Waarom de bruiloft laten filmen?

Monic Arts
Monic Arts 30 maart 2017

Jullie trouwdag, een dag waar je nog vaak aan terug zal denken en het liefste nog vaker herbeleefd. Natuurlijk is het heerlijk om na te genieten van de prachtige foto's die gemaakt zijn, maar nog veel leuker is het bekijken van een trouwfilm. Helemaal perfect is natuurlijk de combi van fotografie en videografie!

Het laten filmen van de bruiloft is iets wat tegenwoordig door veel bruidsparen gedaan wordt. Wij snappen ook wel waarom, want er zitten veel voordelen en mogelijkheden aan verbonden. Deze delen wij vandaag met jullie!

 

Ridalli

Voordelen 

Wat zijn nou de grootste voordelen van het laten maken van een trouwfilm?

Herbeleven

Met een trouwfilm is het heel makkelijk om de bruiloft her te beleven. Je wordt weer even terug genomen naar het moment en beleefd het opnieuw. Bij film is dit makkelijker dan bij bijvoorbeeld de trouwfoto's. Dit komt omdat je bij een trouwfilm ook echt meegenomen wordt op de gehele dag waar je bij trouwfoto's enkel losse momenten hebt. Een trouwfilm zal een meer aan een gesloten verhaal zijn. 

Emotie

Bewegend beeld zegt meet dan stilstaand beeld. Op een trouwfilm kan je echt de emotie van het bruidspaar en de bezoekers terug zien. 

Spontaan

Een trouwfilm legt hele spontane momenten vast. Bij bijvoorbeeld het maken van foto's zal je eerder meer gaan positeren doordat er een camera op je gericht is. Natuurlijk zullen er ook veel spontane foto's gemaakt worden, maar met een trouwfilm zal dit nog spontaner zijn. 

Gemiste momenten 

Als bruidspaar ben je super druk op de trouwdag en moet je natuurlijk ook nog zoveel mogelijk genieten. Hierdoor kan het zijn dat je wellicht iets leuks mist wat bijvoorbeeld onder de gasten plaats gevonden heeft. Wellicht hebben de videografen dit wel meegekregen en voor je vastgelegd. Hierdoor kan je dus mooi alle gemiste momenten toch meemaken!  

Details

Niet alleen zal je misschien momenten missen, maar ook kleine details. Want wat droeg je schoonmoeder eigenlijk op jullie trouwdag? Met een trouwfilm zie je alle kleine details terug! 

Afwezige personen 

Een trouwfilm is een hele leuke herrinering om bijvoorbeeld te delen met personen die niet aanwezig zijn geweest op de bruiloft. Zij kunnen de bruiloft nog echt ervaren en het zien alsof ze erbij waren wanneer ze kijken naar de trouwfilm. Een trouwfilm zal er voor zorgen dat ze meer in het moment komen door de bewegende beelden. 

Kinderen 

Ook nog heel leuk aan een trouwfilm, je kan dit later delen met bijvoorbeeld je kinderen. Hierdoor kunnen de kinderen ook nog meegenieten van de trouwdag van hun ouders!

  

ridali

 

Mogelijkheden

Voorbereidingen delen

Niet alle gasten zijn de gehele dag aanwezig geweest op de bruiloft. Bij de voorbereidingen zoals haar, make-up en het aankleden zijn waarschijnlijk alleen de meest dierbare personen voor jullie aanwezig geweest. Hoe leuk is het om deze momenten toch de delen met de bruiloft gasten? Dit kan door bijvoorbeeld deze momenten te laten filmen en af te spelen op de bruiloft of tijdens het feest. Zo kan dit bijvoorbeeld ook voor de gasten die enkel bij het avondprogramma aanwezig zijn geweest maar die je toch wilt laten meegenieten van de ceremonie. 

Trailer

Natuurlijk kan je niet alleen achteraf gebruik maken van een trouwfilm, maar kan je ook juist een trailer maken voor de bruiloft. Zet een leuke scene op met bijvoorbeeld vrienden en familie en verstuur het naar de bruiloftgasten om ze alvast in de mood te laten komen! 

Aftermovie

Misschien wil je niet de hele trouwfilm delen met je gasten, maar is het wel leuk om een korte aftermovie te maken. Zo kunnen ook de bruiloftgasten even terugblikken op jullie trouwdag. 

Gastenboek

Ook nog leuk, in plaats van een gastenboek op papier in te laten vullen kan je de bruiloftgasten allemaal iets in laten spreken. Zo heb je een video gastenboek. Ook hierbij zegt beeld veel meer dan woorden! 

Bedankje 

Tot slot is het misschien nog leuk om iets van de video mee te geven als bedankje aan de gasten. Denk bijvoorbeeld aan een kort bedankjefilmpje of een korte compilatie van de bruiloft. 

 

ridali

 

Tips 

'' Een foto geeft je een herinnering, maar film een herbeleving!'' 

Rianne en Daan van RiDali Wedding Films  delen hun tips voor de mooiste trouwfilm:

Tip 1

Houd rekening met de locatie en ruimte waar de bruiloft plaats vind en waar je je voorbereidingen doet. Zorg ervoor dat je voldoende licht hebt wat goed is voor zowel film als foto. Daarnaast is voldoende ruimte ook belangrijk. Er zullen namelijk video- en fotografen aanwezig zijn er daarnaast nog familie en vrienden. 

Tip 2

Tip je familie en vrienden die bij de voorbereidingen zijn om zich alvast netjes aan te kleden en op te maken. Zij komen ten slotte ook al op de foto en video tijdens de voorbereidingen van de bruiloft.

Tip 3

Wees voorzichtig met het inplannen van de dag, het kan al heel snel heel druk worden. Het is jullie dag, geniet er dan ook van zonder jezelf helemaal uit te putten.

Tip 4

Trek minimaal 2 uur uit voor de shoot als je kiest voor foto en film, wederom is dit voor jullie als bruidspaar prettig vanwege de rust. Maar ook omdat er professionals om jullie heen draaien die daardoor ook voldoende rust krijgen om de mooiste shots van jullie te maken. Wij noemen dit een win-win-win situatie, rust voor het bruidspaar (win), rust + tijd voor de fotograaf (win), rust + tijd voor de videograaf (win).

'

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 6 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN