Geen saaie trouwringen? Ga voor custom made trouwringen!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 oktober 2022

Je hebt volmondig ‘JA’ gezegd tegen je toekomstige wederhelft en je draagt inmiddels een prachtige verlovingsring. Nu is het tijd voor de tweede belangrijkste ring in je leven: Jullie trouwringen! Worden jullie niet bepaald warm van de standaard trouwringen bij de juwelier? Ga dan voor custom made trouwringen. Hiermee kunnen jullie je wildste trouwringendroom tot leven laten komen en worden de ringen speciaal voor jullie ontworpen en gemaakt. Maar waar moet je eigenlijk aan denken bij het laten maken van custom made trouwringen? Hier volgen een aantal tips.

geen-saaie-trouwringen-ga-voor-custom-made-trouwringen-lot96-1
© LOT96 | Set custom made trouwringen

1. Tijdlijn

Zorg dat je minimaal drie maanden voor jullie grote dag contact opneemt met een sieradenontwerper. Bij LOT96 komen we graag met je in contact, ongeacht of jullie al een bepaald ontwerp in gedachten hebben of eerst alleen de mogelijkheden willen verkennen. Laat dus geheel vrijblijvend je gegevens achter en ik neem binnen één werkdag telefonisch contact op om jullie situatie te bespreken.

geen-saaie-trouwringen-ga-voor-custom-made-trouwringen-lot96-2
© LOT96 | Witgouden ring met Tanzaniet & Roségouden ring met Morganiet.

2. Budget

Eén van de belangrijkste dingen om te weten voor het ontwerpproces van start gaat: Wat willen jullie uitgeven? Bedenk dat de kosten van een set trouwringen sterk afhankelijk zijn van de goudkoers, het gebruik van 14 of 18 karaats goud, jullie ringmaten, de dikte van de ringen en het gebruik van diamanten en/of edelstenen. Het is voor zowel jullie als de ontwerper fijn om te weten wat jullie budget is, zodat er geen onmogelijke opties worden besproken. 

3. Materialen met een personal touch

Diamanten, edelstenen en oud goud van een dierbare kunnen jullie ringen een nóg persoonlijker tintje geven. Misschien wil je jullie geboortestenen verwerken in de ringen? Of zoek je een bepaalde kleur die het mooiste staat bij de ondertoon van je huid of bij je ogen? Bij LOT96 beschikken we over een ruime collectie aan de mooiste natuurlijke edelstenen die een levenlang zullen schitteren in jullie ringen. Hou je het liever strak en minimalistisch? Say no more, ook zonder diamanten of edelstenen creëren we unieke trouwringen die 100% bij jullie passen.

geen-saaie-trouwringen-ga-voor-custom-made-trouwringen-lot96-3
© LOT96 | Custom made rosé gouden ring met 3 saffieren. De geboortesteen van september

4. Houd rekening met je verlovingsring

Het is geen must om je verlovingsring en trouwring gecombineerd te dragen, maar houd je verlovingsring in ieder geval in gedachten bij het ontwerp van je trouwring. Het leuke aan custom made is dat het ontwerp van je trouwring zo kan worden afgestemd dat je deze perfect kunt stacken met je verlovingsring, maar ook los van elkaar kunt dragen. Je zit goed wanneer je 100% tevreden bent met de look van je trouwring zowel met als zonder je verlovingsring.

5. Set of allebei apart?

Trouwringen die samen een set vormen zijn traditioneel en door sommige stellen gewenst, maar voel je niet verplicht dit te doen. Ben jij een ekster die houdt van veel drama en bling bling terwijl je partner zich meer thuis voelt bij de minimalistische ontwerpen? No stress, het belangrijkste is dat jullie beiden een trouwring laten maken die 100% bij jullie als individu past. Jullie zijn nou eenmaal twee unieke personen en vullen elkaar aan. Juist heel mooi als jullie trouwringen dit symboliseren, toch?

geen-saaie-trouwringen-ga-voor-custom-made-trouwringen-lot96-4
© LOT96 | Geelgouden ring met vier Smaragden

6. Houd rekening met je leefstijl

ontwerp van je trouwring. Werk je veel met je handen en ben je niet van plan om je trouwring af te doen? Dan is een grote smaragd in een kwetsbare zetting niet ideaal. Bij LOT96 vinden samen de juiste balans tussen wat je mooi vindt én bij je leefstijl past. Je wilt tenslotte niet alleen nu, maar ook bij jullie 20 jarig jubileum nog een mooie ring om je vinger. ;)

Zijn jullie geïnspireerd of willen jullie meer weten over de mogelijkheden voor custom made trouwringen bij LOT96? Neem dan gerust contact op. Ik maak gratis en geheel vrijblijvend een ontwerp van jullie trouwringen. Want waarom zou je genoegen nemen met een saaie doorsnee ring als je ook je droom trouwring kunt creëren? Tot snel!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN