DIY: Maak je eigen corsages

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 30 april 2018

corsage

Foto credits: Pinterest, Flowers by Cara

Een corsage dragen op een bruiloft is een traditie uit het verleden. Het is een klein bloemstuk met daarbij een groen blad, dit kleine detail hoeft helemaal niet te veel geld te kosten. Sterker nog, je kan het super makkelijk zelf maken.

 

WAT HEB JE NODIG?

- Een bloem naar keuze, omdat je de corsage zelf maakt kun je zelf kiezen welke bloem je gebruikt.
- Bloemistentape
- Lint
- Een schaar 

 

STAP 1
Maak de bloem schoon en haal de blaadjes er af. Als je hebt gekozen voor een roos vergeet dan uiteraard ook niet om de dorens te verwijderen. Knip vervolgens het steeltje van de bloem af tot ongeveer 4 cm.

STAP 2
Leg de bloem op het blad en voeg eventueel nog wat losse takjes toe. Doe dit op de volgorde van hoe je de corsage uiteindelijk wil gaan dragen.

STAP 3
Bind alle losse onderdelen aan elkaar vast met de bloemistentape. Zorg dat het allemaal stevig vast zit want je wilt natuurlijk niet dat de corsage uit elkaar valt op de jullie trouwdag.

STAP 4
Maak het lint vast aan de corsage. Hierbij kan je zelf kiezen welke kleur je gebruikt, match deze bijvoorbeeld met de kleur van je schoenen of je sieraden.

 

Tip: Als je gebruik maakt van een echte bloem, maak de corsage dan een dag van te voren en bewaar deze 's nachts in de koelkast. Wil je de corsage graag een paar dagen van te voren maken, kies dan voor een neppe bloem.


corsage

Foto credits: Martha Stewart Weddings

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,8 / 5 gebaseerd op 38 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN