De voor en nadelen van RSVP kaartjes

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 5 juli 2018

Trouwkaarten worden natuurlijk verstuurd door alle bruidsparen. Maar je kan er ook voor kiezen om ook nog een Save the date of een RSVP kaart te sturen naar de genodigden. RSVP staat voor répondez s'il vous plaît, dit betekent antwoord alstublieft. Hierbij vraag je de genodigden om antwoord te geven op de vraag of zij op jullie mooie dag aanwezig kunnen zijn.
Je kunt er dus zelf voor kiezen of je deze kaarten wel of niet wil versturen. Weet je dit nog niet zeker? Dan hebben wij hieronder een aantal voor en nadelen voor je op een rijtje gezet.


RSVPFoto credits: Fine Day Press


VOORDELEN

  • Jullie weten precies hoeveel gasten er zullen komen. Dit geldt zovel voor de daggasten als voor de avondgasten. Dit is natuurlijk erg handig voor de organisatie.
  • Jullie maken geen onnodige kosten voor de genogdigden die niet komen en waar je wel voor moet betalen.
  • Tijdens de voorbereiding is er veel minder stress en onzekerheid en kan je meer focus leggen op andere belangrijke dingen.
  • Jullie kunnen de genodigden via deze weg een aantal vragen stellen voorafgaand aan de bruiloft. Je kunt ze bijvoorbeeld vragen om een lieve wens voor jullie op te schrijven. Deze wensen kunnen jullie dan op een leuke manier presenteren op jullie bruiloft.
 

NADELEN

  • Niet iedereen is erg geordend en nauwkeurig, hierdoor zullen er misschien mensen zijn die pas erg laat of zelfs niet reageren
  • Jullie moeten zelf bijhouden welke genodigen er wel aanwezig zullen zijn, welke niet en welke genodigden er nog niet hebben gereageerd.
  • Naast de kosten voor het drukwerk van de trouwkaarten komen er ook nog extra kosten bij voor de aparte RSVP kaartjes.

RSVP
Foto credis: Gatherie Creative

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,5 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN