Dilemma: Wel of niet apart slapen? 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 6 september 2018

Een overweging die jullie moeten maken bij het opstellen van de planning voor jullie grote dag: Slapen jullie de avond van te voren samen? Of gaan jullie voor de traditie waarbij de bruid in het ouderlijke huis slaapt de avond voor de bruiloft?
Volgens deze traditie haalt de bruidegom zijn bruid de ochtend van het huwelijk op bij het ouderlijk huis. In het verleden was dit de normale gang van zaken, aangezien de meeste bruiden toen nog gewoon thuis woonde. Het samenwonen werd pas gedaan wanneer het stel getrouwd was. Echter wonen bruidsparen tegenwoordig vaak eerst samen voordat ze gaan trouwen. 
Ondanks dat wordt de traditie tegenwoordig nog steeds in stand gehouden en slapen veel bruidsparen de nacht voor de bruiloft apart. Een andere reden hiervoor is ook dat het ongeluk zou brengen als de bruidegom de bruid voor het huwelijk al in haar jurk ziet. 
Voor wanneer jullie er nog niet uit zijn waar jullie gaan slapen hebben wij de redenen om wel bij je ouders te slapen, maar ook redenen om met je verloofde slapen de avond voor de bruiloft. 

fotoFoto credits: Pinterest 

APART SLAPEN

Misschien wel het allerleukste van apart slapen is de verrassing. Het is natuurlijk superfijn om je verloofde de dag erna weer te zien. Misschien nog wel spannender is natuurlijk hoe hij eruit zal zien in zijn trouwpak én natuurlijk zijn reactie op jou! Wanneer jullie elkaar nog niet gezien hebben tijdens het klaarmaken zal dit helemaal een grote verrassing zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook heel spannend om echt te moeten wachten om elkaar te zien op de dag zelf. De first look zal een speciaal moment worden, wat ook nog eens prachtige plaatjes zal opleveren. 

Een ander fijn voordeel van het apart slapen in bijvoorbeeld het ouderlijk huis is dat je nog wat quality time kan doorbrengen met je ouders. Je kunt nog even lekker met je ouders samen zijn en bent in je oude vertrouwde huis. Natuurlijk kan je dan ook nog snel wat adviezen van je moeder oppikken en samen herrineringen ophalen. Een superfijne manier om even tot rust de komen de spanning voor de dag erna te vergeten. 

Een andere leuke bijkomstigheid bij het apart slapen is dat je verloofde je op kan halen met jullie trouwvervoer. Zo kan hij al een ritje maken in bijvoorbeeld jullie prachtige auto of koets. 

TIP!

Plan voldoende tijd voor jullie first-look moment. Het zal een bijzonder moment worden waar jullie zeker van moeten genieten. Zorg ervoor dat jullie niet hoeven te haasten om weer optijd bij de ceremonie te kunnen zijn, maar ook echt de tijd kunnen nemen voor het moment. Take it easy and enjoy! Dit zal ook de mooiste foto's opleveren.
Nog een tip voor de personen die aanwezig zullen zijn bij het moment; houd de tissue's maar bij de hand. Tranen gegarandeerd!

apartFoto credits: Pinterest

SAMEN SLAPEN

De nacht voor de bruiloft is natuurlijk de laatste nacht dat jullie als niet-getrouwd stel het bed zullen delen. Misschien breng jij daarom de nacht wel liever door met je verloofde in plaats van in het ouderlijk huis. Dit zou heel goed kunnen, want wat is er fijner dan wakker worden in zijn armen op de grote dag! Daarnaast geeft het je misschien een vertrouwd gevoel om nog even de laatste dingen met hem door te kunnen spreken en alles met elkaar te kunnen delen. Wellicht kan dit nog zenuwen wegnemen bij beide. 

Nog een voordeel, je eigen bed slaapt natuurlijk het allerlekkerste. Een goede nachtrust is belangrijk, de trouwdag zal immers een drukke dag worden en tot in de late uurtjes duren. Wil je er verzekerd van zijn dat je die nacht lekker slaapt en lukt dit niet in het ouderlijke huis? Kies er dan ook voor om met je partner te slapen.

Het samen slapen met je verloofde is natuurlijk een stuk makkelijker wanneer je ouders bijvoorbeeld een stuk verder wonen. Wellicht past het niet in jullie tijdsplanning om 's ochtends nog een grote afstand te moeten overbruggen. Breng dan ook lekker de nacht samen door. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,1 / 5 gebaseerd op 17 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN