verzekering voor je bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 2 augustus 2016

Je hebt alles geregeld voor jullie bruiloft; jurk, taart, locatie, trouwkaarten en catering. Maar wat nou als de locatie waar jullie gaan trouwen ineens failliet is, of als er plotseling schade is aan je jurk? Dan denk je misschien achteraf, had ik maar een verzekering afgesloten. Wat houdt een bruiloftverzekering in? Het antwoord vind je hier onder.

Waarom een bruiloftverzekering?

Je hoopt er natuurlijk niet op, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren op jullie bruiloft. Er kan iets gebeuren met jou of je verloofde, waardoor het huwelijk bijvoorbeeld uitgesteld moet worden. Daarom is het aan te raden om een bruiloftverzekering af te sluiten, er kunnen namelijk altijd onverwachte tegenslagen komen.

Wat houdt bruiloftverzekering in?

Met een bruiloftverzekering kun je een aantal dingen dekken. Je kunt een bruiloftverzekering vergelijken met een evenementenverzekering, maar dan speciaal voor jullie trouwdag. De verzekering vergoedt de financiële schade die jullie lijden als de bruiloft of het feest buiten jullie fout om niet door kan gaan en verplaatst moet worden. Je kunt dan bijvoorbeeld aanbetalingen of reserveringskosten terugkrijgen die je al hebt betaald aan de locatie, fotograaf en de trouwauto.

Bang dat het ineens noodweer is? Het is ook mogelijk je extra te verzekeren tegen slecht weer. Hier betaal je wel een meerprijs voor.

Premie bruiloftverzekering

Je betaalt meestal een percentage over het totaalbedrag wat jullie uitgeven voor jullie bruiloft. Je verzekert je dus voor alle losse elementen die je aanschaft/huurt voor de trouwdag. Meestal is de premie tussen de 1,5% en 3% van het totaal verzekerde bedrag.

Geen bruiloftverzekering is hetzelfde, lees alles voorwaarden van de verzekering dus goed door voordat je hem afsluit.

 bruiloftverzekering

Wanneer sluit je de bruiloftverzekering af?

Het is verstandig de bruiloftverzekering op tijd af te sluiten, uiterlijk een paar weken van tevoren. Het is wel handig als jullie al een budget voor ogen hebben, of weten hoeveel jullie gaan uitgeven. Hier is de premie namelijk op gebaseerd.

Hoe lang ben je verzekerd?

De duur dat je verzekerd bent verschilt per bruiloftverzekering. Bij sommigen is dit vanaf het moment dat je de verzekering afsluit tot 1 dag na de bruiloft, bij anderen bijvoorbeeld 7 dagen vanaf de trouwdatum. Het is goed om te kijken hoe dit in jullie geval is.

Wat niet gedekt is...

Er zijn ook dingen die niet gedekt zijn door de verzekering. Bijvoorbeeld als de bruid of bruidegom niet komt opdagen of als er overspel gepleegd is. Bestaande ziektes en financiële problemen worden ook niet gedekt. Bekijk dit goed voor dat je de bruiloftverzekering afsluit.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,5 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN