Je bruidsfotograaf uitzoeken

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 20 januari 2015

Het uitzoeken van je bruidsfotograaf is een pittige klus. Aangezien je trouwfoto’s de enige tastbare herinnering is aan jullie trouwdag, moeten de foto’s wel echt perfect worden!  Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten bij het uitzoeken van je bruidsfotograaf. Dit zijn de klik die jullie hebben, de kosten en (het aller belangrijkste) het portfolio.

bruidsfotograaf uitzoeken

Het budget en de klik spreekt erg voor zich… Passen de kosten van die bruidsfotograaf binnen jullie budget en kunnen jullie goed met elkaar overweg? Natuurlijk hoeven jullie geen vrienden te worden maar het is wel fijn als er iemand op jullie trouwdag aanwezig is waarbij je een prettig gevoel hebt.

Zoals al eerder gezegd vinden wij het aller belangrijkste dat je goed naar het portfolio kijkt voor dat je je bruidsfotograaf uitzoekt. Maar waar moet je nou op letten? Wij leggen je het hieronder uit. 

 

Past de stijl bij jullie?

Uiteindelijk gaat her erom of de stijl van de fotograaf je aanspreekt. Maar dat is makkelijk gezegd… Waar moet je op letten qua stijl van de bruidsfotograaf?

 

Belichting van de trouwfoto’s

Als je door verschillende portfolio’s bladert gaat het je opvallen dat elke bruidsfotograaf anders met licht omgaat. Dit is een groot onderdeel van de stijl van een fotograaf. De ene bruidsfotograaf ‘speelt’ niet echt met het licht en maken de trouwfoto zoals je het zelf ook echt waarneemt en de andere bruidsfotograaf speelt op een bepaalde manier met het licht waardoor er een bepaalde stemming of emotie wordt gecreëerd. Hier vallen bijvoorbeeld ook zwart-wit foto’s onder.

Hier zie je duidelijk wat wij bedoelen: 

belichting trouwfotos

Je moet je afvragen wat jullie het meest aanspreekt. Je mag namelijk niet verwachten dat een bruidsfotograaf zijn stijl gaat aanpassen voor jullie bruiloft. Daarnaast is het ook goed om naar foto’s te vragen die zijn genomen op een locatie die soortgelijk is aan jullie locatie. Trouwen jullie buiten in de felle zon? Vraag dan naar foto’s die buiten in een de zon zijn gemaakt. Dat geldt ook als je in een binnenruimte gaat trouwen waar weinig ramen, en dus weinig natuurlijk licht is… Nou zijn dit misschien extreme voorbeelden, maar zo kan je precies zien hoe de bruidsfotograaf met jullie  ‘situatie’ omgaat.

  

Compositie van de trouwfoto’s

 

Nadat je op de belichting van de foto’s hebt gelet, kijk je naar de compositie van de trouwfoto’s. Dit betekent eigenlijk; hoe zijn de trouwfoto’s opgezet? Zijn de trouwfoto’s allemaal recht toe recht aan (met het bruidspaar steeds in het midden van de foto) of wordt er gebruikt gemaakt van hoeken en diepte verschillen? Je moet je afvragen wat jullie willen en of je dit voldoende terug ziet in het portfolio van de bruidsfotograaf. Hieronder zie je verschillende composities van trouwfoto’s. 

bruidsfotograaf uitzoeken

 

Wat voor soort trouwfoto’s worden er gemaakt?

Dit is misschien een beetje lastig om uit te leggen dus we gaan het aan de hand doen van deze twee trouwfoto’s. 

bruidsfotograaf

Op beide trouwfoto’s zie je een openingsdans. de linker foto is een romantische foto en de rechter foto een stuk speelser. De rechter bruid is vast en zeker wat rustiger begonnen met de dans en toch kiest de tweede fotograaf voor deze foto en niet voor een foto zoals de eerste.

Een bruidsfotograaf verteld met behulp van zijn foto’s een verhaal. Het verhaal gaat over jullie maar het is zijn verhaal. Hoe hij jullie trouwdag ziet… Bekijk dus goed of de verhalen die de bruidsfotograaf maakt jullie aanspreekt. De één wil een romantisch verhaal, de ander speels en weer een anders beide.

Een hoop informatie, we know. Je hoeft ook zeker niet deze blog uit te printen en mee te nemen naar de afspraak met je bruidsfotograaf om zo zijn portfolio te checken. Maar het feit dat je bewust van bovenstaande zaken bent, helpt al erg veel!! En weet je even niet meer hoe het allemaal zat? Vraag je dan af: Vind je de foto’s mooi en geven je ze een goed gevoel? Want daar gaat het tenslotte natuurlijk om! 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 6 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN