Leuke ideeën voor feestelijke strooisels na de ceremonie

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 28 december 2016

Heb jij je ooit afgevraagd waarom we strooisels gooien  na een huwelijksceremonie?

Een strooisel is een traditioneel symbool dat over het bruidspaar gestrooid wordt om ze geluk, gezondheid, vruchtbaarheid en rijkdom toe te wensen.

Strooisels zijn er in verschillende soorten en maten. Van oudsher worden er rijstkorrels over het bruidspaar gestrooid om ze het geluk toe te wensen. Het is een prachtige betekenis, maar mogelijk sta jij niet te popelen om op jouw grote dag rijstkorrels uit je haar te vissen. Don’t worry! Er zijn genoeg andere toffe alternatieven, die van jullie bruiloft een feestje maken!

Feestelijker dan confetti gooien kan het niet. Confetti bestaat uit verschillende kleuren, maten figuurtjes en materialen. Ben jij een liefhebber van gouden glitter confetti? Of geef je liever een voorkeur aan hartvormige vintage confetti of polka dot vlinder confetti?  Er bestaan genoeg verschillende confetti die aan jou wensen voldoen. Niet alleen de confetti ziet er feestelijk uit, ook de verschillende verpakkingen zijn leuk vormgegeven. Zo bestaan er de zogenoemde ‘push-pops’, super handig en onwijs fancy! De gasten poppen  in een handomdraai de confetti over jullie heen. Een ander origineel idee is om puntzakjes te vullen met confetti. Alle gasten worden voorzien van een puntzakje die ze vervolgens over jullie heen kunnen strooien.   

 

confetti

Ben jij  meer een voorstander van  afbreekbare confetti? Dan is de biologische confetti wellicht iets voor jou! Veel bruiden maken van confetti hun DIY bruiloft-project. Je eigen verpakking ontwerpen die  je kunt vullen met je eigen favoriete vorm van confetti.   Duik het bos in, ga opzoek naar de meest prachtige bladeren die je vervolgens omtovert tot een unieke vorm van confetti. Hoe easy? En vooral hoe leuk! 

 

confetti

 

Bloemenblaadjes strooien is zó romantisch en mooi! Je heb keuze tussen geprepareerde bloemenblaadjes die enkele maanden goed blijven of verse bloemenblaadjes die je enkele dagen voor de bruiloft koopt. Een simpel idee is bijvoorbeeld om de bloemenblaadjes van de bloem af te halen en ze in een mand te doen, maar ook voor deze variant bestaan ontzettend toffe verpakkingen, zoals de bekende push-pops! 

 

confetti

*Tip: Onder het mom van ‘alles tot in de puntjes verzorgen’, overleg ook even met de locatie waar de ceremonie gehouden wordt. Mogelijk zijn zij geen fan van confetti (iets wat wij ons natuurlijk niet kunnen voorstellen) en bieden ze andere leuke alternatieven. Het zou natuurlijk zonde zijn als dit feestje op het laatste moment niet door kan gaan. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 9 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN