Dilemma dinsdag: Wel of geen andere achternaam aannemen?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 juli 2018

“Say my name, say my name!”, maar welke naam is dat na de bruiloft? Je hebt natuurlijk de keuze om je achternaam te veranderen in die van je man, maar wil je dat wel?

Vroeger nam de bruid automatisch de achternaam van de bruidegom aan na het huwelijk. Tegenwoordig ligt die keuze helemaal bij jou. Je kan de naam van je partner aannemen op het moment dat er een geregistreerd partnerschap of huwelijk is tussen jullie. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het veranderen van je achternaam. Zo kan je ervoor kiezen om je eigen naam volledig weg te laten en alleen de achternaam van je partner te dragen. Ook kun je kiezen voor een dubbele naam. Je draagt dan zowel jouw eigen achternaam, als die van je partner. 


DE NAAM VAN JE PARTNER

We merken dat de meeste vrouwen toch vaak kiezen om de naam van de partner aan te nemen. De belangrijkste redenen zijn dat zij graag dezelfde naam willen dragen als de rest van het gezin (man en kinderen), zij die naam simpelweg mooier vinden en/of graag tradities in ere willen houden.
 

achternaamFoto credits: Heartcrafted Images


EIGEN NAAM

We hebben ook aan een aantal bruiden gevraagd waarom zij bewust gekozen hebben om hun eigen naam te houden:

  • Je eigen naam houden heeft voordelen. Praktisch (diploma’s, scheelt papierwerk en men kent je onder die naam), maar buiten dat is mijn aanstaande ook een reden. Het feit dat hij mijn onafhankelijkheid zo serieus neemt en nooit gevraagd heeft of ik het überhaupt zou willen veranderen, betekent veel voor me.
  • Mijn familienaam eindigt bij mij, omdat ik alleen maar zussen heb. Ik wil hem daarom ook de rest van mijn leven uitdragen.
  • Ik blijf mezelf en ik zou nooit mijn naam veranderen als mijn man dat ook niet doet. Of we passen ons beide aan, of we houden het zoals het nu is.
  • Ik heb een carrière opgebouwd met mijn meisjesnaam en wil dat graag zo houden.

Van alle keuzes is dus zeker iets te zeggen. Heb jij al besloten wat jij gaat doen?

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,3 / 5 gebaseerd op 43 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN