Bruidspersoneel

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 14 januari 2020

Je hebt vast al wel eens van het woord bruidspersoneel gehoord. Wie is nou precies je bruidspersoneel en welke verschillende rollen zijn er allemaal te verdelen? In deze blog vertellen we je alles over jullie bruidspersoneel. 

bruidspersoneel

 

Wie is het bruidspersoneel?

Het klinkt misschien wat oneerbiedig maar jullie bruidspersoneel zijn jullie getuigen, ceremoniemeester(s) en eventuele bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Dus ondanks dat deze personen van oudsher personeel worden genoemd, zijn het eigenlijk allemaal eervolle taken.  

 

Rolverdeling van het bruidspersoneel

Zoals je hierboven al kon lezen zijn er verschillende rollen weggelegd voor jullie bruidspersoneel. We zullen je nu exact vertellen welke rollen dit (kunnen) zijn en hoeveel personen je hiervoor mag kiezen.

 

Getuigen

In totaal kunnen jullie 4 getuigen hebben als bruidspersoneel. Dit mogen er natuurlijk ook minder zijn, in Nederland is het wel zo dat jullie minimaal 2 getuigen moeten hebben. Minimaal 1 voor jou en 1 voor jouw verloofde. Wil je meer weten over alle regeltjes rondom jullie getuigen. Lees dan alle ins & outs van jullie getuigen. Wist je dat je getuigen het enige bruidspersoneel is, die echt verplicht zijn bij een bruiloft.

 

bruidspersoneel bruidsmeisjes

Ceremoniemeester(s)

Naast de getuigen kunnen jullie kiezen voor ceremoniemeester(s) als bruidspersoneel. Het aanstellen van één of meerdere ceremoniemeesters is zeker niet verplicht maar wel erg handig. De ceremoniemeester kan jullie in alle voorbereidingen goed ondersteunen maar zeker op de trouwdag zelf ga je erg blij zijn met een ceremoniemeester. Dan kunnen jullie zelf namelijk alles loslaten, hoef je je nergens druk om te maken want jullie ceremoniemeester neemt alles van jullie over. Benieuwd wat de taken van een ceremoniemeester kunnen zijn? Lees dan het artikel taken van een ceremoniemeester.

 

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers

Je ziet deze rol minder in Nederland, maar hij is in Amerika bijvoorbeeld erg populair, maar jullie kunnen ook voor bruidsmeisjes en bruidsjonkers kiezen als bruidspersoneel. Vaak wordt er meteen gedacht aan de kindjes van je broer, zus of vrienden maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je eigen vriendinnen als bruidsmeisjes te vragen. Wat zijn precies de taken van bruidsmeisjes of bruidsjonkers? Eigenlijk bepalen jullie dit zelf. Dit kan zijn, dat ze jullie helpen met aankleden. De ringen aangeven of bijvoorbeeld bloemblaadjes strooien voordat de bruid de zaal binnen komt lopen. Je kunt ook aan ze vragen of zij het vrijgezellenfeest willen organiseren.

 

Je bruidspersoneel vragen

Zoals we al eerder vertelden, is het zijn van bruidspersoneel een eervolle rol. Wij adviseren jullie dan ook om dit ze niet zomaar tussendoor te vragen maar hier wel even een momentje van te maken. Je kunt dit op veel verschillende manieren doen. Maak er een één op één momentje van door bijvoorbeeld een gezellig avondje samen te plannen en stel dan dé vraag. Je kunt dit ook doen door een fysiek cadeautje te geven met daarin de vraag verwerkt of geef een bijzondere brief met daarin beschreven hoeveel diegene voor jou betekent en eindig met de vraag. 

bruidspersoneel vragen

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,9 / 5 gebaseerd op 19 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN