De taken van een Bruidsmeisje

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 27 juli 2022

Jouw beste vriendin(nen), nichtje(s) of andere familieleden als bruidsmeisje op jullie bruiloft? Deze speciale rol zullen zij fantastisch vinden wanneer hen dit gevraagd wordt. Naast dat de dames er prachtig uit zien naast de bruid, hebben bruidsmeisjes verder eigenlijk nog wat taken? Jazeker, hier vertellen wij je meer over in deze blog!

Rol van bruidsmeisjes

Wat houdt de rol van een bruidsmeisje in? Tegenwoordig ligt dit meer bij het ondersteunen van de ceremoniemeester en natuurlijk de grote steun zijn van de bruid. Laten we de taken van een bruidsmeisje voor en tijdens de bruiloft even op een rijtje zetten:

  • Organiseren van een vrijgezellenfeest
  • Helpen kiezen van de bruidsjurk
  • Helpen aankleden bruid op de dag v.d. bruiloft
  • Gasten verwelkomen
  • Het in ontvangst nemen van huwelijkscadeaus

taken van een bruidsmeisje 1
© Linda Jane Fotografie

Je kind als bruidsmeisje of bruidsjongetje?

Hoe leuk is het wanneer jouw kindje, nichtje, neefje of de kleine van jullie beste vrienden een bruidsmeisje of bruidsjongetje is op jullie bruiloft? De volgende taken kunnen ook door volwassen bruidsmeisjes uitgevoerd worden, maar zien er soms net wat schattiger uit wanneer het door een ‘klein bruidsmeisje’ gedaan wordt:

  • Rozenblaadjes strooien
  • Het dragen van de sleep
  • Het geven van de ringen
  • Het bruidsboeket overnemen

taken van een bruidsmeisje3
© Linda Jane Fotografie

Bruidsmeisjes jurken

OEI, wat dragen bruidsmeisjes? Meestal dragen bruidsmeisjes een outfit in dezelfde tinten, vaak wordt er gekozen voor een bruidsmeisjes jurk. Wanneer er gekozen is voor een bruiloft met een thema, kunnen de bruidsmeisjes dit samen als richtlijn nemen.

Hoe vraag je een bruidsmeisje?

Wanneer je iemand als bruidsmeisje vraagt, voelt dit voor vele al als een hele eer. Toch wil je van dit moment een uniek moment maken, we gaan ervan uit dat jullie maar één keer trouwen en dus maar één keer dit kunnen vragen. Wanneer je eruit bent wie het bruidsmeisje wordt of de bruidsmeisjes gaan worden, kun je beginnen met brainstormen over de speciale manieren waarop je dit kunt doen. Hierover hebben wij ook een blog geschreven. Voor meer inspiratie lees dan snel de blog ‘Vijf leuke manieren om de bruidsmeisjes te vragen’.

 

Doe ook inspiratie op met de blog: "Draaiboek voor je bruiloft: Zo maak je die!".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 1 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN