Haal het beste uit je trouwfoto's

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 31 augustus 2017

Als je mensen vraagt naar de mooiste dag van hun leven, staat de trouwdag toch wel in de top 5 hiervan. Je trouwt immers (als het goed is) maar één keer. De herinnering aan deze dag wil je natuurlijk zo levendig mogelijk houden. Daarvoor zijn goede foto's essentieel, wij geven je wat tips om net dat beetje meer uit je foto's te halen!

Locatie

Het is vast geen verrassing dat een mooie locatie van groot belang is voor de fotoshoot. Laat je informeren over de mooiste plekjes bij jou in de buurt en kijk welke het best bij jullie als paar past. De omgeving vormt toch een soort van decor en kan de foto's zeker naar een hogen niveau tillen.

Wees enthousiast

Het kan natuurlijk zo zijn dat jij je wat ongemakkelijk voelt op deze dag, probeer je daar overheen te zetten. Het is jouw dag en je mag stralen! Maak daarom ook wat grappige foto's tussendoor, spring in de lucht en probeer eens een gekke pose tussendoor. Hierdoor houd je de sfeer luchtig, kun jij je wat meer ontspannen en worden je foto's nog mooier.

trouwblog haal het beste uit je foto's

Gebruik je jurk

Als bruid zie je er natuurlijk prachtig uit in je mooie jurk. Maak hier gebruik van tijdens de fotoshoot, heb je een lange sleep laat deze dan mooi om je heen draperen. Of misschien heb je wel een sluier, als je deze laat waaien in de wind kan dat mooie foto's opleveren. Doe van te voren wat research, het internet staat boordevol ideeën hoe je de bruidsjurk creatief kunt inzetten.

Blijf lekker jezelf

Staan jullie bekend als de grappenmakers van de familie, laat dit dan terug komen in je foto's. Trek samen gekke bekken of ga bij je bruidegom op zijn rug zitten. Niets is te gek, zolang het bij jullie past. Zijn jullie juist wat meer serieus, ook geen probleem! Je mag de foto's laten maken zoals jij dat wilt, zolang het maar bij jullie past. Ga niets forceren, dat komt het resultaat van de foto's niet ten goede.

Laat regen de foto's niet verpesten

Je hoopt natuurlijk niet dat het gebeurt, maar het kan zomaar regenen op jullie grote dag. Laat dit de pret vooral niet drukken! Foto's in de regen kunnen ook prachtig zijn en zelfs een romantische twist aan de foto's geven. Denk daarbij aan een zoen in de regen of laat je door bruidegom beschermen tegen het gure weer. Een goede fotograaf weet ook in de regen de mooiste resultaten te krijgen. 

trouwblog haal het beste uit je foto's

De afdruk

Je wilt natuurlijk een mooie foto van jullie als bruidspaar aan de muur. Ook hier zijn talloze mogelijkheden in en iedereen heeft zo zijn eigen persoonlijke smaak. Een kleurenfoto zit meestal het dichtste bij de werkelijkheid, maar zwart-wit zorgt voor een meer tijdloos effect. Je kunt voor sepia kiezen, als je een meer nostalgisch gevoel wilt bij de foto. Je kunt de foto's op verschillende materialen af laten drukken waarvan hout of canvas de meest bekende variant is, maar wist je dat op aluminium en plexiglas ook gedrukt kan worden? De fotograaf kan je vast van elk een voorbeeld laten zien, dat kan je helpen bij het maken van een keuze. 

Zoals je ziet een heleboel ideeën en mogelijkheden voor een mooie trouwfoto. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN