Duurzaam trouwen

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 18 maart 2016

Tegenwoording houden we met z'n alle steeds meer rekening met het milieu (toch?). Wist je dat dit tijdens je bruiloft ook heel goed mogelijk is? Als jij dat belangrijk vindt, trouw dan duurzaam. Of ecologisch. Of organiseer een groene bruiloft. Hoe je het ook wilt noemen, wij geven tips om je bruiloft milieubewuster te maken!

duurzaam trouwen

Het is een mooi gebaar om rekening te houden met te natuur tijdens jullie speciale dag. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van ons leven, ook al realiseren we ons dit niet altijd. Het lijkt onmodelijk om de gehele bruiloft voor 100% duurzaam te maken, dus begin met kleine stapjes. 

Confetti

Ga een dag het bos in, haal gevallen bladeren van de grond en maak hier confetti van! Rijst en echte confetti zijn door de natuur slecht af te breken en daarom is dit een goede vervanger. Ga aan de slag met een perforator, een schaar, een pons of ga voor kleine blaadjes waar je niets meer aan hoeft te doen. 

duurzaam trouwen

Bedankjes

Er zijn verschillende bedankjes die jullie aan de gasten kunnen geven wanneer je graag rekening houdt het milieu. Deze bedankjes zijn niet alleen duurzaam maar ook nog eens super leuk! Denk hierbij aan plantjes of zaadjes die de gasten kunnen planten. Wanneer ze dit doen blijft er een mooie herinnering van jullie bruiloft bestaan, maar helpen jullie ook het milieu. aar ook nog eens super leuk! Denk hierbij aan plantjes of zaadjes die de gasten kunnen planten. Cactusjes/vetplantjes zijn nu ook helemaal hip Wat wil je nog meer?

Restjes

Na een bruiloft blijft er altijd veel (eten) over. Stem de juiste hoeveelheden goed af van te voren en spreek af dat alles wat overblijft bijvoorbeeld gedoneerd wordt aan een goed doel. 

duurzaam trouwen

Locatie

Om helemaal in dezelfde sfeer te blijven is het natuurlijk mooi om een locatie uit te zoeken die in een mooie, natuurrijke omgeving staat. Kijk bijvoorbeeld eens naar een boerderij, oude schuur of een locatie midden in het bos. Bespaar meteen op verwarming of koeling door het feest in de buitenlucht te vieren. Bijvoorbeeld op een open plek in het bos. 

Uitnodigingen

Wist je dat er tegenwoordig ook milieuvriendelijke trouwkaarten beschikbaar zijn? 

duurzaam trouwen

 

Wil je nog meer inspiratie opdoen op het gebied van een duurzame bruiloft kun je ook onze blog met 10 tips voor biologisch trouwen lezen. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,4 / 5 gebaseerd op 11 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN