Bruidstaart van kaas

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 7 maart 2014

We hebben al meerdere vervangingen van de bruidstaart gezien. Denk aan cupcakes of de ‘sweettable’. Maar hebben jullie ook al eens aan een kaastaart gedacht? De kaastaart kan de originele bruidstaart vervangen, maar kan ook dienen als onderdeel van het diner of als kaasplankje achteraf.

taart van kaas

 

Voor wie?

De kaastaart is de ideale oplossing voor bruidsparen die niet zo van zoetigheid houden, maar toch graag een bruidstaart willen. Of natuurlijk gewoon voor bruidsparen die eens iets anders willen doen dan de rest of heel erg van kaas houden natuurlijk!

kaasbruidstaart

 

Decoratie tips

Door de kazen verschillende groottes, hoogtes, kleuren en vormen te geven breng je variatie aan in je taart. Ook kun je deze kaastaarten, net als gewone bruidstaarten, prachtig (laten) versieren door middel van bijvoorbeeld bloemen of fruit. En vergeet natuurlijk niet een leuke taarttopper! 

kaas bruidstaart

 

Tips:

-          Je kunt ook kiezen voor verschillende kleine kaastaartjes zodat elke tafel een eigen taartje heeft.

-          De kaas smaakt het best op kamertemperatuur. Zorg dat je de taart op tijd uit de koeling haalt, maar let ook op dat het niet te warm is in de ruimte waar je kaas staat opgesteld.

-          Reken op 70 tot 100 gram kaas per persoon als de taart dient als kaasplankje. Is het een groot onderdeel van het diner, reken dan op het dubbele.

 

bruidstaart van kaas

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 18 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN