Dilemma dinsdag: wel of niet direct op huwelijksreis

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 17 juli 2018

Bij het plannen van je bruiloft komt natuurlijk heel veel kijken, maar vergeet ook je huwelijksreis niet! Dit dilemma ontvingen we van een bruid. Zij vroeg ons wat beter was: direct na de bruiloft op huwelijksreis of beter even wachten? In dit artikel vertellen wij je er meer over. 

Wanneer we praten over na de bruiloft direct op huwelijksreis gaan, bedoelen we tot 2 dagen na de bruiloft. Wanneer het gaat over later, bedoelen we bijvoorbeeld 2 maanden na de bruiloft. 

huwelijksreis

VOORDELEN VAN DIRECT OP HUWELIJKSREIS GAAN

Het is een gevoelsding! Als je vers van je bruiloft op huwelijksreis gaat, dan voelt het ook echt als huwelijksreis. Laat je er een paar maanden tussen, dan zal het eerder als een normale vakantie aanvoelen. Ga wanneer die kriebels van de bruiloft nog in je buik zitten! 

Wanneer je het uitstelt, bestaat er misschien een kans dat jullie helemaal niet meer gaan. Of misschien pas veel later. Na de bruiloft ben je dan misschien nog even vrij, maar snel daarna zullen jullie alle twee weer aan het werk gaan. Beide zijn weer druk, eigenlijk geen tijd om weg te gaan want "we gaan wel over twee maanden". Geloof ons, jullie zullen niet het enige bruidspaar zijn dat pas na 2 jaar eindelijk op huwelijksreis gaat. Super zonde natuurlijk! Wanneer je direct na je bruiloft boekt, voorkom je uitstelgedrag. 

Een bruiloft is stressvol. Hoe goed jij ook kan organiseren, hoe relaxed jullie bruiloft ook was of hoe goed de weddingplanner was die je hebt ingeschakeld. Je bent altijd bezorgd en bang dat zaken niet gaan zoals gepland, dat levert stress op. Hoe fijn is het om na de bruiloft al die stress van je af te gooien op een eiland met een cocktail in je hand?


huwelijksreis

Tip: probeer één dag tussen de bruiloft en de huwelijksreis te plannen. Dit geeft je tijd om afscheid te nemen van gasten (die bijvoorbeeld zijn blijven slapen, door middel van een ontbijt met elkaar), maar je kan ook de cadeaus (en het geld) rustig uitpakken en eventueel meenemen, je koffer nog een final check geven (zonder zenuwen voor the big day in je lichaam) en even bijkomen van de bruiloft en het dansen! 


VOORDELEN VAN LATER OP HUWELIJKSREIS GAAN

Een bruiloft is duur en grote kans dat jullie over het budget gegaan zijn. De huwelijksreis zelf is misschien al betaald, maar op de plek van bestemming wil je ook genieten. Het voordeel van na een aantal maanden op huwelijksreis gaan is, dat je in die maanden nog geld opzij kunt zetten. 

Nog een voordeel van later op huwelijksreis gaan is dat je de bruiloftvreugde lekker lang door kunt trekken. Je moet er dan wel voor zorgen dat het geen normale vakantie wordt, maar een echte honeymoon. Zo is het niet direct na je bruiloft voorbij en heb je altijd nog iets om naar uit te kijken. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,4 / 5 gebaseerd op 20 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN