Dilemma dinsdag: save the date kaarten verzenden

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 14 augustus 2018

Vroeger stuurde je maar één keer een uitnodiging naar al je gasten. Sinds een aantal jaren is de trend vanuit Amerika ook naar ons toe gekomen. Sommige bruidsparen sturen namelijk ruim van te voren een Save the Date kaart naar hun gasten, zodat zij deze datum alvast in hun agenda kunnen zetten en vrij kunnen houden. 

save-the-dateFoto credits: Not on the highstreet

Zeker als jullie trouwen op een populaire trouwdatum in het jaar, denk bijvoorbeeld aan 01-08 of 08-08, dan is het handig om Save the Date kaarten te versturen. Valt jullie trouwdatum in de zomervakantie of rond de mei- of pinkstervakantie dan is het ook verstandig om een Save the Date te versturen. De dag voor en na Hemelvaart en het Pinksterweekend zijn ook erg populaire om feestjes te vieren.

Je kunt het van twee kanten bekijken. Het heeft namelijk zijn voor- en nadelen. Het is natuurlijk erg leuk om een prachtig ontwerp te maken voor jullie Save the Date kaarten maar daarnaast kost dit ook weer extra geld. Ook is het voor jullie zelf ook handig om al zeker te weten wie er op jullie bruiloft aanwezig zullen zijn. Er zijn namelijk een hele hoop dingen die jullie moeten regelen voor jullie bruiloft wat je moet afstemmen op het aantal gasten. Daarrentegen is het ook wel weer zo dat locaties, organisaties etc. hier vaak op ingesteld zijn en het dus ook niet erg is om een globaal aantal bezoeker door te geven.

Wat vinden jullie? Horen de Save the Date kaarten bij jullie uitnodigingen en vinden jullie dit erg handig, of kost dit alleen nog maar meer geld en is het overbodig?

save-the-dateFoto credits: Paper Fusion

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,7 / 5 gebaseerd op 6 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN