Het budget voor de bruiloft bewaken 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 30 juni 2017

Dat een bruiloft veel geld kost is geen geheim... De vraag is alleen hoe je de kosten voor de bruiloft binnen beperken kunt houden? Wij zullen je enkele tips geven hoe je je budget voor je bruiloft kunt bewaken. 

Fotocredits: Jason Briscoe via Unsplash 

Niet álle onderdelen van je dag hoeven “top of the bill” te zijn om een geslaagde dag te hebben

Bepaal van tevoren welke onderdelen voor jullie het belangrijkst zijn; voor de een is dat de kleding, voor de ander het culinaire deel, de muziek, de locatie, de entree, de fotoreportage of de bruidstaart. Zet je budget daar dan op in. Voor de andere onderdelen zijn er vaak ook creatieve alternatieven te bedenken die niet meteen de hoofdprijs kosten.

Kijk eens naar de mogelijkheden buiten het seizoen of op een andere dag van de week

Het hoogseizoen van de bruidsmarkt loopt van half april t/m half juli en van half augustus tot half oktober; bedenk dat je ook in dit seizoen in Nederland geen mooi- weer garantie hebt en dat er buiten dit hoogseizoen soms hele aantrekkelijke aanbiedingen gedaan worden waar jullie je voordeel mee kunnen doen. Datzelfde geldt vaak voor een andere dag van de week dan de vrijdag of zaterdag. Voorbeelden zijn de madiwo- en midweekwedding-concepten die diverse mooie locaties aanbieden.

Kijk echt kritisch naar de gastenlijst 

De kosten voor de bruiloft zijn voor een groot deel afhankelijk van het aantal gasten dat jullie uitnodigen op de bruiloft. Kijk dus echt kritisch naar de gastenlijst. Wil je echt de achterneef van een vriend van je collega op de bruiloft hebben of nodig je hem uit, uit beleefdheid. Volg de stappen in deze blog voor het opstellen van de gastenlijst en zorg voor een selecte groep om de kosten niet onnodig hoog te maken. 

Wie zoekt heeft wat

Tussen het aanzoek en de verloving zit een ruime periode. Benut deze tijd om lekker rond te gaan kijken en prijzen te gaan vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld op google, trouwsites, bruidsbeurzen of magazines. Ons advies: ga nooit op het eerste aanbod in maar kijk eerst of hetzelfde product of dienst ergens anders goedkoper verkrijgbaar is.

Blijf met beide benen op de grond

Als je een moodboard maakt met prachtige plaatjes van internet met extravagante bloemdecoraties bedenk dan wel dat daar ook extravagante prijzen bij horen. Zet het plaatje dus niet in je hoofd vast maar gebruik het als sfeerimpressie voor kleur, sfeer en soort bloemen.

Zorg dat je een reëel beeld krijgt van de kosten

Kijk niet alleen naar de consumptieprijzen maar vraag ook hoevéél consumpties je moet calculeren.
Informeer naar de mogelijkheden om champagne zelf aan te leveren en wat het kurkgeld dan is, of je vrij bent om je taart zelf bij een leverancier naar keuze uit te zoeken, welke aankleding/ decoratie bij de prijs inbegrepen is en welke niet. Dus, bereid je goed voor en vraag door tot je het naadje van de kous weet.

Do it yourself 

Veel dingen, zoals corsages, decoratie of hapjes kun je zelf maken. Dit is een stuk goedkoper dan het te kopen of te huren. Internet staat vol met leuke diy-items.

Het budget is echt niet het allerbelangrijkste

Onthoud echt dat het budget lang niet het allerbelangrijkste is. De kosten van de bruiloft hoeven echt niet vijf nullen te hebben om er een super dag van te maken. Veel belangrijker dan dat is de sfeer en het gevoel op de bruiloft. Genieten van de tijd samen met de gasten en natuurlijk jullie liefde vieren. Daar kan geen budget tegen op! 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,9 / 5 gebaseerd op 10 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN