Bruidstaart of Sweet Table?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 11 mei 2022

Wanneer je na gaat denken over het regelen van een bruidstaart denk je vast meteen aan een klassieke bruidstaart met verschillende lagen. Tegenwoordig wordt er bij het maken van een bruidstaart steeds meer gebruikt gemaakt van kleur en andere decoratie-items, dit creëert meteen een moderne bruidstaart. Een taart wat meer past bij 2022! Maar wat is er tegenwoordig eigenlijk nog meer?

Bruidstaart Inspiratie | Trouwplannen.nl   Bruidstaart Inspiratie | Trouwplannen.nl  

© Liselot Kamphuis Fotografie & Isabel Schary Photography

Wat is een Sweet Table?

The Sweet Table, ofwel een zoete tafel, steeds meer zie je het voorbij komen voor verjaardags- en jubileumfeesten, maar al helemaal voor bruiloften! Een Sweet Table kun je zien als vervanging van een bruidstaart. Het is grofweg gezegd een tafel vol met zoetigheid dat dé echte eyecatcher zal zijn tijdens het trouwfeest en/of ceremonie (op de bruid en bruidegom na natuurlijk). De tafel wordt prachtig opgemaakt en ingericht in de stijl van de bruiloft met onwijs lekkere zoete hapjes. Van taartjes tot donuts, cupcakes, cakepops, koekjes en macarons, je kunt het zo gek niet bedenken en het staat op The Sweet Table.

bruidstaart-of-sweet-tabel-dhr-en-mw-fotografie
© dhr & mw fotografie

Prijzen Sweet Table

Een prijs van een bruidstaart is al vaak lastig te beantwoorden, laat staan bij een Sweet Table. De wensen van de klant spelen hier en grote rol, zoals: smaak, hoeveelheid en decoratieve wensen. Een kwalitatieve bruidstaart begint al snel bij de 300 euro. Bij The Sweet Table geldt dit eigenlijk hetzelfde. Vaak wordt er gewerkt met een startprijs van bijvoorbeeld 100 euro, dan komen de keuzes van de lekkernijen en een eventuele meerprijs voor de styling. De styling van een Sweet Table mag je bij sommige leveranciers ook zelf verzorgen, maar of je hier zo’n zin in hebt op jouw eigen bruiloft..

Zelf een Sweet Table maken?

Over het zelf versieren van de Sweet Table gesproken, misschien vind je het dan wel geweldig om zelf een Sweet Table te creëren? Dit is natuurlijk mogelijk wanneer je kiest voor een intieme bruiloft, maar ook voor een verjaardag of babyshower. Trouwplannen.nl heeft een wat punten voor je opgesomd, zodat je zelf aan de slag zou kunnen met het maken van een Sweet Table:

  • Houd het thema van de bruiloft aan
  • Kies voor een tafelkleed, tafelloper of geen tafelbekleding
  • Maak een selectie zoete hapjes
    (Er kan ook gekozen worden voor miniwraps, fruit etc.)
  • Zorg voor de juiste hoeveelheid bordjes, schalen en plateaus in thema
  • Denk aan servetjes en prikkers 
  • Finishing touch: Versiering! 

De decoratie keuze van The Sweet Table, maar net zo goed van de tafel waar de bruidstaart op staat, maakt het plaatje helemaal compleet! Maak gebruik van tafelconfetti dat je over de tafel strooit, een mooie tafelslinger die je aan de rand te hangt of een ballonnenboog boven de tafel. Zolang je in het thema blijft werken, zal jouw Sweet Table staan stralen op de bruiloft!

bruidstaart-of-sweet-table-by-vt-photography
© By VT Photography

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN