Dilemma: Mijn moeder op mijn vrijgezellenfeest ja of nee?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 26 april 2016

In de rubriek 'dilemma' bespreken we iedere week één dilemma die we ingezonden hebben gekregen van een aanstaande bruid. Het dilemma van vandaag is: Moet mijn moeder aanwezig zijn op het vrijgezellenfeest ja of nee?

bruid en moeder vrijgezellenfeest

Je moeder (en misschien ook wel schoonmoeder) betrek je natuurlijk heel graag in alle voorbereidingen voor de bruiloft. Moeten zij dan ook aanwezig zijn op je vrijgezellenfeest? Is dat een must of eerder ongemakkelijk? Natuurlijk organiseren je vriendinnen het vrijgezellenfeest, maar het is jouw feest, jij bent dus degene die uiteindelijk bepaalt of je wel of niet je (schoon)moeder erbij wilt hebben.

Allereerst hangt het volledig af van het soort vrijgezellenfeest. Je weet natuurlijk niet precies wat je vriendinnen voor je in petto hebben, dus je kan het ook van hen laten afhangen. Is het namelijk een gezellige high tea gevolgd door een kook- of make-up workshop, dan is het juist leuk als je moeder erbij is. Is het echter een workshop paaldansen gevolgd door een flinke avond stappen tot diep in de nacht? Dan vier je dat misschien liever alleen met je vriendinnen. Ben niet bang dat je moeder het vervelend vindt. Waarschijnlijk is het toch niet haar ding.

Vind je het toch vervelend en wil je wel graag iets samen doen? Zorg dan dat er 2 (soort van) vrijgezellenfeestjes zijn. Ga overdag lekker naar de spa, high tea of uiteten met de familieleden die je wilt uitnodigen. Later op de avond heb je een girlfriends only vrijgezellenfeest. Zo voelt je moeder zich niet buitengesloten, heb jij wat quality time met haar en de anderen en heb je ook je vrijgezellenfeest met alleen vriendinnen!

Maar hoe zeg ik dat dan? Ben gewoon eerlijk. Ga geen ‘vage’ antwoorden geven zoals: “we kijken nog wel” , ben meteen eerlijk en zeg dat je vrijgezellenfeest alleen met je vriendinnen is. Ze zal het waarschijnlijk begrijpen, als jij het gewoon uitlegt.  

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,4 / 5 gebaseerd op 16 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN