de verhalen van trouwambtenaren: nicolette

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 6 juni 2019

VERTEL ONS JE MOOISTE LOVE STORY

September 2017, Toscane, Villa Semolli. Aan mij de eer om over 17 jaar liefde te vertellen
De voorgesprekken zaten vol emoties. Ze hebben hun harten echt voor mij open gezet en hierdoor kwamen mijn woorden voor het verhaal vanzelf. Het was intens, maar zo mooi om zo dichtbij te mogen komen. Alles klopte, ook voor mij.
Vrijdagavond vloog ik samen met een aantal bruiloftsgasten richting Pisa. Ik mocht meerijden in een gezellige auto vol vrienden richting een prachtige B&B in de buurt van de trouwlocatie. Wat een plaatje. Met een aantal gasten zijn we gelijk de wijn gaan proeven en proosten in het zonnetje. Erna gingen we ons opfrissen voor de Italiaanse Pizza avond. Iedereen moest iets, wits of groen of rood aan. De Italiaanse kleuren. Wat een voorpret!
Daar ging ik in mijn rode jumpsuit met wit jasje en groene slingers om. Niet in één kleur maar alles tegelijk. De locatie was fantastisch, een droom. Het hele terras in Italiaanse sferen. Iedereen in feeststemming en toen kwam vanaf het balkon het prachtige paar naar beneden. SHiNEN dat ze deden. Zij in een fantastisch wit jurkje en hij in een groen overhemd met witte jeans.
Vanaf toen werden we meegevoerd in een avond vol feest met een 'foute Italiaanse zanger", ontroerende en hilarische speeches. Stiekem kon ik mijn verhaal nog een beetje aanpassen. Dus het was fijn om te horen en te zien.
THE DAY! Het uitzicht was magisch!
Het moment dat de gasten plaatsnemen, de muzikanten prachtig gaan spelen dan komen even de zenuwen en het besef wat ik aan het doen ben op deze fantastische locatie met dito uitzicht. Ik sta op scherp!
En dan komt de bruidegom in zijn waanzinnige groene Italiaanse pak de trap af met een immens trotse moeder naast zich. Ik moet mijn brok in mijn keel al wegslikken en neem snel een slokje water. Erna volgen de bijzondere getuigen en dan komt er een oogverblindende bruid met een nog meer trotser vader van de trap aan lopen.
Ik ben ook maar mens en houdt het stiekem niet droog. Alles klopte en de ontroering van de bruidegom en al hun vrienden en familie ging me niet in de koude kleren zitten.
Dan start ik rustig met vertellen. In het verhaal hebben we muziek uit hun jeugd verwerkt. De muzikanten spelen hier waanzinnig op in, het verhaal wordt gedragen door alles wat op zo'n weekend samenkomt. Er vallen veel gelukstranen, er wordt gebulderd van het lachen en soms is het bijzonder stil. Dit was mijn langste verhaal ever maar het was niet erg, het klopte. Ik sluit af met een groot applaus voor het bruidspaar en voor mezelf een diepe ademhaling van opluchting. Wat voelde dit goed.

Nicolette

JOB
5 jaar geleden durfde ik het eindelijk. Mijn goede commerciële baan bij Sanoma voelde echt niet meer goed. Ik heb mijn baan opgezegd. Ik wilde meer mijn hart volgen. Iets betekenen voor een ander en gewoon gaan! Super spannend. Over de liefde praten blijft bijzonder & uniek. Het is altijd positief en daar groei ik als mens van!

UNIEK
Wat is uniek? Uniek is zo persoonlijk. En dat is waar het om draait. Er is maar één Nicolette. Ik ben hier heel nuchter in. Paren gaan af op je website, foto's van de ceremonies en dan de reviews. Het is het met mij wel erg gezellig, heel persoonlijk, echt uit mijn hart en van deze tijd. Ik ben van de jonge generatie ceremoniesprekers & trouwambtenaren. Het valt me op dat ik vaak geboekt wordt door bruidsparen rond mijn eigen leeftijd. Maar alle leeftijden & combinaties vind ik leuk!

SPECIALE LOCATIE
Afgelopen jaar kocht een stel een kerkje om te gaan wonen en besloten net voor de verbouwing dat het een unieke trouwlocatie zou zijn. Samen met mij en hun gemeente hebben we super snel kunnen schakelen en mocht ik ze wettelijk trouwen in hun eigen huis! Heel bijzonder en zo passend bij dit paar.
Het rijk van de Keizer in Amsterdam behoort toch ook wel tot één van mijn favorieten.

Ambtenaren

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN