Coronavirus en je bruiloft: alles op een rijtje!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 12 januari 2021

Coronavirus en je bruiloft: wat betekent het voor jouw bruiloft? Alles over het coronavirus en jouw bruiloft op een rijtje in deze blog.

coronavirus en je bruiloft

Fotocredits: Love by Loes Photography

 

CORONAVIRUS EN JE BRUILOFT

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge houden ons middels persconferenties op de hoogte over de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Wat betekent dit voor jouw bruiloft? Lees alles over de impact van het coronavirus op jouw bruiloft hieronder.
 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 12 JANUARI 2021

Tijdens de persconferentie van Premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge van 12 januari 2021 is aangekondigd dat de lockdown wordt verlengd met 3 weken. De onderstaande maatregelen blijven van kracht en gelden tot tenminste 9 februari 2021:

 • Blijf zoveel mogelijk thuis

 • Alle niet-essentiële winkels dienen hun deuren te sluiten. Hierbij gaat het dus ook om bruidsmodezaken, trouwpakken zaken, juweliers en bloemenzaken

 • Dit geldt ook voor contactberoepen (met uitzondering van medische contactberoepen), zoals kappers, visagisten, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten

 • Ook dienen de publiekelijke locaties, zoals musea, theaters, dierentuinen en pretparken de deuren te sluiten

 • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven dicht

 • Thuis mag je maximaal 2 personen ontvangen.

 • Evenementen zijn uiteraard nog steeds verboden

Meer informatie omtrent de maatregels die behoren bij deze lockdown kun je teruglezen op de website van de Rijksoverheid.

 

MAATREGELEN NA DE TOESPRAAK VAN 14 DECEMBER 2020

Tijdens de toespraak van Premier Mark Rutte van 14 december 2020 zijn er strengere coronamaatregelen aangekondigd en geldt er een harde lockdown voor 5 weken. De onderstaande maatregelen zijn van kracht vanaf dinsdag 15 december 00:00 uur en gelden t/m 19 januari 2021:

 • Alle niet-essentiële winkels dienen hun deuren te sluiten. Hierbij gaat het dus ook om bruidsmodezaken, trouwpakken zaken, juweliers en bloemenzaken

 • Dit geldt ook voor contactberoepen (met uitzondering van medische contactberoepen), zoals kappers, visagisten, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten

 • Ook dienen de publiekelijke locaties, zoals musea, theaters, dierentuinen en pretparken de deuren te sluiten

 • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven dicht

 • Thuis mag je maximaal 2 personen ontvangen. Tijdens Kerst is het maximum aantal personen dat je mag ontvangen 3 personen

 • Evenementen zijn uiteraard nog steeds verboden

12 januari 2021 is de volgende persconferentie waarin Premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge vertellen hoe het er na 19 januari 2021 uit gaat zien. Meer informatie omtrent de maatregels die behoren bij deze lockdown kun je teruglezen op de website van de Rijksoverheid.

 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 17 NOVEMBER 2020

Tijdens de persconferentie van dinsdag 17 november zijn er versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd, maar er geldt nog wel een gedeeltelijke lockdown

De onderstaande maatregelen zijn van kracht vanaf donderdag 19 november:

 • Bij huwelijksvoltrekkingen geldt momenteel een maximum van 30 personen
 • In binnenruimtes waar mensen zitten geldt een maximum aantal personen van 30
 • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven dicht
 • Buitenshuis mag je met maximaal 4 personen van verschillende huishoudens samen een groep vormen
 • Evenementen zijn verboden

 • Thuis mag je maximaal 3 personen per dag ontvangen en maximaal 1 groep mensen per dag

Meer informatie omtrent de versoepelingen die zijn aangekondigd tijdens de persconferentie van 17 november lees je op de Rijksoverheid.

 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 3 NOVEMBER 2020

Tijdens de persconferentie van 3 november zijn er extra maatregelen aangekondigd die bovenop de maatregelen komen die horen bij de gedeeltelijke lockdown die vanaf 13 oktober al geldt.

De onderstaande maatregelen zijn van kracht vanaf woensdagavond 4 november 22:00 uur:

 • Bij huwelijksvoltrekkingen geldt momenteel een maximum van 20 personen i.p.v. 30 personen.

 • Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens.

 • Thuis mag je maximaal 2 personen per dag ontvangen.

Meer informatie omtrent de extra maatregelen die zijn aangekondigd tijdens de persconferentie van 3 november lees je op de Rijksoverheid.

 

MAATREGELEN NA DE PERSCONFERENTIE VAN 13 OKTOBER 2020

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober zijn de coronamaatregelen aangescherpt en is er een gedeeltelijke lockdown aangekondigd. Daarnaast heeft het kabinet de "Routekaart Coronamaatregelen" gepresenteerd waarin weergegeven wordt hoe de komende tijd de verspreiding van het Coronavirus aangepakt moet worden. Deze routekaart geeft per risiconiveau aan welke maatregelen (ten minste) gelden in jouw regio. De basisregels gelden voor ieder niveau. Daarnaast kunnen bestuurders zelf beslissen om aanvullende maatregelen te handhaven als de situatie daar aanleiding voor geeft.

De onderstaande maatregelen zijn van kracht vanaf woensdagavond 14 oktober 22:00 uur

 • Alle eet- en drinkgelegenheden sluiten hun deuren
 • In binnenruimtes waar mensen zitten geldt een maximum aantal van 30 personen
 • Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens
 • Op de routekaart van de Rijksoverheid is te zien (fase: zeer ernstig) dat er momenteel maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn bij een huwelijksvoltrekking.

 • Voor mensen die samenkomen voor een huwelijksvoltrekking geldt de regel dus niet dat een gezelschap maar uit maximaal 4 personen mag bestaan.

 • Evenementen zijn verboden

 • Thuis mag je maximaal 3 personen per dag ontvangen

TROUWEN TIJDENS HET CORONAVIRUS

Alles over het Coronavirus en jouw bruiloft op een rijtje:

 1. Alle gasten op jullie bruiloft moeten altijd 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook tijdens de felicitaties. Lees in deze blog hoe je tóch als bruidspaar op een leuke manier gefeliciteerd kan worden tijdens de Coronaperiode.

 2. Ook moeten al jullie gasten een eigen vaste zitplaats hebben. Zowel bij een binnen- als buitenlocatie in de horeca is een vaste zitplaats verplicht. Van plek wisselen tussen de gangen door is niet toegestaan. Ook mag er dus niet gedanst worden op een bruiloft bij een binnen- en buitenlocatie in de horeca.

 3. Er geldt een registratieplicht voor iedere gast en bij elke gast moet er van tevoren een gezondheidscheck gedaan zijn bij de binnen- en buitenlocaties. Bij de locatie wordt er dan gevraagd of diegene verkouden is of koorts heeft. Gasten moeten thuisblijven wanneer ze klachten ervaren.

 

MAG JE DANSEN OP EEN BRUILOFT?

Er mag niet gedanst worden op een bruiloft bij een binnen- en buitenlocatie in de horeca. Iedereen moet een eigen vaste zitplaats hebben. Er mag dus ook niet van plek gewisseld worden tijdens de gangen door. Wanneer je trouwt in de buitenlucht, buiten de horeca is dansen op je bruiloft wel toegestaan. Er mag dan alleen gedanst worden als er 1,5 meter afstand gehouden wordt van elkaar.

 

Meer informatie over de richtlijnen omtrent het vieren van je bruiloft kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

 

INTIEM TROUWEN TIJDENS HET CORONAVIRUS

Trouwen tijden het Coronavirus kan ook heel intiem zijn. Gaan jullie trouwen tijdens het Coronavirus en kunnen jullie wel wat inspiratie en tips voor jullie bruiloft gebruiken? Doe dan inspiratie op voor jullie eigen bruiloft en zie in deze blog hoe je ook tijdens het Coronavirus en prachtige bruiloft kunt hebben. Lees daarnaast de 6 tips voor touwen met 1,5 meter afstand.

Een leuk alternatief om tóch al de gasten uit te nodigen die jullie op je bruiloft willen hebben, is het organiseren van een drive-thru. Lees in de blog "Drive-thru bruiloft: zo doe je dat de tips van newlyweds Femke & Kristian en organiseer aan de hand van het stappenplan je eigen drive-thru voor je bruiloft.

 

JE BRUILOFT VERPLAATSEN

Willen jullie graag je bruiloft verplaatsen? Lees dan de 5 tips voor het verplaatsen van je bruiloft.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,6 / 5 gebaseerd op 9 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN