Dilemma: wel of geen hakken dragen?

Monic Arts
Monic Arts 9 mei 2017

Het lijkt haast wel een ongeschreven wet: onder je trouwjurk draag je hakken. Maar wat als jij je helemaal niet fijn voelt op hakken? Als je er niet op kunt lopen of als je ze helemaal niet mooi vindt? Is het dan ook oké om platte schoenen te dragen?

shoes
Afbeelding Honey and the moon Photography 

Redenen om hakken te dragen

Hakken maken je langer

Ben jij een stuk kleiner dan je aanstaande of wil je gewoon graag een paar centimeter langer zijn? Hakken bieden de oplossing!

Door hakken te dragen lijk je slanker

Hakken laten je niet alleen langer lijken, maar ook slanker. Door hakken te dragen verandert je houding  en doordat je benen langer lijken, lijk jij automatisch slanker. Dat willen we allemaal toch?

Je voelt je er sexy door

Door een paar hakken onder je bruidsjurk te dragen, verandert je lichaamshouding meteen en voel jij je een stuk zelfverzekerder en sexyer. Dat straal je dan ook uit!  

shoes

Afbeelding Kerry Ann Duffy

Redenen om platte schoenen te dragen

Je wilt niet langer zijn dan je bruidegom

Zijn jij en je aanstaande (bijna) even lang? Zou je met hakken aan langer dan hem zijn en wil je dat niet? Platte schoenen zijn de oplossing!

Er is minder kans dat je struikelt

Onhandige misstappen overkomen iedereen. Helemaal wanneer je hoge hakken en een mooie, maar onhandige jurk draagt. Er is een kleine kans op vallen wanneer je platte schoenen draagt.

Je kan ze makkelijk na de bruiloft dragen

Natuurlijk kan dat ook met je hakken, maar over het algemeen dragen vrouwen nu eenmaal vaker platte schoenen dan hakken. Het is lastiger om een gelegenheid te vinden om je hakken te dragen, dan om je platte schoenen te dragen.

Je voeten gaan minder pijn doen

Misschien wel de meest belangrijke reden. Platte schoenen dragen een stuk fijner dan hakken! Op je bruiloft wil jij honderd procent kunnen genieten en niet constant aan die pijnlijke voeten denken.

Je riskeert geen verkeerde lengte van de jurk

Als je begint met het afmeten van de jurk zonder dat je de juiste schoenen gevonden hebt, speel je met vuur. Als je de jurk af laat meten en uitgaat van bijvoorbeeld een hak van 9 centimeter en je vind later schoenen die 13 centimeter zijn, heb je een probleem. Met platte schoenen is het verschil zo minimaal dat het niet uitmaakt of je ze wel of niet tijdens je passessie hebt.

Het past beter bij je persoonlijkheid

Ben jij helemaal geen type voor hakken en kennen jouw familie en vrienden je alleen op sneakers? Ga dan lekker voor platte schoenen. Belangrijker is dat je doet wat bij je past, dan wat van je verwacht wordt. En gelukkig zijn sneakers ook nog eens helemaal hot tegenwoordig! 

 shoes

Afbeelding Weddingbells

Conclusie

Kijk vooral naar het totaalplaatje. De schoenen zijn echt een finishing touch aan je trouwjurk. Kies voor de schoenen die er het beste bij passen, maar vooral waar jij je het fijnst in voelt. Is dat met een paar killer heels? Go for it. Voel jij je prettiger op platte schoenen? Draag dan lekker platte schoenen en dans tot de zon opkomt! 

Nog opzoek naar trouwschoenen? Kijk eens tussen ons supertoffe leveranciers op Trouwplannen! 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,4 / 5 gebaseerd op 10 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN