Je bruidstaart uitzoeken

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 30 juni 2015

Bruidstaarten, je hebt ze in allerlei vormen, maten, smaken en zijn vaak eigenlijk te mooi om op te eten… Jullie willen natuurlijk ook een fantastisch bruidstaart! Maar waar moet je op letten bij het uitzoeken van je bruidstaart? In deze blog lees je het!

bruidstaart

 

Ga proeven

Je bruidstaart moet er natuurlijk prachtig uitzien, maar ook zeker fantastisch smaken. Ga daarom proeven! Veel bakkers bieden een bruidstaartenproeverij aan, waar jij en je verloofde verschillende smaken en combinaties kunnen proeven. Wat belangrijk is om te weten is dat een bepaalde smaak bij elke bakkerij weer anders smaakt. Mocht je bij de ene bakker een aardbeien vulling hebben geproefd maar je vindt de bruidstaarten van een andere bakker mooier, kan je er niet vanuit gaan dat die aardbeien vulling dan ook wel goed zou zijn. Dus plan ook altijd een proeverij bij de bakker waar je uiteindelijk voor kiest.

 

bruidstaartInspiratie opdoen

Als je de smaak weet is het tijd om inspiratie op te doen. Dit kan door het portfolio van verschillende bakkerijen te bekijken, door op onze inspiratiepagina te kijken maar Pinterest is natuurlijk ook een walhalla van inspiratie!

 

Offerte opvragen

Waarschijnlijk heb je Pinterest al afgespeurd voor prachtige bruidstaarten. Wij merken vaak dat bruidsparen een prachtige bruidstaart op Pinterest hebben gevonden maar vervolgens toch voor een alternatief kiezen omdat ze denken dat de ‘pinterest-bruidstaart’ toch wel te duur zou zijn… Dat moet je zeker niet doen! Vraag bij verschillende bakkerijen een offerte aan en stuur daarbij jouw droom bruidstaart mee als voorbeeld. Wellicht is het wel mogelijk om de bruidstaart binnen jullie budget te maken. Mocht dat niet het geval zijn kan je altijd met de bakker overleggen wat wel de mogelijkheden zijn om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van de bruidstaart met jullie budget. Niet geschoten is altijd mis…

 

Wees specifiek

Als je een bakker uitgekozen hebt gaan jullie nu afspraken maken over het ontwerp van de taart. Hierin is het heel belangrijk dat je heel specifiek bent, de bakker kan natuurlijk geen gedachten lezen… Zo is het slim om met plaatjes te komen als voorbeeld. Daarnaast is het goed om alles op papier te zetten. Je kunt je voorstellen dat de bakker wel meer bruidstaarten moet maken en echt niet alles kan onthouden wat er besproken wordt. Vraag ook zeker om advies aan de bakker bij het bedenken van de bruidstaart. bruidstaartWaarschijnlijk heeft hij al vele bruidstaarten gemaakt en weet vaak heel goed wat leuk is om te combineren. Daarnaast weet je dan ook dat hij het al een keer heeft gedaan en er dus ervaring mee heeft.

 

De taart zo mooi mogelijk serveren

Na dat jij met de bakker jullie wensen hebt besproken, gaat de bakker lekker aan de slag. Je wilt natuurlijk je prachtige taart optimaal showen aan je gasten en daarom hebben we nog 2 laatste tips. Allereerst geven veel bakkers de optie om of de taart op te halen of dat ze hem bezorgen. Hier zitten dan wel vaak bezorgkosten aan verbonden. Ondanks dat je misschien kunt denken, pff weer extra kosten, willen wij je echt aanraden dit toch te doen! De bakker is gespecialiseerd om grote bruidstaarten te vervoeren en geloof ons dit is echt een vak apart wat je niet zomaar even doet… Het zou toch zonde zijn als de taart valt en hierdoor niet meer prachtig is, vanwege een paar euro? Daarnaast een tweede tip; zodra de taart staat, laten staan.. Ga niet meer last minute de taart verschuiven of ergens anders neer zetten want dit kan alleen maar mis gaan.

 

Met deze informatie ben jij er helemaal klaar voor om een prachtige bruidstaart uit te gaan zoeken.  Bekijk hier de bakkers die wij je aanbevelen.

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 5 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN