Coronavirus en je bruiloft: alles op een rijtje!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 22 september 2020

Coronavirus en je bruiloft: wat betekent het voor jouw bruiloft? Alles over het coronavirus en jouw bruiloft op een rijtje in deze blog.

 

coronavirus en je bruiloft

Fotocredits: Love by Loes Photography

 

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge houden ons middels persconferenties op de hoogte over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Wat betekent dit voor jouw bruiloft? Lees alles over de impact van het coronavirus op jouw bruiloft hieronder.
 

TROUWEN TIJDEN HET CORONAVIRUS

Alles over het Coronavirus en jouw bruiloft op een rijtje:

  1. Alle gasten op jullie bruiloft moeten altijd 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook tijdens de felicitaties.

  2. Ook moeten al jullie gasten een eigen vaste zitplaats hebben. Zowel bij een binnen- als buitenlocatie in de horeca is een vaste zitplaats verplicht. Van plek wisselen tussen de gangen door is niet toegestaan. Ook mag er dus niet gedanst worden op een bruiloft bij een binnen- en buitenlocatie in de horeca.

  3. Er geldt een registratieplicht voor iedere gast en bij elke gast moet er van tevoren een gezondheidscheck gedaan zijn bij de binnen- en buitenlocaties. Bij de locatie wordt er dan gevraagd of diegene verkouden is of koorts heeft. Gasten moeten thuisblijven wanneer ze klachten ervaren.

  4. Thuis mogen jullie maximaal 6 gasten uitnodigen. Trouwen in je eigen tuin met meer dan 6 mensen mag dus niet. Geadviseerd wordt om je bruiloft te vieren in een horecagelegenheid waar de 1,5 meter afstand te waarborgen is.

 

HOEVEEL MENSEN MOGEN ER AANWEZIG ZIJN OP EEN BRUILOFT?

Hoeveel mensen er aanwezig mogen zijn op een bruiloft hangt af van de trouwlocatie en of er gereserveerd is. Daarnaast verschilt het maximum aantal personen ook per regio. Een trouwlocatie wordt vaak van tevoren gereserveerd. Wanneer jullie een trouwlocatie hebben gereserveerd geldt er geen maximaal aantal personen voor een binnen- of buitenlocatie.

Wanneer jullie niet gereserveerd hebben voor een trouwlocatie geldt er een maximaal aantal personen van 100 personen voor een binnenlocatie en maximaal 250 personen voor een buitenlocatie. Deze aantallen zijn exclusief het personeel van de locatie en de leveranciers van jullie bruiloft.

 

MAG JE DANSEN OP EEN BRUILOFT?

Er mag niet gedanst worden op een bruiloft bij een binnen- en buitenlocatie in de horeca. Iedereen moet een eigen vaste zitplaats hebben. Er mag dus ook niet van plek gewisseld worden tijdens de gangen door. Wanneer je trouwt in de buitenlucht, buiten de horeca is dansen op je bruiloft wel toegestaan. Er mag dan alleen gedanst worden als er 1,5 meter afstand gehouden wordt van elkaar.

 

NIEUWE REGIONALE MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 18 SEPTEMBER

Op 18 september hielden premier Rutte en minister De Jonge een extra persconferentie over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. In deze persconferentie zijn een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd voor de 6 regio's waar het aantal Coronabesmettingen hard oploopt. De onderstaande maatregelen zijn van toepassing op de volgende 6 regio's: Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. 

  1. Bij horecagelegenheden mogen er na middernacht geen gasten meer binnenkomen. Ook gaat om 0:00 uur de muziek uit en dienen deze horecagelegenheden te sluiten om 01:00 uur.

  2. De maximale groepsgrootte is teruggebracht naar 50 personen, dit geldt voor binnen als buiten. En helaas ook voor bruiloften.

  3. Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht.

Daarnaast nemen de 6 regio’s specifieke maatregelen per regio.

 

TROUWEN TIJDENS HET CORONAVIRUS

Trouwen tijden het Coronavirus kan ook heel intiem zijn. Gaan jullie trouwen tijdens het Coronavirus en kunnen jullie wel wat inspiratie en tips voor jullie bruiloft gebruiken? Doe dan inspiratie op voor jullie eigen bruiloft en zie in deze blog hoe je ook tijdens het Coronavirus en prachtige bruiloft kunt hebben.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

Coronavirus en je bruiloft: 5 / 5 gebaseerd op 5 stem(men)

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN