Elopement tips + Real Elopement Anne-Claire & Dennis 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 21 mei 2020
'

 trouwplannen elopement

 

Momenteel is een wedding elopement helemaal hip! En dat vind ik niet zo gek, hoe romantisch zien ze er meestal uit?! Om bij weg te dromen!

Een elopement is dé ideale bruiloft voor bruidsparen die intiem willen trouwen. Het is een perfecte manier om tóch te trouwen tijdens het Coronavirus. Bij een elopement kies je er als bruidspaar namelijk voor om samen te trouwen zonder al je gasten erbij. Een wedding elopement kun je op verschillende manier doen. Je kunt er voor kiezen om met z’n tweeën te trouwen, bijvoorbeeld op jullie favoriete plekje of met alleen jullie getuigen erbij. Daarnaast kun je er voor kiezen om je vrienden en familie van te voren op de hoogte te brengen van jullie bruiloft of je kunt er voor kiezen om stiekem te gaan trouwen, zonder dat iemand het weet. Jullie avontuur! Zo kun je tóch trouwen tijdens het Coronavirus en geven jullie elkaar het jawoord in een intieme setting. Hoe romantisch is dat?!

Anne-Claire & Dennis kozen ook samen voor een elopement. Nou ja.. het idee ontstond eigenlijk spontaan. Kijk je mee?!

 

 trouwplannen elopement

 

HET LIEFDESVERHAAL

We hebben elkaar ontmoet op een culinair festival en het was liefde op het eerste gezicht. Daarna zijn we nachtenlang opgebleven omdat we niet konden stoppen met praten en elkaar beter wilde leren kennen. Drie weken na onze eerste ontmoeting woonden we al samen.

 

 trouwplannen elopement

 

DE VERLOVING

Ik (Anne-Claire) wilde al een tijdje trouwen, maar ik dacht altijd dat Dennis het niet zou willen. Hoe vaker ik het vroeg, hoe duidelijker hij maakte dat het niet zou gaan gebeuren, waarna ik de hoop hat verloren. In 2013 waren we op vakantie in Thailand, waar we gingen eten op één van de mooiste rooftops in Bangkok. Hij ging op zijn knieën en vroeg mij ten huwelijk! Totaal onvoorbereid en zonder ring (wat echt iets voor hem is) besloot hij op dat moment dat hij me nooit kwijt wilde en dat er waarschijnlijk geen mooiere plek zou komen om mij te vragen.

 

 trouwplannen elopement

 

DE BRUILOFT

Wij waren samen met onze zoon en vrienden op het vliegveld aan het wachten tot we konden boarden. We raakten aan de praat met een aantal vrouwen die een shoot zouden gaan doen op Ibiza. Zo kwamen we te spreken over onze bruiloft. Er was nog ruimte in hun planning en omdat we niet helemaal tevreden waren over alle elementen op onze bruiloft ontstond langzaam het idee om het overnieuw op Ibiza te doen. Het idee bleef en een aantal dagen later was het zo ver: onze spontane elopement op Ibiza.

 

 trouwplannen elopement

 

THEMA & STATIONERY

Het thema van de bruiloft was Bohemian chic, minimalistisch en luxueus. Behemian is een thema dat in vele vormen bestaat. Wij hebben bewust gekozen voor Bohemian chic. Mooie, natuurlijk materialen, de prachtige natuur van Ibiza en een kleurenpalet dat in balans is met wit, grijs en subtiel oranje/roze. Event designer Nienke Driever heeft inspiratie gehaald uit het eiland zelf. Alles kwam samen in de styling en dat zorgde voor een fantastisch plaatje.

De prachtige stationery is ontworpen door Studio Lona. Zij wilde graag de boho, Ibiza stijl moderner en chiquer maken. En of dat gelukt is! Watercolor gecombineerd met grafische vormen maken de stationery moderner en uniek. I love it!

 

 trouwplannen elopement

 

TROUWJURK & HAAR

Mijn jurk is gemaakt door Unielle Couture in Amsterdam. Modern met Bohemian details door de los vallende rok en de kanten top. Zowel de voorkant als de achterkant zijn laag uitgesneden wat zorg voor een prachtig silhouette.

Ik houd er van als een bruid anders durft te zijn. Anne-Claire is daar een goed voorbeeld van. De dreads die Marianne Roza van The Beautiful Bride Company gecreëerd heeft, zijn zo ontzettend stoer. Door ze vast te zetten in een knot wordt de totale look toch netjes en vrouwelijk, maar wel net even anders dan een standaard bruidskapsel.

 

 trouwplannen elopement

 

TROUWPAK & DE RING

Door de spontaniteit van de elopement, is het pak “gewoon” van Zara. Dennis bewijst dat een grijs pak helemaal niet saai of zakelijk hoeft te zijn.

Je trouwring mag opvallen! Waarom zou je kiezen voor een kleine ring als dat niet bij je past? De ring die Anne-Claire droeg van Bobini Roots is fantastisch!

 

 trouwplannen elopement

 

ELOPEMENT TIPS

Elopements zijn tegenwoordig ontzettend populair, maar wat betekent het nu eigenlijk precies? Kort gezegd: trouwen met zijn tweeën en jullie getuigen. Dit kun je wel of niet in het geheim doen. Is het idee van een groots trouwfeest sowieso niet helemaal jullie ding, hebben jullie spontaan bedacht dat jullie binnen een maand willen trouwen, is er niet zo veel budget of gooit het Coronavirus roet in het eten? Dan is een elopement misschien wel iets voor jullie! Nu met het Coronavirus is het een intieme manier om tóch samen te trouwen.

 

Het moeilijkste aan een elopement is dat bruidsparen vaak bang zijn om het aan vrienden en familie te vertellen. Niet iedereen zal jullie beslissing begrijpen en misschien teleurgesteld zijn dat ze niet bij jullie dag kunnen zijn. Het is daarom aan te raden om vóór de elopement het plan al aan de mensen te vertellen die dicht bij jullie staan. Toch denk ik dat veel mensen het in deze tijd wel zullen begrijpen. Probeer een manier te vinden om ze het gevoel te geven dat ze er toch een beetje bij zijn geweest. Organiseer bijvoorbeeld een intieme borrel achteraf, waar jullie de trouwfoto’s bekijken. Ook dit kun je gerust doen op 1,5 meter.

Vergeet ook niet alle wettelijke zaken in orde te maken. Jullie willen natuurlijk wel dat het huwelijk rechtsgeldig is. Kijk wat er precies geregeld moet worden en doe dit op tijd!

 

 trouwplannen elopement

 

Dat jullie kiezen voor een intieme bruiloft, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jullie helemaal met zijn tweeën zijn. Elopements zijn vaak last minute beslissingen, maar ook hierbij kun je hulp van leveranciers gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weddingplanner? Als jullie zelf alles last minute moeten regelen is dat misschien onhaalbaar en zorgt het voor veel stress. Zonde van je spontane elopement! Vergeet ook vooral niet de foto- en/of videograaf. Dit is voor elopements misschien nog wel belangrijker dan bij een traditionele bruiloft. Juist omdat jullie vrienden en familie er niet bij kunnen zijn, heb je op deze manier prachtige foto’s en/of een video als blijvende herinnering en om te delen.

Gebruik een van die prachtige foto’s om als kaart naar vrienden en familie te sturen. Helemaal als jullie al een tijdje verloofd zijn, vragen zij zich misschien af of ze binnenkort worden uitgenodigd. Laat je mooiste foto op die kaart zien, het is dé manier om te communiceren dat jullie getrouwd zijn.

Omdat jullie maar met een kleine groep zijn, betekent het niet dat jullie bruiloft minder speciaal is. Het is nog steeds jullie bruiloft! Genoeg redenen om dit verder uitgebreid te vieren. Vergeet daarom niet om aspecten van een meer traditionele bruiloft toe te voegen. Koop een fantastische jurk. Laat een mooi boeket maken en een fantastische tafelsetting met bloemen, champagne en dinner for two. Oe ik zie het al helemaal voor me!

Kortom, een elopement is ontzettend gaaf en een ideale manier om tijdens het Coronavirus tóch te trouwen! Het kost misschien meer voorbereidingen dan je in eerste instantie denkt, maar het is een enorm bijzonder en intiem avontuur dat jullie samen aangaan!

 

TROUWLEVERANCIERS

Fotograaf: Raisa Zwart Photography

Wedding & Event Designer: Nienke Driever

Trouwjurk: Unielle Couture Amsterdam

Stationery: Studio Lona

MUHA: The Beautiful Bride Company

Trouwring: Bobini Roots

Trouwpak: Zara

'

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 1 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN