Ze hebben een eigen atelier waar 4 kleermaaksters 3 outfits per week kunnen maken.

Mocht je meer willen weten of gewoon eens kennis willen maken en zien wat NEW TAILOR allemaal voor je kan doen bekijk dan hier  hun trouwmagazine of maak  een orientatie-afspraak. Grote kans dat Ruben jou gaat helpen.

Doe ook inspiratie op met de blog: "Trouwetiquette: hoe hoort het eigenlijk?".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,5 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN