Dilemma: Trouwlocatie in de buurt of niet?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 25 mei 2021

Kies je voor een trouwlocatie in de buurt of niet? De trouwlocatie is een van de eerste dingen die jullie zullen regelen voor de bruiloft. Bij het uitkiezen van een trouwlocatie moeten jullie de afweging maken of jullie kiezen voor een trouwlocatie in de buurt of niet. Kiezen jullie voor een trouwlocatie in een stad of dorp verderop of in jullie eigen vertrouwde woonplaats? Lees in deze blog de voordelen van beide mogelijkheden!

landgoed huize bergen linda ringelberg bruidsfotografie
© Linda Ringelberg Bruidsfotografie - Landgoed Huize Bergen

TROUWLOCATIE IN DE BUURT

Een trouwlocatie in de buurt heeft een groot voordeel, namelijk dat het vervoer naar jullie trouwlocatie een stuk makkelijker zal zijn dan wanneer je kiest voor een trouwlocatie in een hele andere stad of dorp. Wellicht is het ook voor jullie gasten makkelijker wanneer jullie trouwlocatie in de buurt is. Misschien kunnen jullie gasten wel op de fiets naar jullie bruiloft komt, hoe leuk is dat?!

Een trouwlocatie in de buurt is niet alleen praktisch qua vervoer, maar past misschien qua reistijd ook makkelijker in jullie dagindeling en drukke planning. Wanneer jullie namelijk kiezen voor een trouwlocatie die verder weg is, zal hier qua tijd en ruimte in de planning ook rekening mee moeten worden gehouden. Jullie zullen bij een trouwlocatie die niet in de buurt ligt dus rekening moeten houden met de reistijd van jullie, maar ook van jullie gasten. Bijvoorbeeld wanneer de first-look 's ochtends plaats zal vinden en jullie vervolgens naar de trouwlocatie gaan voor de ceremonie. Houd hierbij dus rekening met de reistijd en plan deze vervolgens in jullie draaiboek in. Zorg ervoor dat je ook een beetje extra tijd inplant en het niet erg is als de reistijd iets langer is dan gepland.

landgoed huize bergen linda ringelberg bruidsfotografie
© Love by Loes Photography - Kasteel Henkenshage

Een ander voordeel van trouwen bij een trouwlocatie in de buurt kan zijn dat jullie wellicht al bekend zijn met een locatie. Misschien is het wel een restaurant waar jullie al vaker geweest zijn of een zaal waar een eerder feest gehouden is. Wanneer je al bekend bent met de locatie weet je de pluspunten en eventuele minpunten van een locatie misschien al. Wellicht hebben jullie ook al kennis gemaakt met het personeel en de eigenaar. Dit kan een vertrouwd gevoel geven. En je wilt niets liever dan je op je gemak voelen op je eigen trouwdag, nietwaar?!

Tot slot is een voordeel van trouwen in jullie eigen buurt dat je 's avonds gewoon in je eigen bed kan slapen. Wanneer jullie kiezen voor een trouwlocatie die verder weg is, moeten jullie of na het feest nog terug naar jullie eigen woonplaats of een overnachting boeken. Dat laatste is uiteraard ook niet heel vervelend, maar zorgt wel voor extra kosten.

TROUWLOCATIE IN EEN ANDERE BUURT

Het kan natuurlijk zijn dat de trouwlocatie in een andere buurt ligt en jullie er een heel stuk voor moeten rijden, vooral wanneer jij al van jongs af aan droomt van dié ene trouwlocatie, dat mooie landhuis, of dat sprookjesachtige kasteel. Mochten jullie al zo'n trouwlocatie in gedachten hebben, dan is het natuurlijk logisch dat je kiest voor een trouwlocatie in een andere buurt. Mocht je echt al lang dromen over deze trouwlocatie, go for it! Laat je dan vooral niet tegenhouden door de afstand. Je trouwt tenslotte maar één keer, right?!

Hebben jullie een bijzonder thema gekozen voor jullie bruiloft en is er eigenlijk niet echt een trouwlocatie in de buurt die er bij past? Kijk dan ook eens verder dan je eigen omgeving. Het zou zonde zijn als het voor je gevoel niet helemaal af is doordat de trouwlocatie niet bij het thema past.

Wellicht willen jullie gewoon veel liever een trouwlocatie in een andere buurt omdat het verrassend en anders is. Die restaurantjes en zalen in jullie buurt kennen jullie al van binnen en buiten en misschien zijn er al veel van jullie vrienden getrouwd, tijd voor iets nieuws! Mocht je dit gevoel hebben ga dan zeker verder kijken voor een trouwlocatie in een andere buurt. Wellicht vinden jullie dan wel een trouwlocatie die helemaal aan jullie wensen voldoet.


trouwlocatie in de buurt of niet Château Neercanne Andy Vox
© Andy Vox - Château Neercanne

Of je kiest voor een trouwlocatie in de buurt of in een andere buurt heeft ook te maken met de capaciteit van de trouwlocatie. Een iets praktischer, maar niet minder belangrijk aspect. Wanneer er in jullie buurt geen trouwlocatie is met voldoende capaciteit voor jullie bruiloft, zoek dan verder naar een andere trouwlocatie! Het is zonde om een aantal mensen niet uit te kunnen nodigen omdat de capaciteit van de trouwlocatie daar niet aan voldoet.

Misschien zien jullie het regelen van het vervoer naar de trouwlocatie wel helemaal niet als een nadeel, maar juist als een voordeel. Wellicht hebben jullie wel een super tof idee om al jullie gasten te vervoeren naar de trouwlocatie. Denk aan een ouderwetse schoolbus bijvoorbeeld. Houd hier wel rekening mee in jullie budget.

Zijn julie nog op zoek naar jullie trouwlocatie? Kijk dan eens bij de categorie locaties, wie weet zit jouw droomlocatie hier wel tussen!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,4 / 5 gebaseerd op 5 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN