Diy Bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 5 februari 2014

Willen jullie een echte do it youself (diy) bruiloft? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

 

Hoe groot wordt jullie bruiloft?

Allereest is het belangrijk om te bedenken hoe groot jullie bruiloft gaat worden. Gaan jullie veel gasten uitnodigen of trouwen jullie op een grote locatie. Of gaan jullie het intiem houden en trouwen jullie op een kleinere locatie met wat minder gasten.  Hoe groot jullie bruiloft is bepaald niet of jullie wel of geen diy bruiloft kunnen hebben, het heeft alleen wel veel invloed op de planning. Want hoe groter de bruiloft, hoe meer er gemaakt moet worden, hoe eerder je moet beginnen.

 diy bruiloft

 

Wat willen jullie allemaal zelf maken?

Dan is het belangrijk om te bedenken wat jullie allemaal zelf willen maken. Eigenlijk alles wat komt kijken bij een bruiloft kunnen jullie zelf doen… Gaan jullie voor een volledige diy bruiloft dan kan je zelf de trouwjurk, het trouwpak, al het eten en zelfs de trouwlocatie zelf maken…. Je kunt het zo gek niet bedenken… Gaat dat iets te ver voor jullie? Dan kan je het ook wat minder uitgebreid aanpakken en nog steeds een diy bruiloft hebben. Denk hierbij aan de decoratie, trouwkaarten, bruidstaart of bijvoorbeeld de corsages. 

bruiloft diy

 

Wie ga je allemaal inschakelen om je te helpen?

Een diy bruiloft neemt veel werk en tijd in beslag…En onder het mom ‘hoe meer zielen hoe meer vreugde’, raden wij je aan veel hulp in te schakelen. Maak er gezellige dagen van met je moeder, schoonmoeder, vriendinnen of je bruidspersoneel. Voel je niet bezwaart om deze mensen om hulp te vragen. Wij zijn er van overtuigd dat ze dit maar al te graag doen! 

een diy bruiloft

 

Maak een goede planning

Om te voorkomen dat je door tijdnood toch nog last minute dingen moet aanschaffen voor je bruiloft (wat vaak ook nog eens duurder is) omdat je het niet meer gaat redden om alles op tijd f te krijgen is het maken van een goede planning noodzakelijk. Een diy bruiloft is er niet van de een op de andere dag. Bedenk je goed wat er allemaal moet gebeuren, wie je daarbij gaan helpen en hoe lang het duurt voordat dat geen af is. Maak aan de hand van deze drie zaken een planning. Het kan geen kwaad om 8 maanden voor de bruiloft al te beginnen. Dit klinkt misschien wat overdreven… maar liever dat alles veel te vroeg klaar is dan te laat.

Bij het maken van de planning is het uiteraard ook belangrijk om rekening te houden met wát en in welke volgorde je gaat maken… de decoratie, trouwkaarten etc kunnen best wel 8 maanden voor de bruiloft al gemaakt worden maar (misschien zoals vanzelfsprekend) de ‘verse’ producten zoals het bruidsboeket, de bruidstaart en andere lekkere hapjes natuurlijk niet. Wil je een dag voor de grote dag niet meer bezig zijn met de laatste dingetjes vraag dan bijvoorbeeld aan een vriendin of zij dit wil doen.

tips diy bruiloft

 

Ga opzoek naar inspiratie

Nu ben je bijna klaar om aan de slag te gaan met jouw diy bruiloft! Nu ben je bij het belangrijkste punt aangekomen: de inspiratie! Je weet wel wat je wil maken maar nu ga je opzoek naar te gekke voorbeelden die jij kunt gaan (na)maken. Hiervoor kun je bruidsmagazines gebruiken, uiteraard is pinterest een ware inspiratiebron maar je kunt bijvoorbeeld ook eens kijken naar andere bruiloften (bijvoorbeeld in onze real wedding). Of je leest natuurlijk onze diy blogs

do it yourself bruiloft

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,5 / 5 gebaseerd op 11 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN