Dilemma: wel of geen kinderen uitnodigen op de bruiloft?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 16 juni 2016

Weer zo’n dilemma waar heel veel bruidsparen een keuze in moeten maken: nodigen we wel of geen kinderen uit op onze bruiloft? Misschien weet je stiekem al dat je het niet wilt, maar ben je bang dat je gasten (met kinderen) dit vervelend zouden vinden. Of misschien worden jullie het er samen niet over eens? Wij wegen de voor- en nadelen tegen elkaar af.

kinderen bruiloft


Geen kinderen uitnodigen

De kans is heel groot dat je vrienden met kinderen hebt. En ondanks dat er veel vrienden zullen zijn die het meer dan prima vinden als jullie een kids vrije bruiloft hebben, zullen zij het daar iets moeilijker mee hebben. Kinderen zijn super leuk, daar zijn we het waarschijnlijk allemaal over eens, maar niet bij iedere gelegenheid. Zie je het al voor je: Keesje valt net tijdens het ja woord, ligt open en zet het op krijsen. Dat is natuurlijk niet helemaal de manier waarop jij jouw ja-woord voor ogen zag.

Kinderen zijn onvoorspelbaar en moeten vermaakt worden. We snappen dat jullie in het middelpunt van de belangstelling willen staan en niet constant rekening met de kleintjes willen houden. Je hoeft ze niet uit te nodigen. It’s as simple as that. Als jij het niet wilt, doe het dan niet. Zal je scheve gezichten krijgen? Misschien wel, maar het is jouw bruiloft en je moet vooral doen waar jij en je aanstaande jullie goed bij voelen.

kinderen bruiloft


Wel kinderen uitnodigen

Natuurlijk zijn kinderen niet alleen maar lastig, ze zijn ook echt super schattig. Zie jij het al voor je? Je kleine nichtje in zo’n te lief bruidsmeisjesjurkje? Of het zoontje van je beste vriendin in zo’n schattig pakje? Het zal ook een extra dimensie aan je bruiloft geven. Wat dacht je van een mooie generatie foto? Het brengt veel extra mogelijkheden met zich mee!

Wie weet hebben jullie zelf wel kinderen, deze zullen er dan zonder twijfel bij zijn. Super leuk is het om hen tijdens de ceremonie een kinderakte te laten tekenen. Als je eigen kindje(s) erbij is/zijn, dan is het misschien juist wel leuk om andere kinderen uit te nodigen zodat deze lekker samen kunnen spelen?

Het is super leuk om kinderen ceremoniële functies te geven op de bruiloft. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de bruid aankondigen, bloemenmeisje of –jongen zijn en nog veel meer. Bekijk ook hoe je ze bezig houdt tijdens de bruiloft, je kan maar voorbereid zijn!

kinderen bruiloft


Bij twijfel

Mocht je nog twijfelen om kinderen wel of niet uit te nodigen zijn er ook nog andere oplossingen. Een wedding nanny is de oplossing! Er zijn tegenwoordig vele bedrijven, bijvoorbeeld Creatief Confetti, die compleet entertainment en opvang voor kinderen op bruiloften verzorgen. Professioneel opgeleide nanny’s zorgen voor de kids. Zo kunnen de ouders de kinderen gewoon meenemen, kun je ze wel een leuke taak geven en heb je wel de lusten, maar niet de ‘lasten’!
 

Wees duidelijk

Of je er nu wel of niet voor kiest om kinderen uit te nodigen, wees in ieder geval duidelijk en zorg dat er geen misverstanden ontstaan. Het meest persoonlijke is om alle gasten met kinderen te bellen en het uit te leggen. Ze zullen waarderen dat jij de telefoon hebt gepakt en de moeite hebt genomen om het ze te persoonlijk te vertellen. Adresseer de envelop vervolgens bijvoorbeeld aan “Lieke en Bart Janssen”, zodat het duidelijk is dat deze niet voor de kinderen bedoeld is.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,9 / 5 gebaseerd op 7 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN