Gratis trouwen 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 27 februari 2014

Een huwelijksvoltrekking is niet goedkoop.... De kosten hiervan verschillen per gemeente maar vaak liggen deze prijzen rond de €700,-, maar je moet er ook niet van opkijken als deze hoger zijn dan €1.000,-. Het kan goed zijn dat je dat (nu even) niet kan betalen of dat jullie niet zo veel geld over hebben voor een huwelijksvoltrekking. Geen nood, je kunt namelijk ook gratis trouwen! We zullen je alles vertellen over gratis trouwen.

 trouwen

 

Waar kun je gratis trouwen

De gratis huwelijksceremonie vindt plaats in het gemeentehuis. Als je kiest voor gratis trouwen hoeft dit niet perse in je eigen gemeente, dit mag ook in een andere gemeente zijn. Het kan wel zijn dat de andere gemeente er voor kiest om ‘eigen inwoners’ voorrang te geven op het gratis trouwen.

 

Wanneer kun je gratis trouwen

Je moet niet verwachten dat je in het weekend gratis kunt trouwen. De gemeentes hebben vaak vaste dagen en tijdstippen waarom je gratis kunt trouwen. Omdat dit beperkte vaste momenten zijn, moet je er rekening mee houden dat er een wachtlijst kan zijn om gratis te trouwen. Het kan zelfs zo zijn dat jouw gemeente er voor kiest om meerdere gratis huwelijken tegelijk te sluiten. Check dit van te voren goed bij de gemeente waar jullie willen trouwen.

 trouwen gratis

 

Wat kun je verwachten van gratis trouwen

Een gratis trouwceremonie gaat anders dan een betaalde trouwceremonie. Allereerst is de ceremonie een stuk soberder. Geen uitgebreide verhalen over hoe jullie elkaar hebben leren kennen ed. Ook duurt de ceremonie een stuk korter als bij een betaalde trouwceremonie, met een kwartiertje is het vaak weer voorbij…

 

Maak zelf een feest van een gratis huwelijksvoltrekking!

Het wil natuurlijk niet zeggen dat omdat de gratis huwelijksceremonie wat soberder en korter is dan een betaalde huwelijksceremonie dat dit dan ook de trend wordt voor de rest van de dag… Omdat de huwelijksceremonie wat minder feestelijk is kan je juist de rest van de dag extra feestelijk maken!!  Nodig je familie, getuigen en vrienden bij jullie thuis uit voor bijvoorbeeld een lekkere lunch, borrel of BBQ en laat ze daar speechen. Krijgen jullie toch nog de leuke verhalen over ‘vroeger’!

 gratis huwelijksvoltrekking

 

Wil je graag meer budget tips voor je bruiloft? Lees dan de blog: Budget tips voor je bruiloft. 

Een andere manier om geld te besparen is om dingen zelf te maken... Lees hier onze Diy blogs! 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,7 / 5 gebaseerd op 13 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN