De bruiloft van Dagmar

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 28 maart 2016

blog by dagmar deel 2

 

Hoera, we zijn verloofd! What's next?

Je bent verloofd, je zweeft op wolkjes van geluk en dan druppelen de eerste vragen binnen. Wanneer is de grote dag? En Heb je al een locatie gekozen? Maar is de jurk al gekocht? Allemaal vragen waar je de komende tijd een antwoord op gaat zoeken. Maar hoe heerlijk is het om nog even samen te genieten van deze prachtige tijd? Enjoy & have fun! Mijn vriend en ik kwamen verloofd terug uit Thailand, en toen?


Oriënteer je goed!

Er zijn zoveel mogelijkheden dat je door 'de hoeveelheid trouwjurken de ringen niet meer ziet'. Omdat je verschillende kanten op kunt met je bruiloft is het belangrijk om te inventariseren wat bij jullie past en waar je je goed bij voelt. Zo pakte ik maar al te graag het Trouwplannen Magazine erbij en ging ik naar de Love & Marriage beurs, een ervaring om niet snel te vergeten. Ik vond het zo leerzaam en leuk om experts op het gebied van trouwen te ontmoeten, ook was het erg inspirerend om hun visie en tips te mogen ontvangen. Echt een verwendagje waarbij de voorpret extra werd vergroot. 


Kies je eigen stijl

Toen vroegen we ons vooral af wat ons aan zou spreken voor onze trouwdag. We zijn er achter gekomen dat je veel tips en tricks van anderen ontvangt en dat het soms best de kunst is om dichtbij jezelf te blijven. Maar alles valt uiteindelijk echt op de juiste plek, zolang je maar achter je eigen beslissingen staat. Durf ervoor te gaan, het is immers jullie dag! Wat je stijl ook is (o.a. vintage, modern en strak, glitter of zilver); ga voor de stijl die goed voelt. Tip: speur ook op Pinterest, trouwblogs en door de magazines voor extra inspiratie! Maak bijvoorbeeld een moodboard om erachter te komen wat jullie aanspreekt en om een geheel te creëren in jullie trouwlook. 

blog by dagmar deel 2


Voel je niet opgejaagd

Je bent net verloofd, verwacht niet dat de bruiloft gelijk geregeld is. Het is echt een proces én een project dat groeit en groeit. Ik vond het heel erg handig om een planning te maken, zodat overzichtelijk werd wat er op mij afkwam en wat ik moest gaan regelen. Zo weet je precies wat je nog moet oppakken en wat er al is afgevinkt. Voel je niet opgejaagd door de omgeving, kies je eigen tempo en ritme. Nogmaals: het is jullie bruiloft, blijf dichtbij je eigen gevoel! 


Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden

Hoe onwijs leuk het ontdekken ook is, verwacht niet dat je als een wandelende encyclopedie alle info moet opslokken om het zelf straks toe te kunnen passen. Durf vragen te stellen en te informeren bij experts en specialisten. Een bruiloft is fantastisch om te organiseren, maar ook dat hoef je niet zelf te doen. Samen is zelfs vele malen leuker! Zo kan je bijvoorbeeld je ceremoniemeester goed betrekken bij de voorbereidingen, maar het is ook niet erg om de videograaf, fotograaf of contactpersoon van de locatie om tips te vragen. Zij hebben vaker bruiloften meegemaakt en hun ervaringen vormen weer kansen voor jouw trouwdag! Voor  mij voelde dit in het begin erg onwennig, maar zet je je erover heen dan krijg je er zoveel moois uit en dat is pas écht de moeite waard.

We beleven inmiddels veel plezier aan alle voorbereidingen, deze zomer zeggen wij 'Ja' tegen elkaar en we kunnen stiekem niet wachten. Gelukkig verlopen de voorbereidingen dan ook voorspoedig, nieuwsgierig? Op mijn blog ByDagmarValerie.nl schrijf ik er regelmatig over of houd Trouwplannen.nl in de gaten voor mijn maandelijkse updates, tips en ervaringen. 

blog by dagmar deel 2

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 5 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN