Bruidskapsels voor lang haar: Tips voor het perfecte bruidskapsel!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 2 augustus 2023

Bruidskapsel met lang haar? Weet jij al wat je met je haar gaat doen? Zeker als je lang haar hebt zijn er tal van mogelijkheden. Je kunt het los dragen, invlechten, opsteken, of wat dacht van je een prachtig sieraad in je haar.

Maar hoe bepaal je nou wat het beste en het leukste bij jou staat… Allereerst heb je natuurlijk je eigen voorkeur. Draag jij altijd je haar los, is het een logische keuze om dat op je bruiloft ook te doen. Je kunt voor het verassingseffect gaan en het natuurlijk totaal anders te doen. Wanneer jij normaal je haren altijd vast draagt is het ook erg mooi om op je trouwdag je haar los te dragen met bijvoorbeeld een prachtige krul er in.

Je kunt je ook laten adviseren door een kapster. Zij houdt niet alleen rekening met jouw haar lengte, maar ook met je haar soort en de vorm van je hoofd. Het is wel handig om alvast een ideetje te hebben met wat je zelf wilt, zodat de kapster weet op welk idee ze voort kan borduren.

Wij helpen je graag om alvast wat ideetjes op te doen. Wij geven je een aantal tips om jou te laten stralen met je bruidskapsel voor lang haar.

bruidskapsel-met-lang-haar1

© Nikki Lucy Photo

Half opgestoken bruidskapsel met lang haar

Wil je een half opgestoken bruidskapsel voor lang haar? Dan zeggen wij doen! Het ziet er enorm elegant uit met een speelse twist en is ook nog eens praktisch. Trouw je buiten? Dan kan het natuurlijk waaien, Als je haar half opgestoken is, zal je haar minder snel in je gezicht waaien terwijl je nog steeds die losse lokken showt. Laat je kapster je haar deels invlechten. Een gevlochten bruidskapsel met half opgestoken lang haar is een en al romantiek. Jouw hubby to be zal zijn ogen niet geloven!
 

bruidskapsel-met-lang-haar7   bruidskapsel-met-lang-haar9

© Lieneke Smid Fotografie & Dhr & Mw fotografie

Laat je haar zwieren!

Ben jij iemand die altijd rondzwiert met je prachtige losse haar? Ga dan voor een bruidskapsel met lang los haar. Dit hoeft zeker niet meteen saai te zijn en je dagelijkse kapsel te zijn. Ga voor toffe beach waves die je een bohemian look geven of kies een glamoureuse blow out voor een chique uitstraling! Wauw! Bij een los bruidskapsel met lang haar kun je ook zeker gebruik maken van accessoires zoals bloemen die ook in je bruidsboeket verwerkt zitten, een haar sieraard met diamanten of een mooie diadeem. Niks is te gek op de dag dat jij in het middelpunt staat! Shine baby!

bruidskapsel-met-lang-haar4

© Marion Meyer Photography

Opgestoken bruidskapsel

Lang haar leent zich ook perfect om te kiezen voor een opgestoken bruidskapsel voor lang haar. Met jouw prachtige lokken is er enorm veel mogelijk om het op te steken. Kies voor een romantische look met een vlecht, of ga juist voor een moderne look door je haar strakker te laten opsteken, Kies vooral wat bij jou en ook bij je bruidsjurk past

Kapster

Laat je inspireren door je kapster. Kies een kapster waar je een goede klik mee hebt. Professionele kapsters kunnen je goed advies geven wat het beste bij jou past. Zij kunnen rekening houden met de vorm van je gezicht zodat jouw gezicht het beste shined! Als je een afspraak met een kapster plant, zorg dan dat je al wat ideeën hebt voor je bruidskapsel met lang haar. Op deze manier weet de kapster wat jij ongeveer wilt en kan ze vanuit daar kijken wat het beste bij jouw haarlengte en gezicht past.

bruidskapsel-met-lang-haar4   boho-barn-wedding-bij-ecolodges-nude-tinten5

© Madame Poppy & Elise Rachelle Fotografie

Doe ook inspiratie op met de blog: "Bruidsfotografie: 6x tips voor de perfecte bruidsfotoshoot".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 52 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN