De zoektocht naar de perfecte trouwjurk 

Monic Arts
Monic Arts 29 juni 2017

Heb jij vanaf je jeugd al de perfecte droomjurk in je hoofd? Wat fijn! De zoektocht naar jouw trouwjurk zal hierdoor een stuk gerichter verlopen. Jij weet immers waarschijnlijk al precies waar je naar op zoek bent! Enkel nog de jurk vinden en voilà, jij bent klaar voor de bruiloft.

Natuurlijk heeft nog niet elke bruid een plaatje in haar hoofd van de perfecte jurk. Misschien heb je er eerder nog helemaal niet over nagedacht of vindt je het gewoon heel lastig om je eigen smaak te ontdekken. Geen probleem! Ook voor jou is er natuurlijk de perfecte jurk, alleen zal de zoektocht misschien iets langer duren. Nou is dat natuurlijk ook geen ramp, want wie wilt er nou geen extra tijd door brengen tussen al die prachtige jurken?!

Om je alvast op weg te helpen delen wij wat tips en stappen die je kan nemen om de perfecte trouwjurk te vinden. Helaas staat er geen vast stappenplan voor, maar extra tips kunnen je vast helpen!

e

Afbeelding Zivile & Arunas via Unsplash 

Nadenken

De eerste stap die gemaakt kan worden voor het vinden van jouw trouwjurk ligt helemaal bij jezelf. Er zijn ontzettend veel verschillende trouwjurken. Korte modellen, lange modellen, glitters, kant en noem het maar op. Wij snappen heel goed dat je met ál die verschillende modellen de bomen door het bos niet meer ziet. 

Wat belangrijk is bij de start van de zoektocht naar de perfecte jurk is dat je voor jezelf alvast gaan nadenken over wat nou eigenlijk je smaak is. Misschien houd je helemaal niet van glitters en kunnen alle trouwjurken met steentjes en glitters meteen afgeschreven worden voor jou. Dat scheelt al weer een aantal jurken in het enorme aanbod! 

Ga voor jezelf na wat past bij jouw smaak, of misschien om het makkelijker te maken wat helemaal niet past bij jou smaak. Denk daarbij ook na wat eventueel past bij het thema wat jullie gekozen hebben. 

Natuurlijk is de mening van je verloofde ook belangrijk. Probeer bij hem los te krijgen wat hij mooi vind en neem dit eventueel ook mee in je keuze. 

Een goede plek om inspiratie op te doen is op trouwsites, trouwbeurzen of magazines. Tijdens Love & Marriage is er de Nationale Weddingshow waarin je de tofste trouwjurken kan spotten. Op deze manier kan je al makkelijk een beeld krijgen bij je smaak en stijl. 

Zet al deze puntjes eventueel op papier en neem ze mee bij het uitzoeken van de trouwjurk. Het is een fijne reminder en zo krijg je al een beetje een idee waar je nu eigenlijk naar op zoek bent. Het vinden van de speld in de hooiberg wordt zo alweer een stuk makkelijker! 

Zoek een bruidsmodezaak

Wanneer je al een beetje na hebt gedacht over de jurk waar je naar op zoek bent, wordt het tijd om naar een bruidsmodezaak op zoek te gaan waar je de jurk wilt gaan vinden. Er zijn natuurlijk ontzettend veel bruidsmodezaken met allemaal een eigen aanpak en collectie. Oriënteer je op het internet naar de verschillende mogelijkheden. Vraag ook eens na bij familie/vrienden waar hun trouwjurk vandaan kwam en wat hun ervaringen zijn met de diverse bruidsmodezaken. 

Het is namelijk belangrijk om een bruidsmodezaak te vinden waar je je op je gemak voelt en je goed geholpen wordt bij het uitzoeken. Het passen van trouwjurken is een bijzondere ervaringen, die niet een nare  herinnering moet worden door een minder fijne ervaring met de bruidsmodezaak. 

Breng ongeveer 9 tot 11 maanden voor de bruiloft een bezoek aan de bruidsmodezaak naar keuze. Het is goed om hier een ruime tijd voor uit te trekken, mocht je namelijk dé perfecte jurk niet meteen vinden, is er nog geen reden tot paniek. Houd er ook rekening mee dat je bij sommige bruidsmodezaken van te voren een afspraak moet inplannen. 

Stel een budget vast

Minder leuk, maar iets wat wel echt moet gebeuren en waar je later heel dankbaar voor bent. Stel een budget op voor de trouwjurk! Hiermee voorkom je dat je in de bruidsmodezaak verliefd wordt op een trouwjurk die je eigenlijk niet kan/wilt betalen en ver boven je budget ligt. Niks is vervelender dan verliefd te zijn op de jurk en vervolgens deze toch niet te kunnen nemen. Je zal daarna alle jurken er mee vergelijken, dus pas ook alleen jurken die binnen het budget vallen. De medewerkers van de bruidsmodezaak kunnen je hier natuurlijk mee helpen. 

Het passen

De dag is daar, de afspraak is gemaakt en het is tijd om jurken te gaan passen. Een meisjesdroom van menig vrouw! Natuurlijk heb je je enorm verheugd op deze dag. 

Je komt de bruidsmodezaak binnen en schrikt ineens van het enorme aanbod. Zoveel jurken, hoe vind je hier nou de perfecte tussen? Geen paniek! Bij elke bruidsmodezaak zijn medewerkers die precies weten hoe ze jou in de perfecte trouwjurk krijgen. Ze kennen de collecties en zien ook precies wat past bij jouw figuur en stijl. 

Laat de medewerkers helpen en luister goed naar ze. Misschien komen ze wel met een jurk waar jij in eerste instantie helemaal niet over na had gedacht maar wel helemaal verliefd op wordt! Sta open voor nieuwe dingen. 

Nog een tip voor het passen, neem niet teveel mensen mee. Natuurlijk is het leuk om het speciale moment met zoveel mogelijk mensen te delen, maar hoe meer mensen hoe meer meningen. Maak het jezelf niet moeilijker dan het moet zijn en neem een select groepje mee. 

Houd daarnaast ook rekening met het lingerie dat je die ochtend aantrekt. Dit kan van invloed zijn op de manier waarop de jurk valt. Ga voor een basic bh en ondergoed. 

 

Afbeelding Terre Sollie via Pexels 

Wensen bespreken

Je hebt de perfecte jurk gevonden, wat fijn! Misschien moeten er wel nog wat kleine aanpassingen gedaan worden in de trouwjurk. Bespreek dit met degene die je geholpen heeft bij de bruidsmodezaak. Spreek meteen een datum af waarop je hem opnieuw kan komen passen na de aanpassingen. Neem hier ook de tijd voor en plan het dus niet een aantal dagen voor de bruiloft. Mochten de aanpassingen bijvoorbeeld nog niet voldoende geweest zijn is er nog voldoende tijd om het opnieuw aan te passen. 

Houd er rekening mee dat je ongeveer 6 tot 8 maanden voor de bruiloft de trouwjurk besteld. 

Bij twijfel?

Verliefd geworden op een jurk maar twijfel je toch nog? Maak geen overhaaste beslissingen. Grote kans dat de jurk er de dag erna ook nog hangt. Denk er even rustig over na, is het echt de jurk waarin jij de mooiste dag van je leven wilt vieren? Zo ja, bel de bruidsmodezaak op en beslis alsnog dat je de jurk neemt. Zo niet, zoek rustig verder! De perfecte trouwjurk komt vanzelf op je pad. Je hebt waarschijnlijk nu een veel beter beeld van waar je naar op zoek bent. 

Genieten

Het allerbelangrijkste en echt de belangrijkste les die we jullie mee kunnen geven. GENIET! Geniet van het passen, het uitzoeken en het vinden van je perfecte trouwjurk. Al lijkt het nu misschien een oneindige zoektocht. Echt we beloven je, ook jij gaat je droomjurk vinden. En deze zoektocht is iets waar je de rest van je leven een fijne  herinnering  aan over zal houden.

 

Bruidsmodezaak vinden? 

Om je een beetje te helpen bij het vinden van een goede bruidsmodezaak, hebben wij er een aantal op een rijtje gezet. Verspreid over het hele land, zodat er altijd eentje voor je in de buurt is! 

Belgie: Bruidsparadijs Groningen: Charina - Gelderland: LaDonna - Noord-Brabant: Angelique - Utrecht: Bruidsmode Veenendaal  - Zuid-Holland : Stephanies Bruidsmode - Gelderland: Julia-Rosa 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 5 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN