Dilemma dinsdag: wel of geen sluier dragen?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 juli 2018

Het is iets waar veel bruiden over twijfelen: draag ik wel of geen sluier op mijn trouwdag? Natuurlijk is het allerbelangrijkste wat jij wilt en of het ‘moet’ voor jouw geloof! Waar voel jij jezelf fijn bij? Ga je graag mee in de traditie en draag je hem wel of ben je lekker rebels en trouw jij zonder sluier.

DE TRADITIE VAN DE SLUIER

Veel bruiden dragen een sluier, of zij nu kerkelijk of niet kerkelijk trouwen. Waar komt het dragen van een sluier bij je bruidsjurk eigenlijk vandaan? Het is met veel tradities hetzelfde: we doen het allemaal, maar waarom weten we eigenlijk niet. Lange tijd reflecteerde de sluier naar de onderdanigheid van de vrouw aan de man. Tevens was de sluier een teken van reinheid en onschuld. Zoals ook met veel tradities, zijn er verschillende verhalen. Een sluier zou namelijk ook zijn om de bruid te beschermen tegen kwade geesten.

dilemma

WEL OF GEEN SLUIER DRAGEN?

Grote kans dat als jij als bruid kiest voor een sluier, je deze niet voor het gezicht draagt. De meeste bruiden dragen hem tegenwoordig namelijk voor de sier. We snappen dat het daarom een dilemma voor je kan zijn. Je kan hem dragen voor de sier, maar vind je het eigenlijk wel mooi?
Een goed afwegingspunt is om te kijken hoe het staat bij je jurk. Bij iedere bruidsmodewinkel zijn ook sluiers verkrijgbaar. Pak ze er tijdens je passessie eens bij en kijk hoe het staat! Vergelijk verschillende sluiers (kort, lang, met of zonder bewerking) bij je jurk en kijk naar wat je mooi vindt. Vraag ook aan de adviseuse wat zij mooi vindt bij jouw jurk. Het draait natuurlijk om jou en wat jij mooi vindt, maar je kan je zeker laten adviseren door een expert hierin.


Ons antwoord is dus eigenlijk: 'moet' het volgens je geloof of vind je het mooi en geeft de sluier je trouwjurk nog nét dat  beetje extra? Rock it! Vind je de sluier een te traditionele look hebben en niet bij je passen? Laat hem dan achterwegen. Het fijne aan een sluier is dat je hem makkelijk op en af kunt doen. Je kan er daarom ook voor kiezen om overdag de sluier wel te dragen en vanaf het diner hem af te doen. Zo he je een leuke mix! 

dielmma

Foto credits: Etsy

Doe nog meer trouwjurk inspiratie op voor je bruiloft!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,3 / 5 gebaseerd op 22 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN