Corona en je bruiloft: alles op een rijtje!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 15 februari 2022

Corona en je bruiloft: wat betekent het voor jouw bruiloft? Alles over het coronavirus en jouw bruiloft op een rijtje in deze blog.

Coronavirus en je bruiloft - Love by Loes Photography

© Love by Loes Photography

CORONA EN BRUILOFTEN

Het kabinet houdt ons middels persconferenties op de hoogte over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Wat betekent dit voor jouw bruiloft? Lees alles over de impact van het coronavirus op jouw bruiloft hieronder in onze liveblog.

PERSCONFERENTIE 15 FEBRUARI 2022

Vanavond op dinsdag 15 februari is er weer een persconferentie gehouden over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. En wat een goed nieuws hebben we gekregen! Wij zijn zo blij voor jullie bruidsparen! Eindelijk hebben we goed nieuws gehad. Er zijn namelijk veel versoepelingen aangekondigd waardoor er weer meer getrouwd kan worden en jullie weer je bruiloft kunnen vieren zoals jullie dit voor ogen hebben! Er mag zelfs weer gedanst worden op je bruiloft, let's party! 

Wij hebben de belangrijkste dingen nog even voor je op een rijtje. De onderstaande versoepelingen gaan  vrijdag 18 februari 2022 in:

 • De sluitingstijd van de horeca- en de cultuursector gaat naar 01.00 uur. Je kunt dus je bruiloft vieren in de horeca tot 01.00 uur.
 • Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog even gelden tot 25 februari 2022.
 • Binnen is een vaste zitplaats dan niet meer verplicht. Wat betekent dat er ook weer gedanst kan worden! Let's party!
 • Het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand houden is dan ook niet meer verplicht


En de onderstaande versoepelingen gaan per vrijdag 25 februari 2022 in:

 • De normale openingstijden gaan weer gelden. Wat betekent dat er geen vaste sluitingstijd meer is voor de horeca.
 • Ook hoeft het coronatoegangsbewijs (3G) niet meer getoond te worden bij locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn. Op je bruiloft hoeft er dus niet meer gewerkt te worden met het coronatoegangsbewijs. 
 • Er hoeft ook geen 1,5 meter afstand meer gehouden te worden op je bruiloft.
 • En het dragen van een mondkapje, het maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats is ook niet meer nodig.

Corona en bruiloften:
Check ook de speciale pagina van de Rijksoverheid over bruiloften en corona. En kijk voor alle maatregelen vanaf 15 februari op de website van de Rijksoverheid.

PERSCONFERENTIE 25 JANUARI 2022

Gisterenavond op 25 januari heeft het nieuwe kabinet weer een persconferentie gehouden over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Hierin zijn gelukkig weer meer versoepelingen aangekondigd die vandaag, woensdag 26 januari in gaan. Zoals de horeca en trouwlocaties die weer open mogen tot 22:00 uur. Jullie mogen dus gelukkig je bruiloft weer vieren. Misschien nog niet zoals je helemaal in gedachte had, maar het is een stap in de goede richting. 

Wat betekent dit voor jou bruiloftsdag? Wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje:

 • Restaurants, cafés, musea, concertzalen en theaters mogen vanaf vandaag 26 januari hun deuren weer openen tussen 5.00 en 22.00 uur. Die heropening gebeurt wel onder voorwaarden.
  • Zo moeten bezoekers een geldig coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Dat betekent dat de 3G-regel weer gaat gelden en iemand een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve test moet kunnen tonen.
  • Ook is een vaste zitplaats verplicht tijdens je feest en huwelijk.
 • Houd overal 1,5 meter afstand.
 • Er geldt een mondkapjesplicht (vanaf 13 jaar) in publieke binnenruimtes zoals in de horeca, winkels, musea en bioscopen. In de horeca geldt dat als je zit, het mondkapje af kan.
 • In alle publieke binnenruimtes, zoals horeca, theater en bioscopen, is een vaste zitplaats verplicht. 
 • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in onder meer de horeca, theaters en concertzalen, musea, binnensportlocaties, bioscopen, dierentuinen, pretparken, sauna’s en casino’s.
 • Op locaties met een vaste zitplaats geldt een maximumaantal bezoekers van 100% van de maximale capaciteit op 1,5 meter (dit is circa een derde van de reguliere capaciteit).

Corona en bruiloften:
Voor huwelijksfeesten en -recepties gelden de coronaregels voor evenementen. Voor een feest of receptie in bijvoorbeeld een restaurant, zaal of op het terras gelden de coronaregels voor de horeca. Check ook de speciale pagina van de Rijksoverheid over bruiloften en corona. En kijk voor alle maatregelen vanaf 26 januari op de website van de Rijksoverheid.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE 14 JANUARI 2022

Vandaag op vrijdagavond 14 januari heeft het nieuwe kabinet weer een persconferentie gehouden over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Hierin zijn een aantal versoepelingen aangekondigd die zaterdag 15 januari in gaan. 25 januari is er weer een nieuw weegmoment. Het gaat om de onderstaande versoepelingen:

 • Niet-essentiële winkels mogen weer open tot 17:00 uur. Dit betekent dat bruidsmodezakentrouwpakkenzaken en o.a. juweliers weer open mogen. Wel dien je een mondkapje te dragen, 1,5 meter afstand te houden en mag er 1 klant per 5m2 binnen zijn.
 • Ook mogen kapperszaken en schoonheidsspecialisten weer hun deuren openen. Je kan dus ook weer terecht voor jouw proefkapsel en bruidsmake-up. Wel tot 17:00 uur.

Corona en bruiloften:
Voor huwelijksfeesten en -recepties gelden de coronaregels voor evenementen. Voor een feest of receptie in bijvoorbeeld een restaurant, zaal of op het terras gelden de coronaregels voor de horeca. Vanwege de huidige lockdown kunnen huwelijksfeesten en -recepties niet doorgaan. Momenteel mogen bij de huwelijksceremonie maximaal 50 personen aanwezig zijn. Check ook de speciale pagina van de Rijksoverheid over bruiloften en corona. En kijk voor alle maatregelen vanaf 15 januari op de website van de Rijksoverheid.

 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE 14 DECEMBER 2021

Zojuist, op dinsdagavond 14 december 2021 heeft het demissionaire kabinet aangekondigd dat de avondlockdown wordt verlengd tot en met 14 januari 2022. Ook blijven de huidige maatregelen die aangekondigd zijn tijdens de persconferentie van 26 november 2021 gelden tot en met 14 januari 2022. Op 14 januari 2022 wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE 26 NOVEMBER 2021

Zojuist, op vrijdagavond 26 november is er weer een persconferentie geweest en heeft het demissionaire kabinet strengere maatregelen aangekondigd die voor 3 weken gaan gelden. Op dinsdag 14 december is er een nieuw weegmoment. De huidige adviezen en maatregelen die aangekondigd zijn tijdens de persconferentie van 12 november blijven gelden. Daarbij komen de volgende maatregelen, die gaan gelden vanaf zondag 28 november:

 • Er geldt een sluitingstijd voor alle evenementen en locaties, zoals horecagelegenheden en niet-essentiële winkels, tussen 17:00 en 05:00 uur
 • 1,5 meter afstand is verplicht en een mondkapje wordt verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt, zoals bij horecagelegenheden. Dit heeft effect op het aantal bezoekers, er kunnen minder mensen binnen zijn.
 • Essentiele winkels, zoals supermarkten mogen openblijven tot 20:00 uur.


Corona en bruiloften:
Voor huwelijksfeesten en -recepties gelden de coronaregels voor evenementen. Voor een feest of receptie in bijvoorbeeld een restaurant, zaal of op het terras gelden de coronaregels voor de horeca. Check ook de speciale pagina van de Rijksoverheid over bruiloften en corona. En kijk voor alle maatregelen vanaf 28 november op de website van de Rijksoverheid. 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE 12 NOVEMBER 2021

Op vrijdagavond 12 november heeft het demissionaire kabinet strengere maatregelen en een gedeeltelijke lockdown van 3 weken aangekondigd. Vanaf morgen, zaterdag 13 november 18:00 uur gelden de onderstaande maatregelen:

 • Horecagelegenheden en essentiële winkels moeten om 20:00 uur de deuren sluiten.
 • Niet-essentiële winkels, kappers en schoonheidsspecialisten dienen om 18:00 uur dicht te gaan.
 • Waar je geen Coronatoegangsbewijs (QR-code) hoeft te laten zien, dient er 1,5 meter afstand gehouden te moeten worden
 • Een vaste zitplaats is verplicht waar je het Coronatoegangsbewijs (QR-code) moet laten zien, zoals in de horeca.
 • Evenementen tot 18:00 uur en maximaal 1250 bezoekers
 • Er geldt geen maximum aantal bezoekers voor bruiloften
 • Het advies is om thuis maximaal 4 gasten per dag te ontvangen

Bruiloften en Corona:
Voor huwelijksfeesten en -recepties gelden de coronaregels voor evenementen. Voor een feest of receptie in bijvoorbeeld een restaurant, zaal of op het terras gelden de coronaregels voor de horeca. Check ook de speciale pagina van de Rijksoverheid over bruiloften en corona. En kijk voor alle maatregelen vanaf 13 november op de website van de Rijksoverheid. 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE 2 NOVEMBER 2021

Op 2 november 2021 is er weer een persconferentie gegeven door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Hierin is aangekondigd dat de basismaatregelen nog steeds gelden en is het advies om 1,5 meter afstand te houden. Ook is er tijdens de persconferentie aangekondigd dat het coronatoegangsbewijs vanaf zaterdag 6 november op meerdere plekken zal gaan gelden, zoals binnen bij horeca- en evenementenlocaties, maar ook op de buitenterassen in de horeca, in musea en bij sportscholen. Houd hier dus rekening mee op je bruiloft. Daarnaast geldt er vanaf zaterdag 6 november ook een mondkapjesplicht in de winkels, openbare gebouwen, hoger onderwijs en kappers. Dus ook bij bruidsmodezaken. Je hoeft alleen geen mondkapje te dragen op plekken waar je ook een coronatoegangsbewijs moet laten zien!

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE 14 SEPTEMBER 2021

Op dinsdag 14 september hebben demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie gehouden en ons bijgepraat over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Tijdens deze persconferentie zijn er een aantal positieve versoepelingen aangekondigd, die gelden vanaf zaterdag 25 september. De versoepelingen die van invloed zijn op jouw bruiloft lees je hieronder:

 • Vanaf 25 september hoeft er geen 1,5 meter afstand meer gehouden te worden. Jullie en jullie gasten hoeven dus op jullie bruiloft geen 1,5 meter afstand meer te houden.
 • Een vaste zitplaats is niet meer verplicht.
 • Er moet gewerkt worden met coronatoegangsbewijzen. Dit houdt in dat je een corona toegangsbewijs moet kunnen laten zien, zoals een bewijs dat je volledig bent gevaccineerd, corona hebt gehad en dus een herstelbewijs kunt laten zien of dat je 24 uur van tevoren negatief getest bent op corona. Dit geldt voor zowel binnen als buiten.
 • Bij meerdaagse bruiloften dienen de corona toegangsbewijzen elke dag gecheckt te worden
 • De horecagelegenheden mogen open blijven tot 0:00 uur.
 • Wanneer er binnen vaste zitplaatsen zijn kan de volle capaciteit gebruikt worden. Buiten kan er ook gebruik worden gemaakt van de volle capaciteit.
 • Wanneer er geen vaste zitplaatsen zijn, dan mag er binnen 75% van de volledige capaciteit gebruikt worden

Kijk voor alle maatregelen vanaf 25 september maatregelen vanaf 25 september op de website van de Rijksoverheid.

MAG JE DANSEN OP EEN BRUILOFT?

Omdat de 1,5 meter afstand niet meer verplicht is vanaf zaterdag 25 september, mag er op bruiloften ook weer gedanst worden. Wanneer er alleen geen vaste zitplaatsen zijn, mag er binnen 75% van de volledige capaciteit worden gebruikt. Ook moet er gewerkt worden met corona toegangsbewijzen. 

MAG ER ENTERTAINMENT AANWEZIG ZIJN OP MIJN BRUILOFT?

Omdat de 1,5 meter afstand niet meer verplicht is vanaf zaterdag 25 september, mag er ook weer entertainment aanwezig zijn op je bruiloft. Zoals live muziek of een DJ.
 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 13 AUGUSTUS 2021

Vrijdag 13 augustus 2021 hebben demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie gehouden over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Het kabinet wil stapje voor stapje afscheid nemen van de coronamaatregelen. Zo wil het kabinet vanaf 20 september afscheid nemen van de 1,5 meter afstand. Hierover wordt op 17 september een definitief besluit genomen. Tijdens deze persconferentie is ook aangekondigd dat de huidige maatregelen nog van kracht blijven t/m 20 september.

Kijk voor alle huidige maatregelen op de website van de Rijksoverheid en op de speciale pagina omtrent het vieren van je bruiloft.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 9 JULI 2021

Afgelopen vrijdag 9 juli 2021 is er weer een persconferentie gehouden door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Hierin zijn een aantal maatregelen aangekondigd.

Er geldt geen maximum aantal bezoekers meer voor huwelijksvoltrekkingen, feesten en recepties. Maar gasten op een bruiloft moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. En een vaste zitplaats is verplicht.

Voor feesten of recepties in horecagelegenheden, zalencentra of op terrassen gelden de horeca regels. Deze zijn als volgt en gelden vanaf afgelopen zaterdag t/m 13 augustus 2021:

 • De horecagelegenheden sluiten tussen 00:00 en 06:00 uur.
 • Een vaste zitplaats voor jullie bruiloft is verplicht. Er mag dus ook niet gedanst worden
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar
 • Entertainment is niet toegestaan. Optredens en beeldschermen niet toegestaan en mag geen harde muziek gedraaid worden.
 • Het is verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren en vooraf een gezondheidscheck te doen.

De horeca regels zijn van toepassing, wanneer je voor je bruiloft geen vergunning nodig hebt en deze plaats vindt in een horecagelegenheid. Kijk voor alle maatregelen op de website van de Rijksoverheid en op de speciale pagina omtrent het vieren van je bruiloft.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 18 JUNI 2021

Op vrijdag 18 juni is er weer een persconferentie gehouden door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jong, waarin zij nieuwe versoepelingen hebben aangekondigd. De 4e stap in het openingsplan zal een paar dagen eerder worden gezet. Ook zal er meer mogelijk zijn. Per zaterdag 26 juni is de 1,5 meter afstand de centrale maatregel, ondersteunend door de andere basisregels. Alles wat op 1,5 meter kan mag weer vanaf zaterdag 26 juni, zonder verdere restricties! Alleen waar de 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, blijft de mondkapjesplicht gelden of is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk.

Evenementen kunnen vanaf 30 juni weer, dus ook bruiloften!

Vanaf 30 juni kunnen evenementen onder voorwaarden, zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs, zonder restricties van gastenaantallen weer georganiseerd worden. Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten en er geldt dus geen restrictie meer in het gastenaantal! Dit geldt ook voor bruiloftsfeesten en diners!

Lees op de website van de Rijksoverheid meer over evenementen. Kijk ook voor alle versoepelingen op de speciale pagina omtrent het vieren van je bruiloft.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 28 MEI 2021

Op vrijdag 28 mei hebben demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie gehouden, waarin zij nieuwe versoepelingen hebben aangekondigd. De 3e stap in het openingsplan zal een paar dagen eerder worden gezet, namelijk al op zaterdag 5 juni. Per zaterdag 5 juni zal gelden dat de meeste locaties open mogen onder voorwaarden. Op 5 juni gelden de onderstaande maatregelen:

 • Ontvang maximaal 4 mensen per dag. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend.
 • De maximale groepsgrootte voor buiten gaat naar 4 personen.
 • Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur, waarbij maximaal 50 personen binnen mogen zijn. Dit is exclusief personeel. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht en zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij dienen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Dit geldt ook voor terrassen.
 • Nieuwe sluitingstijd 22:00 uur, ook alcohol tot 22:00 uur
 • Per ruimte of zaal geldt een maximum van 50 bezoekers op 1,5 meter afstand. Voor de grote zalen met 1000 of meer vaste zitplaatsen geldt een maximum van 250 bezoekers op 1,5 meter afstand. Dit geldt voor alle grote zalen binnen en buiten. Zoals bijvoorbeeld: evenementenhallen, openluchttheaters, concertzalen, etc.
 • Ook mogen alle winkels weer open volgens hun reguliere openingstijden. Ook koopavonden zijn weer toegestaan en ook mogen er meer mensen in een winkel: 1 per 10 vierkante meter.


Coronatoegangsbewijzen:

Ook heeft het kabinet besloten om bij stap 3 coronatoegangsbewijzen mogelijk te maken. Zo kunnen horecagelegenheden ervoor kiezen om gebruik te maken van verplichte toegangsbewijzen. Als zij gebruikmaken van toegangstesten dan mogen zij net zoveel gasten ontvangen als er in hun zaal of zaak past. Wel dienen de gasten op 1,5 afstand van elkaar te zitten. Maken zij hier geen gebruik van dan mogen restaurants dus maximaal 50 mensen binnen ontvangen. Evenementen met een vaste zitplaats en op 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten, zijn ook weer mogelijk.

Alle overige maatregelen blijven gelden, net zoals de basisregels. Per 30 juni zullen nog meer versoepelingen komen. Naar verwachting zal op 30 juni de 4e stap van het openingsplan worden gezet. Het advies voor bezoek thuis en de groepsgrootte worden dan aangepast. Ook zijn dan onder voorwaarden en met 1,5 meter afstand of met toegangsbewijzen, evenementen met doorstroom (dus zonder vaste zitplaatsen) toegestaan.

Kijk voor alle versoepelingen op de website van de Rijksoverheid en op de speciale pagina omtrent het vieren van je bruiloft.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 11 MEI 2021

Op dinsdag 11 mei 2021 is er weer een persconferentie gehouden door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Hierin zijn voorzichtig nieuwe versoepelingen aangekondigd, die zullen gelden vanaf woensdag 19 mei, als de cijfers dit toelaten. Hier wordt maandag 17 mei over besloten. Woensdag 19 mei wordt er dan een tweede stap in het openingsplan gezet en gelden de volgende versoepelingen, zoals o.a.:

 • Algeheel negatief reisadvies wordt vervangen door advies per land
 • Pretparken, dierentuinen en openlucht theaters mogen weer open
 • Terrassen open van 06:00 tot 20:00 uur

Sinds 28 april mogen de buitenterrassen van horecagelegenheden onder voorwaarden weer open. Feesten en bruiloften op terrassen zijn alleen niet mogelijk. Kijk voor alle versoepelingen op de website van de Rijksoverheid en op de speciale pagina omtrent het vieren van je bruiloft.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 20 APRIL 2021

Dinsdag 20 april 2021 hebben demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie gehouden over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Hierin hebben zij een aantal versoepelingen aangekondigd, die zullen gaan gelden vanaf 28 april:

 • Op 28 april om 04:30 ‘s ochtends vervalt de avondklok.
 • Ook mag je maximaal 2 mensen per dag ontvangen. En maximaal 1 keer per dag op bezoek gaan.
 • Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Alle voorwaarden zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid
 • Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Dit houdt in dat ook de niet-essentiële winkels, zoals bruidsmodezakentrouwpakkenzaken en juweliers weer open mogen. Wel geldt er een maximaal aantal bezoekers per winkel. Dit ligt aan het winkeloppervlakte en is voor niet essentiële winkels maximaal 2 personen per verdieping of 1 persoon per 25 m2

Lees meer over de eerste stap van het openingsplan op de website van de Rijksoverheid.
 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 13 APRIL 2021

Dinsdag 13 april 2021 gaven demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Hierin is aangegeven dat de huidige maatregelen blijven gelden tot er een eerste stap wordt gezet met het openingsplan. Op z’n vroegst zal dit 28 april zijn. De eerste stap zou dan zijn het openen van de terrassen en de winkels. Ook zal de afschaffing van de avondklok behoren tot één van de eerste stappen. Dit zal op 20 april besloten worden. De huidige maatregelen blijven dus gelden tot ten minste 28 april.

Hieronder kun je nogmaals alle huidige maatregelen teruglezen.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 23 MAART 2021

Op dinsdag 23 maart 2021 hebben demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie gehouden over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Hierin is aangegeven dat de huidige lockdown nodig blijft tot en met 20 april 2021. Alle huidige maatregelen worden dus verlengd tot en met dinsdag 20 april 2021. Alleen de avondklok gaat vanaf 31 maart één uur later in, en zal gelden van 22:00 uur tot 04:30 uur. Daarnaast is het reisadvies verlengd tot en met 15 mei. En wordt er aangeraden om tot en met 15 mei niet op reis te gaan

Op 13 april zal er een volgende persconferentie plaatsvinden waarin wordt gezegd wat er na 20 april mogelijk is. Als de cijfers eerder een positief beeld laten zien, dan kunnen de maatregelen ook versoepeld worden. De onderstaande maatregelen zijn van kracht en gelden tot en met 20 april 2021:

 • Bij huwelijksvoltrekkingen mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel. Jullie bruiloftsgasten moeten altijd 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

 • Buiten is het niet toegestaan om in groepen van meer dan 2 personen, uitgezonderd van personen die samen 1 huishouden vormen, bij elkaar te zijn.

 • De uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking en niet voor een samenkomst na afloop. Voor de receptie of andere feestelijkheden na de huwelijksvoltrekking zijn de regels van de horeca van toepassing.

 • De huwelijksvoltrekking is alleen voor genodigden.

 • Bij een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof, zijn andere regels van toepassing. 

 • Blijf zoveel mogelijk thuis

 • Winkelen op afspraak is mogelijk. Dit geldt dus ook voor bruidsmodezakentrouwpakkenzaken en juweliers. Klanten moeten zich 4 uur voor het bezoek melden. Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk zijn. Of één klant per 25 vierkante meter winkeloppervlak. Ook moeten klanten minimaal 10 minuten in de winkel zijn, dit om te voorkomen dat klanten elkaar te snel afwisselen.  

 • Contactberoepen zijn open, zoals kappers, visagisten, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten. Maak vooraf een reservering. Houd een mondkapje op en bewaar 1,5 meter afstand, waar dat kan. En blijf thuis bij klachten.

 • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven dicht.

 • En dit geldt ook voor de publiekelijke locaties, zoals musea, theaters, dierentuinen en pretparken.

 • Ontvang thuis per dag maximaal één gast van 13 jaar of ouder.

 • Evenementen zijn nog steeds verboden.

Voor meer informatie over de maatregelen rondom het Coronavirus en jouw bruiloft kun je een kijkje nemen op de speciale pagina over bruiloften van de Rijksoverheid.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 8 MAART 2021

Op maandag 8 maart 2021 gaven demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer een persconferentie over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Hierin is aangegeven dat de  huidige lockdown nodig blijft tot en met dinsdag 30 maart 2021. Alle huidige maatregelen worden dus verlengd tot en met dinsdag 30 maart 2021. Ook de avondklok wordt tot 31 maart 04:30 uur verlengd. Daarnaast is ook het reisadvies verlengd tot en met 15 april. En wordt er aangeraden om tot en met 15 april niet op reis te gaan

Het kabinet heeft wel een aantal kleine aanpassingen gedaan op de huidige maatregelen. Vanaf 16 maart 2021 geldt het volgende:

 • Bij winkelen op afspraak geldt voor winkels dat er twee klanten per verdieping binnen mogen zijn

 • Of één klant per 25 vierkante meter winkeloppervlak

 • Wel geldt nog steeds dat je minimaal vier uur van tevoren een afspraak moet maken, en dat winkels werken met tijdvakken van minimaal tien minuten.

Voor meer informatie over de maatregelen rondom het Coronavirus kun je een kijkje nemen op de website van de Rijksoverheid.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 23 FEBRUARI 2021

23 februari 2021 heeft er weer een persconferentie plaatsgevonden. Hierin zijn een aantal versoepelingen van de maatregelen aangekondigd. Op 8 maart zal de regering opnieuw gaan kijken naar de maatregelen die nodig zijn vanaf 16 maart. De huidige lockdown blijft nodig tot en met 15 maart 2021. De onderstaande maatregelen blijven van kracht en gelden tot ten minste 15 maart 2021:

   • Bij huwelijksvoltrekkingen mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel. Jullie bruiloftsgasten moeten altijd 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

   • Buiten is het niet toegestaan om in groepen van meer dan 2 personen, uitgezonderd van personen die samen 1 huishouden vormen, bij elkaar te zijn.

   • De uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking en niet voor een samenkomst na afloop. Voor de receptie of andere feestelijkheden na de huwelijksvoltrekking zijn de regels van de horeca van toepassing.

   • De huwelijksvoltrekking is alleen voor genodigden.

   • Bij een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof, zijn andere regels van toepassing. 

   • Blijf zoveel mogelijk thuis

   • Er geldt momenteel een avondklok van 21:00 uur tot 04:30 uur. Het is verboden om tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends buiten te zijn. Deze avondklok blijft nodig tot en met 15 maart 04:30 uur.

   • Vanaf 3 maart 2021 mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Dit geldt dus ook weer voor bruidsmodezakentrouwpakkenzaken en juweliers. Klanten moeten zich 4 uur voor het bezoek melden. Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk zijn. Ook moeten klanten minimaal 10 minuten in de winkel zijn, dit om te voorkomen dat klanten elkaar te snel afwisselen.  

   • Ook mogen sommige contactberoepen weer aan de slag, zoals kappers, visagisten, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten. Maak vooraf een reservering. Houd een mondkapje op en bewaar 1,5 meter afstand, waar dat kan. En blijf thuis bij klachten.

   • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven dicht.

   • En dit geldt ook voor de publiekelijke locaties, zoals musea, theaters, dierentuinen en pretparken.

   • Ontvang thuis per dag maximaal één gast van 13 jaar of ouder.

   • Vanaf 23 februari 2021 mogen passagiers niet meer vliegen naar bepaalde landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en de Dominicaanse Republiek. Dit verbod blijft minimaal tot 4 maart 2021 gelden. Kijk voor de gehele lijst op de website van de Rijksoverheid.

   • Evenementen zijn nog steeds verboden

Meer informatie omtrent de maatregels die behoren bij deze lockdown kun je teruglezen op de website van de Rijksoverheid. Ook vindt je hier een poster met een overzicht van alle maatregelen die gelden van 3 tot 15 maart 2021.


 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 2 FEBRUARI 2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 februari is aangekondigd dat de huidige lockdown wordt verlengd tot ten minste 2 maart 2021. De onderstaande maatregelen blijven van kracht en gelden tot ten minste 2 maart 2021:

   • Blijf zoveel mogelijk thuis

   • Er geldt momenteel een avondklok van 21:00 uur tot 04:30 uur. Het is verboden om tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends buiten te zijn.

   • Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten. Hierbij gaat het dus ook om bruidsmodezaken, trouwpakken zaken, juweliers en bloemenzaken. Toch wil het kabinet consumenten en ondernemers tegemoet komen om de lockdown iets draaglijker te maken. Daarom maakt het kabinet per 10 februari bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels mogelijk. 

   • Ook contactberoepen zijn gesloten (met uitzondering van medische contactberoepen), zoals kappers, visagisten, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten

   • En dit geldt ook voor de publiekelijke locaties, zoals musea, theaters, dierentuinen en pretparken.

   • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven dicht.

   • Thuis mag je maximaal 1 persoon ontvangen.

   • Daarnaast is er een reisverbod voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

   • Evenementen zijn uiteraard nog steeds verboden

Ook is de routekaart met coronamaatregelen aangepast. Deze routekaart laat zien welke maatregelen nodig zijn als er meer of minder besmettingen zijn. Meer informatie omtrent de maatregels die behoren bij deze lockdown kun je teruglezen op de website van de Rijksoverheid. 


 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 20 JANUARI 2021

Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben tijdens de persconferentie van woensdag 20 januari 2021 strengere maatregelen aangekondigd waarmee de huidige lockdown wordt aangescherpt. De onderstaande maatregelen gelden tot en met ten minste 9 februari 2021:

   • Zo is er momenteel een avondklok, die geldt van 21:00 uur tot 04:30 uur. Het is verboden om tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends buiten te zijn. Op de website van de Rijksoverheid zijn uitzonderingen terug te lezen.

   • Thuis mag je maximaal 1 persoon ontvangen i.p.v. 2 personen.

   • Daarnaast is er een reisverbod voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Meer informatie over de aangescherpte lockdown en een avondklok kun je teruglezen op de website van de Rijksoverheid.

 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 12 JANUARI 2021

Tijdens de persconferentie van Premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge van 12 januari 2021 is aangekondigd dat de lockdown wordt verlengd met 3 weken. De onderstaande maatregelen blijven van kracht en gelden tot tenminste 9 februari 2021:

   • Blijf zoveel mogelijk thuis

   • Alle niet-essentiële winkels dienen hun deuren te sluiten. Hierbij gaat het dus ook om bruidsmodezaken, trouwpakken zaken, juweliers en bloemenzaken

   • Dit geldt ook voor contactberoepen (met uitzondering van medische contactberoepen), zoals kappers, visagisten, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten

   • Ook dienen de publiekelijke locaties, zoals musea, theaters, dierentuinen en pretparken de deuren te sluiten

   • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven dicht

   • Thuis mag je maximaal 2 personen ontvangen.

   • Evenementen zijn uiteraard nog steeds verboden

Meer informatie omtrent de maatregels die behoren bij deze lockdown kun je teruglezen op de website van de Rijksoverheid.

 

MAATREGELEN NA DE TOESPRAAK VAN 14 DECEMBER 2020

Tijdens de toespraak van Premier Mark Rutte van 14 december 2020 zijn er strengere coronamaatregelen aangekondigd en geldt er een harde lockdown voor 5 weken. De onderstaande maatregelen zijn van kracht vanaf dinsdag 15 december 00:00 uur en gelden t/m 19 januari 2021:

   • Alle niet-essentiële winkels dienen hun deuren te sluiten. Hierbij gaat het dus ook om bruidsmodezaken, trouwpakken zaken, juweliers en bloemenzaken

   • Dit geldt ook voor contactberoepen (met uitzondering van medische contactberoepen), zoals kappers, visagisten, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten

   • Ook dienen de publiekelijke locaties, zoals musea, theaters, dierentuinen en pretparken de deuren te sluiten

   • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven dicht

   • Thuis mag je maximaal 2 personen ontvangen. Tijdens Kerst is het maximum aantal personen dat je mag ontvangen 3 personen

   • Evenementen zijn uiteraard nog steeds verboden

12 januari 2021 is de volgende persconferentie waarin Premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge vertellen hoe het er na 19 januari 2021 uit gaat zien. Meer informatie omtrent de maatregels die behoren bij deze lockdown kun je teruglezen op de website van de Rijksoverheid.

 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 17 NOVEMBER 2020

Tijdens de persconferentie van dinsdag 17 november zijn er versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd, maar er geldt nog wel een gedeeltelijke lockdown

De onderstaande maatregelen zijn van kracht vanaf donderdag 19 november:

   • Bij huwelijksvoltrekkingen geldt momenteel een maximum van 30 personen
   • In binnenruimtes waar mensen zitten geldt een maximum aantal personen van 30
   • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven dicht
   • Buitenshuis mag je met maximaal 4 personen van verschillende huishoudens samen een groep vormen
   • Evenementen zijn verboden

   • Thuis mag je maximaal 3 personen per dag ontvangen en maximaal 1 groep mensen per dag

Meer informatie omtrent de versoepelingen die zijn aangekondigd tijdens de persconferentie van 17 november lees je op de Rijksoverheid.

 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 3 NOVEMBER 2020

Tijdens de persconferentie van 3 november zijn er extra maatregelen aangekondigd die bovenop de maatregelen komen die horen bij de gedeeltelijke lockdown die vanaf 13 oktober al geldt.

De onderstaande maatregelen zijn van kracht vanaf woensdagavond 4 november 22:00 uur:

   • Bij huwelijksvoltrekkingen geldt momenteel een maximum van 20 personen i.p.v. 30 personen.

   • Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens.

   • Thuis mag je maximaal 2 personen per dag ontvangen.

Meer informatie omtrent de extra maatregelen die zijn aangekondigd tijdens de persconferentie van 3 november lees je op de Rijksoverheid.

 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 13 OKTOBER 2020

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober zijn de coronamaatregelen aangescherpt en is er een gedeeltelijke lockdown aangekondigd. Daarnaast heeft het kabinet de "Routekaart Coronamaatregelen" gepresenteerd waarin weergegeven wordt hoe de komende tijd de verspreiding van het Coronavirus aangepakt moet worden. Deze routekaart geeft per risiconiveau aan welke maatregelen (ten minste) gelden in jouw regio. De basisregels gelden voor ieder niveau. Daarnaast kunnen bestuurders zelf beslissen om aanvullende maatregelen te handhaven als de situatie daar aanleiding voor geeft.

De onderstaande maatregelen zijn van kracht vanaf woensdagavond 14 oktober 22:00 uur

   • Alle eet- en drinkgelegenheden sluiten hun deuren
   • In binnenruimtes waar mensen zitten geldt een maximum aantal van 30 personen
   • Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens
   • Op de routekaart van de Rijksoverheid is te zien (fase: zeer ernstig) dat er momenteel maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn bij een huwelijksvoltrekking.

   • Voor mensen die samenkomen voor een huwelijksvoltrekking geldt de regel dus niet dat een gezelschap maar uit maximaal 4 personen mag bestaan.

   • Evenementen zijn verboden

   • Thuis mag je maximaal 3 personen per dag ontvangen

TROUWEN TIJDENS HET CORONAVIRUS

Alles over het Coronavirus en jouw bruiloft op een rijtje:

 1. Alle gasten op jullie bruiloft moeten altijd 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook tijdens de felicitaties. Lees in deze blog hoe je tóch als bruidspaar op een leuke manier gefeliciteerd kan worden tijdens de Coronaperiode.

 2. Ook moeten al jullie gasten een eigen vaste zitplaats hebben. Zowel bij een binnen- als buitenlocatie in de horeca is een vaste zitplaats verplicht. Van plek wisselen tussen de gangen door is niet toegestaan. Ook mag er dus niet gedanst worden op een bruiloft bij een binnen- en buitenlocatie in de horeca.

 3. Er geldt een registratieplicht voor iedere gast en bij elke gast moet er van tevoren een gezondheidscheck gedaan zijn bij de binnen- en buitenlocaties. Bij de locatie wordt er dan gevraagd of diegene verkouden is of koorts heeft. Gasten moeten thuisblijven wanneer ze klachten ervaren.

  

INTIEM TROUWEN TIJDENS HET CORONAVIRUS

Trouwen tijden het Coronavirus kan ook heel intiem zijn. Gaan jullie trouwen tijdens het Coronavirus en kunnen jullie wel wat inspiratie en tips voor jullie bruiloft gebruiken? Doe dan inspiratie op voor jullie eigen bruiloft en zie in deze blog hoe je ook tijdens het Coronavirus en prachtige bruiloft kunt hebben. Lees daarnaast de 6 tips voor touwen met 1,5 meter afstand.

Een leuk alternatief om tóch al de gasten uit te nodigen die jullie op je bruiloft willen hebben, is het organiseren van een drive-thru. Lees in de blog "Drive-thru bruiloft: zo doe je dat" de tips van newlyweds Femke & Kristian en organiseer aan de hand van het stappenplan je eigen drive-thru voor je bruiloft.

JE BRUILOFT VERPLAATSEN

Willen jullie graag je bruiloft verplaatsen? Lees dan de 5 tips voor het verplaatsen van je bruiloft.

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 20 JANUARI 2021

Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben tijdens de persconferentie van woensdag 20 januari 2021 strengere maatregelen aangekondigd waarmee de huidige lockdown wordt aangescherpt. De onderstaande maatregelen gelden tot en met ten minste 9 februari 2021:

  • Zo is er momenteel een avondklok, die geldt van 20:30 uur tot 04:30 uur. Het is verboden om tussen 20:30 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends buiten te zijn. Op de website van de Rijksoverheid zijn uitzonderingen terug te lezen.

  • Thuis mag je maximaal 1 persoon ontvangen i.p.v. 2 personen.

  • Daarnaast is er een reisverbod voor het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Meer informatie over de aangescherpte lockdown en een avondklok kun je teruglezen op de website van de Rijksoverheid.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,7 / 5 gebaseerd op 16 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN