Dilemma: Trouwlocatie wel of niet in eigen buurt

Monic Arts
Monic Arts 16 mei 2017

De trouwlocatie is een van de eerste dingen die jullie zullen regelen voor de bruiloft. Het is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de bruiloft, want het liefst heb je een perfecte locatie die helemaal bij jullie ideeën voor de bruiloft passen. Bij het uitkiezen van een trouwlocatie moeten jullie de afweging maken of jullie deze locatie dicht bij huis of juist verder weg willen. Ga je voor een stad of dorp verderop of je eigen vertrouwde woonplaats? In deze blog geven wij van allebei de mogelijkheden de voordelen! 

locatie

Afbeelding via Bryllupsfotografer 

Trouwen in jullie eigen buurt

Een groot voordeel, het vervoer naar jullie trouwlocatie zal een stuk makkelijker zijn dan wanneer je kiest voor een trouwlocatie in een hele andere stad of buurt. Wellicht is het ook voor de gasten makkelijker en kunnen de gasten eventueel op de fiets naar de bruiloft komen. 

Een locatie dichtbij is niet alleen praktisch qua vervoer, maar misschien is het ook makkelijker in jullie drukke planning te zetten. Wanneer jullie kiezen voor een locatie waarvoor een verdere afstand afgelegd moet worden, zal hier qua tijd en ruimte in de planning ook rekening mee gehouden moeten worden. Bijvoorbeeld wanneer de first-look 's ochtends plaats zal vinden en jullie vervolgens naar de ceremonie op de trouwlocatie moeten gaan. Zoek dus goed de afstanden uit en de tijd die hiervoor uitgetrokken moet worden. 

Een ander voordeel kan zijn dat jullie wellicht al bekend zijn met een locatie. Misschien is het wel een restaurant waar jullie al vaker geweest zijn of een zaal waar een eerder feest gehouden is. Wanneer je al bekend bent met de locatie weet je de pluspunten en eventuele minpunten van een locatie misschien al. Wellicht hebben jullie ook al kennis gemaakt met het personeel en de eigenaar. Dit kan een vertrouwd gevoel geven. 

Tot slot is een voordeel van trouwen in jullie eigen buurt dat je 's avonds gewoon in je eigen bed kan slapen. Wanneer jullie kiezen voor een trouwlocatie die verder weg is, moeten jullie of na het feest nog terug naar jullie eigen woonplaats of een overnachting boeken. 

Trouwen in een andere buurt

Misschien droom jij al vanaf vroeger over het trouwen op die ene locatie. Helaas ligt die locatie alleen niet in jullie eigen woonplaats, maar moeten jullie er een heel stuk voor rijden. Mochten jullie al zo'n locatie in gedachten hebben is het natuurlijk logisch dat je kiest voor een trouwlocatie in een andere buurt. Mocht je echt al lang dromen over deze trouwlocatie, go for it! Laat je niet tegen houden door de afstand. 

Hebben jullie een heel bijzonder thema en is er eigenlijk niet echt een trouwlocatie in de buurt die er bij past? Kijk dan ook eens verder dan je eigen omgeving. Het zou zonde zijn als het voor je gevoel niet helemaal af is doordat de locatie niet bij het thema past. 

Wellicht willen jullie gewoon veel liever een locatie in een andere buurt omdat het verrassend en anders is. Die restaurantjes en zalen in jullie buurt kennen jullie al van binnen en buiten, tijd voor iets nieuws! Mocht je dit gevoel hebben ga dan zeker verder kijken voor een andere buurt. Wellicht is daar iets wat helemaal aan jullie wensen voldoet. 

Een iets praktischer, maar niet minder belangrijk aspect. Hebben ze in jullie buurt geen locatie met voldoende capaciteit voor jullie bruiloft? Zoek verder voor een andere locatie! Het is zonde om een aantal mensen niet uit te kunnen nodigen omdat het niet in de locatie past. 

Misschien zien jullie het regelen van het vervoer naar de locatie wel helemaal niet als een nadeel, maar juist als een voordeel. Wellicht hebben jullie wel een super tof idee om al je gasten te vervoeren naar de locatie. Denk aan een ouderwetse schoolbus bijvoorbeeld. Houd hier wel rekening mee in jullie budget. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,4 / 5 gebaseerd op 5 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN